Vis studentum.dk som: Mobile

Social- og sundhedsassistent

SOSU Nord
2 år og 10 måneder
Dansk
SU og Elevløn
Heltid
Erhvervsuddannelse
Hjørring, Aalborg

Video

Om uddannelsen

Social- og sundhedsassistentSOSU-assistent - en uddannelse i livskvalitet

Du skal være med til at sikre et sammenhængende forløb for borgeren i mødet med sundhedssektoren. Du arbejder med grundlæggende sygepleje og rehabilitering, og det er dig, som ser helheden i plejen og omsorgen af den enkelte borger.

Hvordan er mit arbejde som SOSU-assistent?

Du skal have forståelse og interesse for andre mennesker, og du skal kunne yde den rette hjælp både på kort og lang sigt. Gennem dit arbejde som SOSU-assistent vil du møde både unge og ældre, syge og handicappede. Her er det vigtigt, at du kan skabe sammenhæng i deres hverdag og sørge for, at de trives. 

Du vil skulle vejlede og støtte SOSU-hjælpere, og du vil fungere som bindeled mellem hjem og sygehus. Det er derfor vigtigt, at du er præcis i din kommunikation med patienter, pårørende og kollegaer. 

Hvor arbejder en SOSU-assistent?

Som SOSU-assistent kan du arbejde i borgerens eget hjem eller i kommunale hjemmeplejeordninger. Her vil du ofte have ansvaret for særligt krævende borgere med behov for mere omfattende pleje og omsorg. 

Du kan desuden arbejde på somatisk eller psykiatrisk sygehus, hvor du for eksempel kommer til at gennemføre indlæggelses- og udskrivningssamtaler, og du vil arbejde tæt sammen med andre faggrupper.

Alle steder er det vigtigt, at du kan udvise selvstændighed, initiativ og handlekraft. Du skal kunne have et stort fagligt kendskab til opgaveløsningen og hurtigt skabe overblik over, hvad der er brug for i den givne situation.

Dine muligheder for videreuddannelse

Når du er uddannet SOSU-assistent, så har du mange muligheder for videreuddannelse. Du kan for eksempel læse videre til sygeplejerske, socialrådgiver eller ergo- og fysioterapeut gennem kvote 2.  

Du kan også tage en akademiuddannelse indenfor sundhedsområdet, og du kan tage forskellige efteruddannelseskurser.

Ansøgning og adgangskrav

Du skal have bestået Grundforløb 2 til SOSU-hjælper eller Grundforløb 2 til SOSU-assistent, før du kan søge ind på hovedforløbet til SOSU-hjælper.

For at komme på hovedforløbet til SOSU-hjælper, skal du lave en uddannelsesaftale med en arbejdsgiver for eksempel i regionen, en kommune eller ved en privat arbejdsgiver. 

Det starter med et grundforløb

Hvis du er er 9. eller 10. klasseelev, eller det kun er et år siden du færdiggjorde grundskolen, skal du starte på Grundforløb 1. Hvis det er længere tid siden, du forlod folkeskolen, og du er under 25 år, skal du starte på Grundforløb 2.

Få information

 

Kontaktinfo

SOSU Nord

På Sporet 8A
9000 Aalborg

 Vis telefonnummer


Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Social- og sundhedsassistent

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Social- og sundhedsassistent endnu. Bliv den første!