Vis studentum.dk som: Mobile

Skibsfører

SIMAC
3 år og 9 måneder.
Heltid
Videregående uddannelse
Svendborg
August

Om uddannelsen

Skibsfører - få kompetencer til at sejle alle verdens skibe

Skibsføreruddannelsen er til dig, der er interesseret i at sejle de helt store skibe. Som skibsfører har du mulighed for at blive kaptajn og dermed den øverst ansvarlige leder om bord.

Skibsfører

Hvad er en skibsfører?

Skibsføreruddannelsen er til dig, der er interesseret i at sejle de helt store skibe. Som skibsfører har du mulighed for at blive kaptajn og dermed den øverst ansvarlige leder om bord. Ud over at lede selve mandskabet er du som skibsfører leder af den virksomhed, som et skib også er – med deraf følgende ansvar for planlægning af sejladsen, sikkerhed og materiale, administrative opgaver m.m.

Uddannelsens indhold

Skibsføreruddannelsen indeholder både nautiske og ledelsesmæssige fag, og du får gennem undervisningen en grundig teoretisk viden, som du bagefter prøver af i praksis i SIMACs laboratorier og simulatorer, ligesom du igennem dine praktikperioder under uddannelsen har mulighed for at få afprøvet din teoretiske viden, samt samle erfaringer til dine skoleophold.

Uddannelsen er opdelt i semestre af et halvt års varighed og består af dels obligatoriske grundfag, dels en række forskellige valgfag, så du også selv kan være med til at forme din uddannelse og fremtidige jobmuligheder. Læs mere om de forskellige fag længere nede på siden.

Undervisningen

Den teoretiske del af uddannelsen er i starten klasseundervisning kombineret med undervisning i simulatorer og laboratorier. De praktiske øvelser finder sted på den SIMACs afdeling på A.P. Møllers vej.

Længere henne i din uddannelse bliver klasseundervisningen suppleret med gruppearbejde, hvor du arbejder sammen med dine studiekammerater om forskellige projekter, cases e.l.

I løbet af uddannelsen skal du i praktik på et skib over to perioder. Den første praktik giver dig mulighed for at afprøve de teorier og metoder, du har lært, samt samle erfaringer til dit næste skoleforløb. Den sidste periode giver dig mulighed for at prøve dig selv af, inden du selv skal ud og stå med ansvaret. Udover at gøre dig endnu dygtigere, giver din praktik dig mulighed for at opbygge nogle gode kontakter og netværk i erhvervslivet.

Du afslutter din uddannelse til skibsfører med at skrive et bachelorprojekt, hvor du analyserer og kommer med løsningsforslag til en problemstilling, som du selv har valgt. Bachelorprojektet er den afsluttende eksamen, der gør dig til skibsfører.

Titel

Når du har gennemført uddannelsen som skibsfører har du ret til at bruge titlerne Skibsfører og Professionsbachelor i maritim transport og skibsledelse. På engelsk vil din titel være Bachelor of Maritime Transport and Ship Management.

Din fremtid som skibsofficer

Uddannelsen kvalificerer dig til at sejle som styrmand og skibsfører, når du i forbindelse med afslutningen på dit studie får dit sønæringsbevis. Du kan sejle i Danmark eller hele verden og arbejde i handelsflåden, på færgeoverfarter eller i rederier. Du kan også vælge en lederkarriere på land, f.eks. i det private erhvervsliv.

Rederiaftale

Du skal have en rederiaftale for at påbegynde dette studie.  

Alle nedenstående rederier er godkendt af Søfartsstyrelsen til at uddanne og træne maskinmester, skibsfører- og skibsofficersstuderende.

 • Maersk
 • Torm
 • DFDS
 • Norden
 • Nordic Tankers
 • Royal Arctic
 • Scandlines

Læs mere om dette under adgangskrav. 

Ansøgning og adgangskrav

1) Du har gennemført en af nedenstående gymnasiale uddannelser – uanset linje:

 • Studentereksamen (STX)
 • HF-kursus
 • HTX
 • HHX
 • EUX

2) Du har en erhvervsuddannelse og suppleret med følgende fag.
       Hvoraf mindst 2 skal være på B-niveau og de resterende på mindst C-niveau:

 • Matematik
 • Fysik eller kemi
 • Dansk
 • Engelsk

For uddannelsen til skibsfører gælder desuden, at du skal have en rederiaftale med etgodkendt rederi.

Eksamen og diplom

Bachelorprojekt

Få information

 

Kontaktinfo

SIMAC

Graaesvej 27
5700 Svendborg

 Vis telefonnummer
www.simac.dk

Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Skibsfører

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Skibsfører endnu. Bliv den første!