Vis studentum.dk som: Mobile

Verdensborgerskolen – Journalistik og Politik

Odder Højskole
14-22 uger
Nej
Heltid
Højskoleophold
Startdato
Odder
september 2019 
januar 2020 
februar 2020 
august 2020 

Om uddannelsen

Bliv journalist med globalt perspektiv på Verdensborgerskolen

Brænder du for politik og medier, og drømmer du måske om at blive journalist? Verdensborgerskolen er mere end en journalisthøjskole. Det er et moderne dannelsesprojekt for dig, der vil have hele verden som din professionelle legeplads. Det er også Danmarks eneste højskole med eget TV show, TV Tonic. På TV-redaktionen får du 16 timers undervisning i TV produktion og TV journalistik om ugen med masser af professionel sparrring.

Riv fire til fem måneder ud af kalenderen, hvor du ser, læser og hører internationale medier. Og hvor du selv formidler globalt. Undervejs opbygger du et netværk af legekammerater fra hele verden. Du får også mulighed for at lege med mange forskellige journalistiske discipliner og klædt på til optagelsesprøven på journalistuddannelserne.

Udvikl dig som journalist med globalt perspektiv på Odder Højskole

Bliv journalist eller politisk aktiv

En stor del af din tid på Verdensborgerskolen kommer til at foregå i det journalistiske skriveværksted, der udgør rammen for hovedfaget ’Journalistik’. Her kommer du til at skrive løs og lege med de klassiske journalistiske genrer såvel som nye medier som blogs og sociale medier. Foruden Journalistik får du fag som:

  • Politik/aktivisme
  • Amerikansk kultur og politik
  • Politisk teori
  • Etik
  • Filosofi
  • Ideologier


Du får også to spændende ø-uger med hver sit tema: ’Bliv journalist!’ og ’Bliv politisk aktiv’. I den første temauge får du den perfekte sparring og forberedelse til optagelsesprøverne på journalistuddannelserne. I den anden temauge tager vi udfordringen op, og undersøger hvordan man bliver politisk aktiv. Her dykker du ned i debatter, politisk indflydelse og politik uden for stemmeboksen.

Journalist, ngo’er, diplomat eller opdagelsesrejsende?

På Verdensborgerskolen går journalistik og politik hånd i hånd i et globalt perspektiv. Du får:

  • Fyldt din kuffert med erfaringer og indtryk
  • Talt masser af engelsk og danner et globalt netværk
  • Stor viden om aktuelle emner på verdensscenen

Det ruster dig til en fremtid som journalist, ngo’er, diplomat, opdagelsesrejsende eller noget helt femte i spændingsfeltet mellem politik og journalistik.

Er du klar på en begivenhedsrig tur i verdenskarrusellen? Så spring på her! Odder Højskole garanterer, at du får en oplevelse for livet.

Pris

Opholdet koster i:

Efteråret 2019: 1345/1495 kr. pr. uge for dobbeltværelse + 50,- kr. i kulturpenge. (Prisen på 1345 kr. gælder vores ældre værelser på 50’er-gangen. Her er et begrænset antal).

Foråret 2020: 1445/1595 kr. pr. uge for dobbeltværelse + 50,- kr. i kulturpenge. (Prisen på 1445 kr. gælder vores ældre værelser på 50’er-gangen. Her er et begrænset antal)

Enkeltværelse koster 400,- kr. ekstra per uge.

Beløbet betaler du månedsvis forud.

Det er muligt at være dagelev. Her betaler du 70% af prisen for et dobbeltværelse.

Før du starter, betaler du 1500 kr. i indmeldelsesgebyr.

Ved ankomsten til skolen betaler du 2.000 kr. til materialer. De dækker grundudgifterne under hele dit ophold i forbindelse med din almindelige undervisning samt sangbog, elevfoto og internet.

Værelserne er fortrinsvis dobbeltværelser. De fleste med eget bad og toilet. Sengetøj, pude, dyne, linned og håndklæder medbringer du selv.

Få information

 

Kontaktinfo

Odder Højskole

Rørthvej 34A
8300 Odder

 Vis telefonnummer
www.odderhojskole.dk

Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Verdensborgerskolen – Journalistik og Politik

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Hvad siger tidligere deltagere om denne uddannelse?
Der er ingen evalueringer af Verdensborgerskolen – Journalistik og Politik endnu. Bliv den første!

Hvad siger tidligere deltagere om udbyderen?
(4,8)
Baseret på 25 evalueringer
Se alle evalueringer