AMU kurser

Medvirken ved medicinadministration

Længde
3 dage
Heltid/deltid
Heltid
Uddannelsens hjemmeside
Længde
3 dage
Heltid/deltid
Heltid
Uddannelsens hjemmeside
Få mere information om uddannelsen 👍

Om uddannelsen

Medvirken ved medicinadministration

Dette kursus klæder dig på til at kunne medvirke ved medicinadministration indenfor dit ansvars- og kompetenceområde.Du får viden om, hvordan du udleverer medicin, og hvordan du hjælper borgeren med korrekt indtagelse. Udgangspunktet vil være i din arbejdsplads instrukser og gældende lovgivning indenfor medicinområdet. Du bliver desuden i stand til at observere og reagere på forandringer hos borgeren ud fra en viden om virkning, bivirkning og interaktioner mellem de lægemidler, som du oftest har med at gøre i din praksis. Endelig bliver du styrket i det tværprofessionelle og tværsektorielle samarbejde inden for dit jobområde med henblik på øget patientsikkerhed.

Kursets indhold

Efter kurset kan du medvirke ved medicinadministration, herunder kan du:

  • Udlevere medicin og hjælpe borgeren med at indtage den korrekt.
  • Observere og reagere på forandringer i borgerens adfærd i forhold til den medicinske behandling og på baggrund af viden om medicinens virkning, bivirkning og interaktioner.
  • Samarbejde med borgeren om at indtage medicinen korrekt ud fra borgerens forudsætninger, behov og ønsker.
  • Handle ud fra bevidsthed om eget ansvars- og kompetenceområde og arbejde ud fra arbejdspladsens instrukser, herunder delegeringsansvar i henhold til gældende lovgivning.
  • Dokumentere og videregive relevante observationer ved forandringer i borgerens tilstand og ved afvigelser ved medicingivning. Du har desuden kendskab til utilsigtede hændelser.
  • Samarbejde med borgeren om videregivelse af relevante informationer til pårørende, tværfaglige og tværsektorielle samarbejdspartnere ud fra gældende lovgivning.

Kurset består af ét fag

  • Medvirken ved medicinadministration (3 dage) AMU-Nr: 49489

Ansøgning og adgangskrav

Målgruppe

Uddannelsen henvender sig til faglærte og ufaglærte medarbejdere, der varetager sundhedsfagligt og/eller pædagogisk arbejde med børn, unge, voksne og ældre. Medarbejderne kan fx være social- og sundhedshjælpere, pædagogiske assistenter, dagplejere, pædagogmedhjælpere eller familieplejere, der fx arbejder inden for det nære sundhedsvæsen, på dagtilbudsområdet, eller på specialområdet.

Pris

Som udgangspunkt er dette kursus gratis. 

Har du en videregående uddannelse, skal du betale fuld pris for kurset: 1.974,00 kr. 

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Medvirken ved medicinadministration
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.
Randers Social- og Sundhedsskole
Minervavej 47
8960 Randers

Find din SOSU-uddannelse ved Randers Social- og Sundhedsskole

Styrk dine kompetencer inden for social- og sundhed og pædagogik med et kursus på Randers Social- og Sundhedsskole På Randers Social- og Sundhedsskole udbyder vi et bredt udvalg af kurser og efteruddannelse inden for social- og sundhedsområdet og det pædagogiske område....

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoreret