Sille, gourmetslagterelev

Sille viser vejen. Vi viser vejen. 

Som gourmetslagter er det vigtigt at have stor viden om det kød, som du står med i hænderne hver eneste dag. Det er vores stolthed. For vi lægger kun frisk kød af god kvalitet i køleboksen. Det er os, der ser på det, lugter til det og smager på det. For det kan både ses, lugtes og smages, om dyrene har haft et godt liv, som for eksempel vores økologiske Antonius, der er en velfærdsgris, som har levet med god plads. Økologisk eller ej, det er altid kød af ordentlig kvalitet, der ender i kurven hos vores kunder.

gourmetslagter

Det handler om at tænke ud af ”køleboksen”

En del af hverdagen er at have med kunderne at gøre. Vi rådgiver dem om kødet, udskæringer og tilberedning, og i fremtiden også meget mere end det. Det er tilfredsstillende at tænke på, at vi i sidste ende har gjort en forskel, når kunderne sætter sig ned omkring middagsbordet for at spise, og det er uafhængig af kokkeevner og budget. Vi gør meget ud af at fortælle folk, at der er forskel på kød. For vi vil gerne flytte folks vaner og holdninger, men vi driver også en forretning, hvor der skal flyttes nogle varer. En stor del af vores tid går derfor med at producere og fylde køleboksene op, for vi har et bredt sortiment.

Hver kunde og hver eneste dag er forskellig. Mangfoldigheden er stor. Det samme gælder kollegaerne. Vi er forskellige af køn, alder og interesser. Vi er som en lille familie, og alle kender hinanden godt. Der er et godt sammenhold, og vi har det sjovt i hinandens selskab. De fleste gourmetslagtere er udadvendte og ligefremme mennesker, hvor tingene bliver sagt, som de er. Der er en rigtig god tone og respekt mellem os på trods af forskellighederne. Mine kollegaer gør det sjovt at stå op om morgenen og gå på arbejde.

”Det er en god og tryg arbejdsplads. Vi er som en lille familie.”

Om morgenen og formiddagen producerer vi og gør køleboksene klar til kunderne. Efter kl. 14 kommer det store rykind af kunder, og så skal alt bare være i orden. Især fredag er speciel. Vi har en fast rutine om fredagen, hvor vi samles og gennemgår tallene, inden det går løs. Vi ved, der bliver gang i den, så vi skal være 100% klar. Der er en rigtig god stemning, og humøret er højt. Vi går og lader op til det, og det kan til tider minde om optakten til en sportsbegivenhed.

Vi står sammen om det samme håndværk og det samme mål. Nemlig at levere en vare, som kunderne fristes af i køleboksen, som de er tilfredse med, når de kommer hjem, så de kommer tilbage og køber hos os igen og igen. For det er også en del af hverdagen, hele tiden at gøre det bedre end gårsdagens omsætning. Vi holder møder og ved, hvad vi satser på, og hvad der forventes af salget. Der er rigtig meget konkurrencementalitet og lyst til at kæmpe for at nå omsætningen blandt os. Derfor holder vi hele tiden gryden i kog. Der skal være noget nyt at komme efter. Noget andet end det, som kunderne forventer og fik i går.

- Sille, gourmetslagterelev i føtex
Læs mere om Gourmetslagter
Læs mere om Gourmetslagter med speciale i delikatesse
Evalueringspolitik

Vil du skrive en evaluering om en skole eller en uddannelse på studentum.dk? Cool! Så bidrager du ved at hjælpe andre med at finde den uddannelse, der passer dem bedst. Læs venligst vores anmeldelsespolitik om, hvordan vi godkender og udgiver anmeldelser her. 

Download vores evalueringspolitik her

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide