Erhvervsuddannelse

SOSU-hjælper

SOSU H, i København (+5 lokationer)
Længde
1 år og 7 måneder inkl. Grundforløb 2
Heltid/deltid
Heltid
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU og Elevløn
Uddannelsen er på
Dansk
Længde
1 år og 7 måneder inkl. Grundforløb 2
Heltid/deltid
Heltid
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU og Elevløn
Uddannelsen er på
Dansk
Få mere information om uddannelsen 👍

Fremragende Studievejledning

Denne udbyder er blevet anerkendt af os for at have fremragende studievejledning.

Vores anerkendelse er givet til de udbydere, der er gode og hurtige til at række ud, efter de har modtaget en forespørgsel.

Hvorfor vælge SOSU H?

Få et job med mening

Høj praktisk og teoretisk faglighed

Løn under uddannelsen

Videreuddannelse

Som SOSU-hjælper får du typisk nye kompetencer via AMU (arbejdsmarkedsuddannelser). Her kan du få målrettet viden om fx samarbejdet med mennesker med demens, psykisk sygdom og palliativ pleje eller ny viden om medicin.

Du har mulighed for at søge ind på uddannelsen til SOSU-assistent, hvor du vil få merit for din hjælperuddannelse (minimum 6 måneder) og for eventuelt andre relevante kompetencer.

Om uddannelsen

social og sundhedshjaelper

SOSU-hjælper

Har du mod på mennesker?

Som social- og sundhedshjælper bistår du borgeren med omsorg, pleje og praktisk hjælp. Der er fokus på at støtte og motivere borgeren til at hjælpe sig selv mest muligt og skabe struktur i hverdagen. SOSU-hjælperen er den røde tråd i borgerens liv.

Uddannelsens opbygning

Grundforløb 1. Du starter her, hvis du kommer direkte fra folkeskolen. Du får vigtig viden om erhvervsuddannelserne og mulighed for at afklare dit valg af uddannelse.

Grundforløb 2. Der er fokus på omsorg, pleje og praktisk hjælp. Du får styrket dine personlige og faglige kompetencer, så du er klar til at søge om optagelse på hovedforløbet.

Hovedforløb. Du veksler mellem skole- og praktikophold, så du kan afprøve den teori, du lærer på skolen ude i praksis og løbende får nye færdigheder. Du får løn under denne del af uddannelsen.

sosu hjaelper

Hvad laver en SOSU-hjælper?

Som SOSU-hjælper bruger du din professionalisme og faglighed til at støtte borgere i en sund og aktiv livsstil. Det gør du for at modvirke sygdom og ensomhed – og for at skabe mest mulig kvalitet i deres liv. Det gælder uanset om du arbejder med ældre, syge eller handicappede. Formålet er, at du kan yde professionel omsorg, pleje og praktisk hjælp i et rehabiliterende perspektiv indenfor det primærkommunale område.

Du arbejder typisk på plejecentre, i hjemmeplejen, på dag- og aktivitetscentre, men kan fx også arbejde på bosteder. Uanset hvor du arbejder, får du en arbejdsdag, hvor du har stor betydning for andre menneskers liv.

Ansøgning og adgangskrav

Grundforløb 1 og 2. Du skal have et karaktergennemsnit på 02 i dansk og matematik fra folkeskolen. Du søger via optagelse.dk

Hovedforløb. Du skal have bestået Grundforløb 2 og have en uddannelsesaftale, før du kan starte på hovedforløbet.

Pris

På grundforløb 1 og 2 kan du søge SU, hvis du er fyldt 18 år. Under hovedforløbet modtager du elevløn. Er du fyldt 25 år er der i nogle kommuner mulighed for at få voksenelevløn.

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om SOSU-hjælper
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.
SOSU H
Skelbækgade 1
1717 København V

Vil du gerne; arbejde med mennesker og gøre en forskel udvikle dig fagligt og personligt have løn under uddannelse have gode muligheder for videreuddannelse Så tag en uddannelse på SOSU H. Faglighed gør en forskel og vores uddannelser indenfor sundhed,...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoreret