Vis studentum.dk som: Mobile

Alle døre står åbne efter en hoteluddannelse i Schweiz

Stephanie ved sin Higher Diploma dimission

Alle døre står åbne efter en hoteluddannelse i Schweiz

24-årige Stephanie Otto er oprindeligt fra Vordingborg. I dag bor hun i Bruxelles, hvor hun netop er blevet fastansat i ’Operational Innovation’ ved Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc., nu Marriott International, efter en periode som trainee i samme afdeling. I sommers afsluttede hun sin bachelor i International Hospitality & Design Management ved IHTTI School of Hotel Management i Schweiz.

Rejsen hertil har været lang, men Stephanie har ikke fortrudt sit studievalg. Hun ser uddannelsen som en investering i sin fremtid. Her fortæller hun om sin rejse fra HHX i Vordingborg til en af verdens største hotelkæders lokale kontor i Bruxelles. 

Hvordan kom du på, at du ville tage en hoteluddannelse i udlandet?

- Jeg har nok altid været draget af udlandet og af andre kulturer. Allerede som 12-årig lærte jeg fx mig selv at tale engelsk. Derudover har jeg altid synes at hoteller og hele hospitality branchen var fascinerende. Derfor begyndte jeg allerede på andet år af min HHX at undersøge mulighederne.

Det stod hurtigt klart, at der i udlandet er uddannelser inden for hotelledelse, som slet ikke findes i Danmark. Det stod også hurtigt klart, at Schweiz var stedet at rejse til.

Hvordan fandt du IHTTI School of Hotel Management?

- Da jeg stødte på Swiss Education Group, sendte jeg dem en mail. De inviterede mig ned på en rundtur til alle fem skoler, der jo ligger spredt ud på syv lokationer i Schweiz. Jeg skulle blot betale flybilletten. Så stod de for resten. Det var i april, da jeg var på tredje år af min HHX.

Citat - Stephanie OttoIHTTI var den sidste skole, jeg besøgte. Her faldt jeg med det samme for den kreative profil og skolens fokus på branding og design. Det passede godt til mig.

Hvordan var forberedelserne og processen frem til optagelsen på IHTTI?

- Når man tager en hoteluddannelse i udlandet, betaler man selv. Derfor startede jeg med at tage et sabbatår. Her havde jeg forskellige servicejobs som fx tjener, barista og bartender. På den måde kunne jeg både spare op og få erfaring, der kunne tælle som det første praktikforløb på bacheloruddannelsen ved IHTTI. Jeg fandt dog hurtigt ud af, at det ikke var så ligetil.

Efter at have talt med SEG og sikret mig, at det var muligt at blive overført, valgte jeg at starte med at tage et diplom ved TSSK i Salzburg, Østrig. Det er også en anerkendt international hotelskole, men tuition fees er lavere. Til gengæld kan man kun nå til diplomniveau der.

Efter første år ved TSSK var jeg i praktik sommeren over som front desk agent ved Grand Solmar, Cabo San Lucas i Mexico. Efter to år rejste jeg til Neuchatel og fortsatte min uddannelse med et Swiss Higher Diploma og min bachelorgrad ved IHTTI.

Hvordan var overgangen fra TSSK i Østrig til IHTTI i Schweiz?

- Fra første kontakt var jeg i løbende dialog med SEG. I løbet af de to år i Østrig besøgte jeg også IHTTI flere gange med min far. På den måde kunne jeg vise ham, at jeg havde lavet min research og var sikker på mit studievalg.
Da jeg kom til skolen, startede jeg med to ugers intensiv brobygning, der var skræddersyet til mig. Her lærte jeg de designprogrammer og teorier, jeg havde brug for, før jeg kunne fortsætte på bacheloruddannelsen ved IHTTI.

Hvordan er studiemiljøet, og hvordan er det at være dansk studerende ved IHTTI?

- Studiemiljøet hernede er fantastisk. Når man kommer her, mærker man med det samme, at vi er en stor familie. Alle kender alle, og man er altid sammen med nogen.

