Viser 1-20 af 46
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 46
1
2
3

Erhvervsøkonomi på mange niveauer

Har du flair for tal, en analytisk tilgang og strategisk overblik? Med en erhvervsøkonomi uddannelse bliver du specialist virksomheder og organisationers placering i samfundet og samspil med både interne og eksterne interessenter. På uddannelsen lærer du at udvikle strategier for en virksomhed, og du lærer at analysere økonomiske problemstillinger. Det giver dig kompetencer inden for områder som:

  • Afsætning, finansiering, regnskab og økonomistyring
  • Organisation, ledelse, branding og kommunikation

På universiteterne starter din erhvervsøkonomi uddannelse typisk med en HA i kombination med en specialisering. Udvalget af specialiseringer afhænger af, hvor du læser din HA. Opbygningen af bacheloruddannelserne i erhvervsøkonomi varierer nemlig fra universitet til universitet. Det samme gør sig gældende, hvis du fortsætter og tager en kandidatuddannelse i erhvervsøkonomi.

Er du blot nysgerrig efter at lære det grundlæggende om erhvervsøkonomi, kan du læse det som EUD enkeltfag på et business college eller som HF enkeltfag på et VUC center. 

Tag en erhvervsøkonomi uddannelse på BA eller KA niveau

Virksomheden i centrum for din erhvervsøkonomi uddannelse

Som bachelorstuderende på erhvervsøkonomi, HA er virksomheden omdrejningspunktet for din uddannelse. Du lærer om de teorier og metoder inden for erhvervsøkonomien, der danner fundamentet for al ledelse og drift i virksomheder. Du lærer også om forskellige områder, der har betydning for virksomhedens succes. Herunder er områder som markedsføring, jura og samfundsøkonomi nogle af de vigtigste. Undervisningen kombinerer: 

  • Forelæsninger
  • Projektarbejde
  • Holdøvelser
  • Studenteroplæg og diskussion

Fortsætter du på en cand.merc. uddannelse, udvider du din teoretiske og metodiske færdigheder inden for det erhvervsøkonomiske område og inden for din specialisering. Det klæder dig på til at løse mere komplekse opgaver i spændingsfeltet mellem økonomi, organisation og ledelse. Det ruster dig til en karriere som specialkonsulent eller leder i både private og offentlige virksomheder.

Bliv klog på specialiseringerne og mulighederne som cand.merc.

Læs erhvervsøkonomi på fire universiteter

Vil du klædes på til en spændende karriere i erhvervslivet? Start med en bachelor i erhvervsøkonomi på et de fire universiteter i Danmark, der udbyder HA- og cand.merc. uddannelser:

  • CBS - Copenhagen Business School
  • AU - Aarhus Universitet
  • SDU - Syddansk Universitet
  • AAU - Aalborg Universitet

Undervisningsformen, strukturen og specialiseringerne varierer fra universitet til universitet. Brug derfor god tid på at sætte dig ind i mulighederne, før du vælger din erhvervsøkonomi uddannelse. Husk at flere af universiteterne har afdelinger i flere byer. Det giver dig mulighed for at læse erhvervsøkonomi lige præcis der, hvor det passer dig bedst.

Få styr på adgangskravene til din erhvervsøkonomi uddannelse

Vil du søge ind på en bacheloruddannelse i erhvervsøkonomi, HA, skal du først og fremmest have en adgangsgivende eksamen. Det kan for eksempel være fra gymnasiet, HF, HHX, HTX eller EUX. Derudover skal du have en række bestemte fag på specifikke niveauer:

  • Dansk A
  • Engelsk B
  • Matematik B
  • Historie B, Idehistorie B, Samfundsfag B, Samtidshistorie B eller International økonomi B

Tager du din erhvervsøkonomi uddannelse på RUC, skal du starte på den samfundsvidenskabelige basisuddannelse.

Bliv HA på kortere tid med en erhvervsakademiuddannelse

Har du allerede en erhvervsakademiuddannelse som for eksempel markedsføringsøkonom eller finansøkonom, har du på flere universiteter mulighed for at tage en bachelor i erhvervsøkonomi på kortere tid. På SDU kan du for eksempel tage en merituddannelse på 1 ½ år, hvis du har en af følgende uddannelser:

  • Finansøkonom
  • Markedsføringsøkonom
  • Financial controller
  • Logistikøkonom
  • Serviceøkonom
  • Handelsøkonom

Ved CBS er der mulighed for at læse almen erhvervsøkonomi, HA på 2 år, hvis du har en uddannelse som markedsføringsøkonom eller i marketing management. Du skal dog opfylde de øvrige adgangskrav, og muligheden afhænger af tilstrækkelige tilmeldinger.

Kickstart din karriere med en uddannelse i erhvervsøkonomi

Er du klar til en uddannelse, der kickstarter din karriere i erhvervslivet i Danmark og i udlandet? Start med et enkeltfag i erhvervsøkonomi eller vælg en HA med speciale i almen erhvervsøkonomi eller spændende områder som sport og event management, international business eller strategisk kommunikation. Se mulighederne i listen oven for og find din drømmeuddannelse.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Relaterede kategorier