Vis studentum.dk som: Mobile

Vil du på sprogskole i udlandet?

Få eksperttips og vejledning til din sprogrejse

Overvejer du at tage på sprogrejse og lære et andet sprog i det land, hvor det hører hjemme? Læs med her og få eksperttips fra Birger Reinhardt Larsen, der er rådgiver hos SIOC, til, hvordan du planlægger lige præcis det sprogskoleophold i udlandet, du drømmer om.

Få gode råd til dit sprogskoleophold fra Birger fra SIOC

Hvad kan SIOC hjælpe dig med?

SIOC er først og fremmest 'sprogskolespecialist' med mere end 15 års erfaring. Vi kender og samarbejder med de bedste sprogskoler fra hele verden. Hvis du overvejer at tage på sprogskole eller tage et sprogkursus i udlandet, er det derfor os, du skal kontakte.

Vi tilbyder desuden individuel rådgivning uden, at det koster den enkelte sprogrejsende ekstra. Med andre ord, er vores rådgivning gratis.

Hvor mange sprogskoler samarbejder I med?

Vi har et stærkt netværk, der omfatter mere end 200 sprogskoler verden over. Omkring 100 af disse sprogskoler har vi konkrete samarbejdsaftaler med, men med vores netværk, kan vi altid 'finde' den perfekte sprogskole til den enkelte.

... og hvor mange lande kan man rejse til via SIOC?

Vi har samarbejdsskoler på alle kontinenter. Lige fra Kina via Rusland, USA og Australien til Europa. Her er Spanien og Frankrig vores mest populære destinationer skarpt forfulgt af Tyskland og England.

Hvor lang tid varer en sprogkursus gennem SIOC?

Som udgangspunkt kan vores sprogrejsende vælge mellem sprogkurser af 2 til 48 ugers varighed. Derudover har vi intensive forløb, der er målrettet eksamensforberedelse eller forberedelse til optagelse på et udenlandsk universitet.

Kan man få SU til et sprogkursus i udlandet?

Regler og betingelserne for at få SU til uddannelse i udlandet er mange og kan være svære at gennemskue for den enkelte. Med vores erfaring kan vi rådgive dig om dine muligheder. Det er dog vigtigt at slå fast, at selvom det kan virke uretfærdigt, er det ikke muligt at få SU eller SU lån til et engelsk kursus eller andre sprogkurser. 

Hvilke lander sender I flest sprogrejsende til?

Det er nok Frankrig og Spanien, men vi oplever også et stigende antal af forespørgsler fra studerende, der vil lære kinesisk eller russisk på sprogskole i udlandet.

I hvor god tid før afrejsen skal man søge?

Her hos SIOC vil vi gerne være med fra begyndelsen og starte dialogen så snart, at du begynder at overveje udlandsstudier eller at tage på sprogskole.

Selve tilmeldingen vil dog typisk ske seks til otte uger før det enkelte sprogkursus starter. Vil du fx på sprogskole i Kina, Rusland, Australien, New Zealand, USA eller Cuba, skal du imidlertid også afsætte tid til at søge om visum. Det er en proces, der kræver forberedelse.

Hvorfor bør man rejse ud i verden for at lære sprog?

Det er ingen hemmelighed, at et sprog læres bedst, når man bor og studerer i det land, hvor det snakkes. Her lærer man samtidig om landets kultur og historie. Det giver den enkelte meget mere end at studere et sprog i sit hjemland.

En anden vigtig fordel ved at rejse ud er, at man får vigtig erfaring, der tæller, når man skal ud og søge job efter studierne. Har man mulighed for det, anbefaler jeg altid, at man afslutter sit sprogkursus med en eksamen. Det tæller ganske meget på ens CV!

Skal man have kendskab til sproget, før man rejser?

Som udgangspunkt er svaret nej, men de fleste har i større eller mindre grad et forhåndskendskab til det valgte sprog. For at studere russisk, skal man fx beherske eller have kendskab til det russiske alfabet.

Vi får i øvrigt ofte spørgsmål, om der både undervises på engelsk og spansk i Spanien, engelsk og fransk i Frankrig og så videre. Svaret er selvfølgelig nej; der undervises altid kun på det sprog, du skal lære. Også for nybegyndere. Det er bare at kaste sig ud i det!

Hvad er dit bedste råd til kommende studerende og sprogrejsende?

Brug god tid på forberedelserne, og brug mig som din rådgiver. Tænk også grundigt over, hvad du skal bruge sprogkundskabet til, og hvor du vil bo.

Planlægger du et længere sprogkursus i udlandet, er det altid muligt at aftale et personligt møde.

Held og lykke med dine forberedelser til det perfekte ophold på sprogskole i udlandet!Læs mere om SIOC Study In anOther Country

Vil du vide mere?


Udfyld dine kontaktdetaljer hvis du vil i kontakt med SIOC Study In anOther Country og høre mere om deres uddannelser.

Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Test dig selv