Citat om studiemiljøVi går typisk i skole fra 8 til 16, og skal man læse noget, så gør man det typisk i klasseværelserne eller på fællesområderne. Selve skolen er jo på mange måder indrettet som et hotel med lobby, fine dining og så videre, og vi bor enten på hotelværelser på skolen eller i en af skolens lejligheder. Så kost og logi er jo dækket i udgifterne til uddannelsen, og man får SU.

Ved siden af undervisningen er der utroligt mange events, som vi studerende er med til at arrangere. Jeg har tit tænkt over, hvor særligt det er, at der altid sker meget i forhold til, når mine venner fortæller om deres studieliv og hverdag hjemme i Danmark.

En anden ting, som jeg oplevede som en stor forskel i forhold til at være studerende i Danmark, var selve skolesystemet. Første dag i Østrig var jeg fx den eneste, der havde taget computer med for at tage noter. I både Østrig of Schweiz havde vi også flere skriftlige eksamener, hvor vi skulle skrive i hånden.

Hvordan var overgangen fra IHTTI til din trainee stilling ved Starwood i Bruxelles?

- Bachelorprojektet var en krævende proces, så modsat mange af mine medstuderende begyndte jeg først for alvor at søge, da jeg var taget hjem til Danmark for at skrive den sidste del.

Inden da havde jeg lavet et komplet projektoplæg for en kontorbygning i Los Angeles, der skulle omdannes til hotel. Foruden design og indretning med afsæt i bygningstegningerne og kundens ønsker, skulle vi også lave budgetter samt branding og PR for projektet.

Da jeg var i gang med at skrive projektrapporten så jeg, at Starwood søgte en trainee til deres innovationsafdeling i Bruxelles. Jeg kunne rigtigt godt lide de brands hotelkæden indeholder, og jeg havde haft et valgfag i entrepreneurship og innovation, som jeg syntes var spændende. Derfor valgte jeg at søge stillingen, selvom jeg egentlig troede, at jeg ville arbejde mere med branding, PR og kommunikation.

Fra jeg søgte stillingen og gennemførte samtalen, gik det rigtigt hurtigt. De tilbød mig jobbet i slutningen af en uge og allerede mandagen efter startede jeg. Heldigvis er det nemt at finde noget møbleret at bo i, når man kommer til Bruxelles, da der er mange, der arbejder her midlertidigt.

Hvad er dine planer og drømme for fremtiden?

- Det har været fem måneder med fart på her ved Starwood. Jeg har blandt andet stået for teaserkampagnen i forbindelse med lanceringen af noget nyt software. Det har været rigtigt sjovt, og jeg er rigtigt glad for at arbejde med den kreative del af hotelbranchen. Når jeg skal vælge mit næste skridt tænker jeg derfor, at det skal være noget med marketing, branding og PR. Jeg kunne også godt tænke mig at arbejde mere med indretning, som jo var en stor del af uddannelsen ved IHTTI.

Citat om mulighederne med en hoteluddannelse i SchweizKontoret her lukker senest til sommer, så lige nu overvejer jeg, om jeg vil til Nordamerika eller Mellemøsten. Når jeg taler med tidligere studiekammerater, der arbejder i Mellemøsten, kan jeg høre, at der sker rigtigt meget, og det sker hurtigt. Du kan avancere hurtigere der, end her i Europa eller i Nordamerika, hvor du har den samme titel i længere tid. Nogle år i Mellemøsten, og din fremtid står åben.

Har du et godt råd til andre, som overvejer en hoteluddannelse i Schweiz?

- Altså, jeg mener jo, at det skulle være obligatorisk at tage minimum et år i udlandet. Hvad man oplever, er helt fantastisk. Er du nysgerrig efter at opleve andre kulturer, og kan du se dig selv bo i udlandet, er hospitality en oplagt branche. Med en hoteluddannelse i Schweiz får du et stærkt fundament for en international karriere, hvor mulighederne er mange.

Interviewet med Stephanie er gennemført i december 2016. Siden da har hun fået nyt job og er rykket fra Bruxelles til Doha, Qatar. Her skal hun arbejde som marketing- og kommunikationsspecialist for Westin.



Læs mere om Swiss Education Group
Læs mere om IHTTI – School of Hotel and Design Management

Vil du vide mere?

Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med i udviklingen og dine muligheder på uddannelsesområdet.
Test dig selv