Erhvervsuddannelse

SOSU-assistent

SOSU Nord, i Aalborg (+1 lokationer)
Længde
2 år og 10 måneder
Heltid/deltid
Heltid
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU og Elevløn
Uddannelsen er på
Dansk
Længde
2 år og 10 måneder
Heltid/deltid
Heltid
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU og Elevløn
Uddannelsen er på
Dansk
Få mere information om uddannelsen 👍

Hvorfor vælge SOSU Nord?

Stærk faglighed – i teori og praksis

Brug af hi-tech i undervisningen

Den praktiske vej videre – til job eller uddannelse

Om uddannelsen

SOSU-assistent

Social- og sundhedsassistent - en uddannelse i livskvalitet

Det kræver mod, ansvar og respekt at være social- og sundhedsassistent og uddannelsen er for dig, der vil arbejde med mennesker og gøre en kæmpe forskel andre. 

Vi har lige nu åbent for ansøgninger - søg ind på Grundforløb 2 til social- og sundhedshjælper og social- og sundhedsassistent inden 21. juni og start til august. 

Kontakt os allerede i dag - vores studievedledere er klar til at svare på dine spørgsmål.

Som SOSU-assistent skal du sikre et sammenhængende forløb for borgeren i mødet med sundhedssektoren. Du skal se helheden og får ansvar for både at koordinere og udføre opgaver inden for grundlæggende pleje og rehabilitering af borgeren. Du er alarmklokken, som tidligt observerer ændringer i den enkelte borgers mentale og fysiske helbred, og gør opmærksom på ændringer.


Hvordan er arbejdet som SOSU-assistent?

Som SOSU-assistent skal du have forståelse og interesse for andre mennesker, og du skal kunne yde den rette hjælp både på kort og lang sigt. Gennem dit arbejde som SOSU-assistent vil du møde både unge og ældre, syge og handicappede. Her er det vigtigt, at du kan skabe sammenhæng i deres hverdag og sørge for, de trives. 

Du skal vejlede og støtte SOSU-hjælpere, og du vil fungere som bindeled mellem hjem og sygehus. Det er derfor vigtigt, at du er præcis i din kommunikation med patienter, pårørende og kollegaer. 


Her kommer du typisk til at arbejde som SOSU-assistent

  • I kommunale hjemmeplejeordninger hvor du arbejder i borgerens eget hjem eller i kommunale hjemmeplejeordninger. Her vil du ofte have ansvaret for særligt krævende borgere med behov for mere omfattende pleje og omsorg.
  • På sygehuse eller i psykiatrien hvor du for eksempel kommer til at gennemføre indlæggelses- og udskrivningssamtaler, og du vil arbejde tæt sammen med andre faggrupper
  • På plejecenter for fysisk og psykisk handicappede
  • I private (vikar)bureauer

Uanset hvor du arbejder som SOSU-assistent, er det vigtigt, at du kan udvise selvstændighed initiativ og handlekraft. Du skal gå til opgaverne med stor faglighed og hurtigt skabe overblik over, hvad der er behov for i en given situation.


Dine muligheder for videreuddannelse

Når du er uddannet SOSU-assistent, kan du gå direkte i arbejde eller du kan vælge at videreuddanne dig. Måske vil have nogle års praktisk erfaring som SOSU-assistent, før du læser videre - det er helt op til dig.

Med en SOSU-uddannelse kan du for eksempel søge ind på professionsbacheloruddannelserne til jordemoder, sygeplejerske, socialrådgiver, ergo- eller fysioterapeut gennem kvote 2.  

Du kan også tage en erhvervsakademiuddannelse inden for sundhedsområdet, ligesom du kan opkvalificere dig via diverse efteruddannelser - typisk AMU-uddannelser (arbejdsmarkedsuddannelser).

Ansøgning og adgangskrav

Det starter med et grundforløb

Hvis du er er 9. eller 10. klasseelev, eller det er under to år siden du færdiggjorde folkeskolen, skal du starte på Grundforløb 1. Hvis det er mere end to år siden, du forlod folkeskolen, og du er under 25 år, skal du starte på Grundforløb 2.

Adgangskrav

Du skal have bestået Grundforløb 2 til SOSU-hjælper eller Grundforløb 2 til SOSU-assistent, før du kan søge ind på hovedforløbet til SOSU-hjælper.

For at komme på hovedforløbet til SOSU-hjælper, skal du lave en uddannelsesaftale med en arbejdsgiver for eksempel i regionen, en kommune eller ved en privat arbejdsgiver. 

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om SOSU-assistent
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.
SOSU Nord
På Sporet 8A
9000 Aalborg

EN UDDANNELSE I LIVSKVALITETSkal din fremtid have mennesker i fokus og handle om at hjælpe dem, der ikke kan selv? Så start med en sundhedsfaglig uddannelse fra SOSU Nord og åbn døren til en meningsfuld fremtid, der kræver mod, ansvar og...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoretet