Vis studentum.dk som: Mobile

Maskinmesteruddannelse

SIMAC
4,5 år
Heltid
Professionsbachelor
Svendborg
Kontakt os for startinformation

Video

           

Om uddannelsen

Maskinmesteruddannelse

Bliv uddannet landbaseret maskinmester ved SIMAC

Hvad er en landbaseret maskinmester?

På SIMAC uddanner vi landbaserede maskinmestre. Her lærer du at arbejde med teknisk drift og med ledelse. Det gør dig til en teknisk leder, der kan stå for drift, optimering og vedligeholdelse af komplicerede maskiner og anlæg, og samtidig har de kompetencer, der er nødvendige for at lede og sikre kvalitet, arbejdsmiljø, sikkerhed, miljø og økonomi.

Under uddannelsen kommer du til at arbejde med mange forskellige fag lige fra maskin- og el-teknik over automation til sprog, jura og management. Som maskinmester skal du både kunne den bagvedliggende teori og kunne udføre det praktiske arbejde i motorer, anlæg mv.

Indhold og undervisning på uddannelsen

Maskinmesteruddannelsen indeholder både tekniske og ledelsesmæssige fag, og du får gennem undervisningen en grundig teoretisk viden, som du bagefter prøver af i praksis i SIMACs værksteder, laboratorier, simulatorer og ude i virkeligheden gennem dine praktikperioder.

Uddannelses længde

Længden af uddannelsen til maskinmester afhænger af den uddannelse, du kommer med. Har du en gymnasial uddannelse, skal du bruge 9 semestre (4½ år) på at blive maskinmester.

Hvis du har en godkendt erhvervsuddannelse tager det først 6 måneder på et adgangskursus på Svendborg Erhvervsskole og bagefter 6 semestre (3 år) på SIMAC at blive maskinmester. Hvis du både har en gymnasial og en erhvervsuddannelse tager det 6 semestre (3 år) at blive maskinmester på SIMAC.

Læs mere om dette under Ansøgning og adgangskrav. 

Gode jobmuligheder på lands og til søs

Selv om uddannelsen har rod i søfarten, giver den rigtig gode jobmuligheder på land. Stort set enhver større virksomhed, der anvender tekniske anlæg eller arbejder med teknisk udvikling, har brug for maskinmestre.

Derfor får ca. 80 procent af alle maskinmestre i dag job på land – evt. efter først at have sejlet nogle år. Det betyder også, at du bagefter kan arbejde inden for rigtig mange forskellige brancher i land, til søs og i hele verden.

Ansøgning og adgangskrav

1) Du har gennemført en af nedenstående gymnasiale uddannelser – uanset linje:

  • Studentereksamen (STX)
  • HF-kursus
  • HTX
  • HHX
  • EUX

Har du en gymnasial uddannelse, starter din uddannelse på SIMACs værkstedsskole.

2) Du har gennemført en erhvervsuddannelse. Alle med et svendebrev kan søge ind på maskinmesteruddannelsen, og en lang række af de tekniske erhvervsuddannelser giver merit. Det betyder, at du kan springe Værkstedsskolen over. De meritgivende erhvervsuddannelser fremgår afmeritlisten.

Har du en meritgivende erhvervsuddannelse, starter din uddannelse til maskinmester med et 6 månedersadgangskursus, som også afholdes af SIMAC i samarbejde med SDU og Svendborg Erhvervsskole. Efter adgangskurset starter du på 4. semester af maskinmesteruddannelsen.

3) Har du både en erhvervsuddannelse og en gymnasial uddannelse med følgende fag:

  • Matematik
  • Fysik eller kemi
  • Dansk
  • Engelsk

hvoraf mindst 2 skal være på B-niveau og de resterende på mindst C-niveau, kan du starte direkte på 4. semester.

En erhvervsuddannelse kan erstattes af mindst 2 års relevant erhvervserfaring – SIMAC udfærdiger da en realkompetencevurdering.

Få information

 

Kontaktinfo

SIMAC

Graaesvej 27
5700 Svendborg

 Vis telefonnummer
www.simac.dk

Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Maskinmesteruddannelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Maskinmesteruddannelse endnu. Bliv den første!