Viser 1-2 af 2
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-2 af 2

Søfart og offshore – en uddannelse der åbner døre i din karriere

En uddannelse med fokus på søfart og offshore kan øge dit faglige niveau og give dig et certifikat, som kan hjælpe dig i din videre karriere. Hvad end du drømmer om at arbejde som maskinmester, med risikoanalyser, arbejdsmiljø eller evakueringer, så kan du blive klar til en offshore karriere med den rette uddannelse.

Søfart og offshore

Mange typer af Søfart og offshore karriere venter dig

Med en uddannelse, med specifik fokus på Søfart og offshore bliver du klar til en karriere på søen. Du får vigtige kompetencer til at fungere på en meget dynamisk arbejdsplads. Søfart og offshore arbejde er ikke uden risici, og derfor er det nødvendigt, at du får de rigtige værktøjer til at håndtere arbejdet og være en god og kompetent kollega.

Uanset hvilken type karriere du overvejer, så er en relevant uddannelse en vigtig faktor, hvis du skal gøre karriere. Du får de nødvendige kompetencer, der både kan gøre dig klar til et job på land, eller på vand.

Hvad end du gerne vil tage en professionsbachelor eller erhvervsuddannelse, kan du finde en uddannelse, der passer til dit niveau, karrieretanker og ideer til hvor du gerne vil arbejde henne efterfølgende.

Søfart og offshore uddannelser til alle faggrupper

Der er søfart og offshore-uddannelser til alle faggrupper, som sætter fokus på sikkerhed og specifikke kvalifikationer til livet langt ude på havet. Med en uddannelsen inden for søfart og offshore kan du blandt andet uddanne dig inden for offshore teknologi, reparationer og vedligeholdelse af maskiner og til at servicere mandskabet i de små samfund ude i Nordsøen. Der er altid brug for en bred vifte af dygtige medarbejdere på boreplatforme, oliefelter og skibe.

Ud over søfarts- og offshorearbejderne, som tager sig af tekniske opgaver, er der også behov for faggrupper som blandt andre altmuligmænd, malere, stilladsarbejdere, kokke, rengøringspersonale og sygeplejersker. Selvom dette personel ikke er involverede i det tekniske arbejde, er det vigtigt at de har gennemgået en form for uddannelse, således at de er klar til at indgå i samarbejdet.

Fremtiden i Søfart og offshore branchen

Olie, gas og vind hører til de industrier/sektorer med den hurtigste udvikling på det globale marked. Offshore industrien oplever enorm vækst, og alle forudsigelser viser, at den vil fortsætte. Det er derfor naturligt, at der måske i højere grad er fremgang i offshore fremfor søfart. Men det betyder ikke, at der ikke er jobs at hente der heller.

Der er nemlig brug for dig, da både søfart og offshore industrien ofte mangler arbejdskraft. Første skridt til en spændende fremtid i Nordsøen er naturligvis søfarts og offshore uddannelser. Der er nemlig mange muligheder for at finde et anderledes, afvekslende arbejde inden for både søfarts- og offshorebranchen.

Job til søs – som maskinmester

En af de helt store uddannelser du kan tage er som maskinmester, hvor du har mulighed for, helt fra starten af, at vælge en linje med specifik fokus på enten søfart eller offshore branchen.

Som maskinmester på havet, har du ansvaret for skibets tekniske installationer, lige fra de store fremdrivningsmotorer over kraftanlæg og køleanlæg til automatik og sikkerhedssystemer.

Ombord på et skib er der oftest to eller tre maskinmestre: Maskinchefen, 1. mester og evt. 2. mester. Maskinmesteren er arbejdsleder med den opgave at overvåge og planlægge en række arbejdsopgaver på skibet, herunder sikre en optimal varetagelse af skibets tekniske drift og vedligehold. Til søs kan maskinmestre arbejde på handelsskibe, passagerskibe og i marinen.

Men uddannelsen giver generelt adgang til et væld af forskellige titler og brancher. På visitkortet kan der for eksempel stå projektleder, salgsingeniør, miljø- og kvalitetschef, teknisk chef, driftsleder eller energirådgiver. Og dermed er de også meget brugt offshore med vind-, olie- eller gasproduktion.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12