Viser 1-16 af 16
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-16 af 16

Bliv kropsterapeut og lær kroppen at kende på en helt ny måde

Interesserer du dig for kroppen og psyken? Vil du gerne lære, hvordan kroppen og den menneskelige psyke hænger sammen, og drømmer du om en hverdag, hvor ingen dage er ens? Så er uddannelsen til kropsterapeut måske noget for dig. Læs med her og bliv klogere på dine muligheder for en kropsterapeutuddannelse og bliv klogere på, hvad en kropsterapeut egentlig laver.

Bliv kropsterapeut - tag en kropsterapeutuddannelse

Hvad er kropsterapi?

Kropsterapi går ind under kategorien alternativ behandling og er en psykoterapeutisk behandlingsform. I kropsterapi forsøger man at forstå sammenhængen mellem krop og psyke. F.eks. at smerter i kroppen kan skyldes psykiske tilstande.

Selve udtrykket kropsterapi dækker over flere forskellige metoder til behandling, der alle har til formål at afhjælpe kropslige problemer. Disse metoder hjælper klienten til at blive mere bevidst om sig selv og sin krop med fokus på at bearbejde årsagen til og ændre på, de uhensigtsmæssige mønstre eller vaner som klienten ikke længere vil leve med.

Kropsterapiens grundlæggende princip: 
Ofte kendetegnes kropsterapien ved dens evne til at fokusere på kroppen som helhed.

Den grundliggende idé i kropsterapi er, at menneskekroppens forskellige problematikker kommer til udtryk i form af forskellige fysiske og psykiske tegn.

Disse tegn kan være:

  • Smerter
  • Anspændthed
  • Fysiske karakteristika
  • Psykiske symptomer
  • Tendenser i åndedrættet

Hvad laver en kropsterapeut?

En kropsterapeut er en terapeut, som arbejder med en dybere forståelse af den menneskelige psyke og kroppens sprog, og hvordan kroppen og psyken hænger sammen. En kropsterapeut hjælper dermed sine klienter til at undersøge, hvad der ligger til grund for fysiske smerter eller ubalance i kroppen. En session hos en kropsterapeut vil typisk indeholde følgende elementer:

  • En samtale om klientens ønsker for behandlingen og problemer i kroppen. 
  • Dynamisk massage på for- og bagside, hvor der arbejdes med åndedrættet og og udvikles en terapeutisk samtale
  • Afrunding med lette strøg og en kort samtale om sessionen. 

Gennem sessionen hjælper korpsterapeuten dermed sin klient med at få renset ud i kropen for ubehageligheder via kropsterapeutiske teknikker. Som kropsterapeut vil man derfor komme sine klienter nær både fysisk og psykisk.

Hvordan uddanner jeg mig til kropsterapeut?

Uddannelser til kropsterapeut finder du hos private udbydere. I vores liste ovenfor kan du se de forskellige udbydere, vi har her på siden. Undervisningen kan både foregå i weekender og på hverdage alt efter hvilket holdt, du tilmelder dig, men i det hele taget vil uddannelsen være på deltid. 

Hvor længe varer en kropsterapeutuddannelse?

Alt efter udbyder varer en kropsterapeutuddannelse 1-3 år.

Hvad indeholder en typisk kropsterapeutuddannelse?

På en typisk kropsterapeutuddannelse vil du blive præsenteret for både teoretiske fag og praktiske fag. Det er nemlig vigtigt, at du opnår en god teoretisk ballast inden mødet med dine klienter, men det er ligeledes vigtigt, at modtage praktisk undervisning, da du i jobbet som kropsterapeut vil komme til at arbejde med mennesker.
Du vil f.eks. have fag som handler om samtaleterapi, muskler og led, kost og ernæring, massageteknikker, åndedræt og sammenhængen mellem krop og psyke.

Koster det penge at blive kropsterapeut?

Ja, idet uddannelsen er privat, koster det penge at tage uddannelsen. Uddannelsen er dermed heller ikke SU berettiget. 

Er der nogle adgangskrav?

Som udgangspunkt er der ingen adgangskrav på en kropsterapeutuddannelse i form af karaktergennemsnit og beståede fag osv. Dog kan der godt forekomme optagelsesprøve hos visse udbydere, for at skolen kan få et indtryk af, hvorvidt du egner dig til uddannelsen og positionen som kropsterapeut.

Hvad er mine muligheder efter endt kropsterapeutuddannelse?

Efter endt uddannelse kan du kalde dig autoriseret kropsterapeut. Som autoriseret kropsterapeut kan du enten søge arbejde hos klinikker for kropsterapi eller du kan starte din egen klinik. 

Kan man supplere med andre kurser?

Ja, efter endt uddannelse til autoriseret kropsterapeut er der rig mulighed for at tage supplerende kurser indenfor feltet, som kan dygtiggøre dig yderligere som kropsterapeut.

Hvad gør du nu?

Hvis ovenstående har fanget din interesse, og du gerne vil undersøge emnet nærmere kan du med fordel klikke dig ind på vores udbydere her på siden af korpsterapeutuddannelser.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Relaterede kategorier
cupping