Viser 1-16 af 16
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-16 af 16

Tag en kosmetolog uddannelse og udforsk dine muligheder i kosmetikbranchen

Er skønhedspleje og kosmetik din store passion? Vil du udføre behandlinger med rensning og pleje, der kan forskønne ansigtet og kroppen? Ønsker du den bedste start på din karriere i beautybranchen? Så kan du med fordel læse videre her! 

Uddannelsen til kosmetolog udbydes af selvstændige skoler rundt omkring i landet. Nogle af uddannelser skal du selv betale for at blive uddannet på og enkelte uddannelser er SU-berettigede. Kosmetologuddannelsen er en erhvervsmæssig uddannelse, der i undervisningen er en kombination af teori og praktik.

Kosmetolog

Indhold kosmetolog uddannelsen

På uddannelsen til kosmetolog lærer du at hjælpe og behandle hudproblemer og rådgive om makeup og hudpleje. Du bliver klædt på med en bred og dybdegående teoretisk viden, der følges op af praktisk træning og erfaring med fokus på bl.a. kundekontakt. Du vil blandt andet blive undervist i teorier om:

  • Dermatologi
  • Kemi
  • Produktlære
  • Anatomi og bevægelseslære
  • Mikrobiologi
  • Plastikkirurgi

Store dele af undervisningen har et praktisk sigte, hvor du lærer om hudpleje, klientrådgivning og kosmetiske behandlinger. Du vil også blive undervist i, hvordan du opretter din egen klinik. Fag som markedsføring og regnskab er derfor også en del af dit pensum. Fagene på kosmetolog uddannelsen lægger også op til, at du går den selvstændige vej såfremt dette er din drøm. 

Er der mulighed for praktikforløb under uddannelse?

Du har mulighed for at søge kortere og længere praktikforløb som studerende. Du skal oftest selv være med til at finde det sted, hvor du gerne vil i praktik. Med et praktikforløb, får du større indsigt i branchen, og du får lov til at anvende dine lærte teorier i praksis. Efter forløbet i praktik kan du også bedre fornemme, hvor i branchen du gerne vil arbejde i som færdiguddannet. 

Dit uddannelsessted vil dog også oftest kunne hjælpe dig med at finde et praktiksted, hvis du har brug for dette. Efter du har været i praktik i en virksomhed eller på en klinik, skal du til en afsluttende eksamen, som tager udgangspunkt i dit praktikforløbet.

Hvem kan uddanne sig til kosmetolog?

Der er ikke nogle særlige krav til at blive optaget på en kosmetologuddannelse, men du skal have afsluttet folkeskolens afgangsprøver.

Du vil blive optaget gennem:

  • En skriftlig tilmelding
  • Eventuelt en personlig samtale på skolen

Det anbefales, at du finder det uddannelsessted, du gerne vil tage din kosmetolog uddannelsen hos, og kontakter dem for at få mere information. Det vil være en god idé, at du besøger forskellige skoler inden du beslutter dig. Ved at besøge skolerne kan du bedre fornemme, hvor det er rigtigt for dig at uddanne dig til kosmetolog samtidig med, at du kan få besvaret alle dine spørgsmål.

Hvad er mine karrieremuligheder som kosmetolog?

Når du er uddannet kosmetolog får du et uddannelsesbevis. Herefter kan du vælge at starte din egen klinik og opbygge din egen kundekreds.

Du kan også få job i:

  • Kosmetikfirmaer
  • Skønhedsklinikker
  • Parfumerier

Kan jeg videreuddanne mig efter endt uddannelse?

Der er ikke direkte mulighed for at videreuddanne sig som kosmetolog, men du kan vælge at tage uddannelsen til kosmetiker. Som kosmetiker bliver du uddannet til at arbejde med teknikker og produkter ved skønhedspleje.

Du kan vælge at afslutte som kosmetikerassistent og kosmetiker, hvor du skal vælge mellem specialerne:

  • Hud- og skønhedspleje
  • Spa- og wellnessbehandlinger

Under uddannelsen får du kendskab til: 

  • Krops- og ansigtsbehandlinger
  • Massageteknikker
  • Pedicure og manicure
  • Hårfjerning

Ligesom på kosmetolog uddannelsen bliver du som kosmetiker undervist i salg, service og markedsføring. Efter uddannelsen kan du arbejde i skønhedssaloner, parfumerier, kosmetikfirmaer eller ved teatre og TV-stationer.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12