Vis studentum.dk som: Mobile

Webudvikler uddannelse

NEXT Uddannelse København
1,3 - 2 år
SU-godkendt
Heltid
Erhvervsuddannelse
København

Webudvikler uddannelse

Webudvikler uddannelse

Med en webudvikler uddannelse er du med til at udvikle websider og apps

Er du en haj til internettet og har du god forståelse for, hvordan websider og apss fungerer? Eller er du interesseret i at vide mere om det? Så tag webudvikler uddannelsen hos Next!

Om webudvikler jobbet

Du bliver en del af en spændende branche, hvor udviklingen går rigtig hurtigt, og du skal derfor være indstillet på løbende at holde dig opdateret.

Som webudvikler vil du typisk arbejde med at producere avancerede websites og apps til web. Du lærer at skrive koden, som får det hele til at fungere, så du skal kunne tænke kreativt og arbejde struktureret og effektivt.

Der er jobmuligheder både i det offentlige og hos private bureauer og organisationer. Du kan også vælge at starte som selvstændig.

Dine fremtidsmuligheder

Med en uddannelse som webudvikler vil du typisk få job som frontend-udvikler, webudvikler eller webmaster etc.
Nogle vælger at læse videre til fx multimediedesigner eller datamatiker. Dette kræver bl.a. at man har bestået enkelte fag på gymnasieniveau. 

Det lærer du på webudvikler uddannelsen

På uddannelsen til webudvikler lærer du at kode og programmere dynamiske webløsninger, herunder at integrere tekster, billeder, video, lyd og databaser osv. Vi arbejder også med produktionsplanlægning og du lærer at forholde dig til budskab, indhold, form og funktion. Billedbehandling og -komprimering til brug i websider er også en del af faget.

Du vil både arbejde selvstændigt og samarbejde om projekter – også med elever fra skolens andre medieuddannelser: fotograf, film-tv, mediegrafiker og andre.

Uddannelsesforløb

Dit uddannelsesforløb består af grundforløb 1 og/eller grundforløb 2 samt et hovedforløb. Starter du på grundforløb 1 varer uddannelsen 2 år. Starter du på grundforløb 2 varer uddannelsen 1¼ år. Uddannelsen er udelukkende skolebaseret undervisning. Du skal derfor ikke have en læreplads for at gennemføre uddannelsen.

Bemærk: NEXT tilbyder kun grundforløbet til webudvikler men ikke hovedforløbet. Hovedforløbet kan tages på flere skoler i Danmark, fx Roskilde Tekniske Skole.

Grundforløb 1

Kommer du direkte fra folkeskolen, så er grundforløb 1 (GF1) for dig. På grundforløb 1 vælger du en fagretning, hvor du på 20 uger afprøver flere forskellige fag, så du kan finde det område, som du brænder for. Dansk, matematik og engelsk er obligatoriske fag, som du finder på alle fagretninger.

Du kan dog selv vælge, om du vil starte på grundforløb 1 eller grundforløb 2, hvis det er mere end seks måneder siden, at du gik ud af 9. klasse, og højst to år siden at du afsluttede 9. eller 10. klasse. Hvis det er mere end to år siden, at du gik ud af 9. eller 10. klasse, kan du kun starte på grundforløb 2.

Grundforløb 2

Afsluttede du folkeskolen for over seks måneder siden, og ved du, hvilken uddannelse du ønsker, så er grundforløb 2 (GF2) for dig. Grundforløb 2 varer 20 uger og er målrettet den uddannelse, du har valgt og giver dig færdigheder til at komme på hovedforløbet.

For dig er over 25 år
Hvis du er fyldt 25 år og er blevet optaget på en erhvervsuddannelse, får du i forbindelse med din opstart på uddannelsen en realkompetencevurdering. Her kigger man på din erhvervserfaring og ser på, om du kan få noget merit.

Alt efter din erfaring skal du starte på grundforløb 2 eller direkte på hovedforløbet.

Ansøgning og adgangskrav

For at starte på grundforløb 1 eller grundforløb 2 på webudvikler uddannelsen skal du have gennemsnitskarakteren 02 i dansk og matematik til eksamen og have bestået folkeskolens afgangseksamen.

Hvis du skal starte på grundforløb 1, skal du desuden være erklæret uddannelsesparat.

Ansøgningsproces

Sådan søger du
For at komme i betragtning til en kvoteplads skal du, udover at opfylde de generelle adgangskrav, gøre følgende:

  1. Du søger uddannelsen viaOptagelse.dk og vedhæfter her følgende:
   * Motiveret ansøgning
   * CV
   * Lille foto af dig selv
   * Eksamensbeviser
   * Kursusbeviser og udtalelser
  2. Herefter vil du få nærmere besked fra skolen i din e-Boks, når vi har modtaget din ansøgning. Efter ansøgningsfristen indkalder vi de bedste ansøgere til kvotesamtaler, og efter samtalerne vilalle ansøgere få besked på, om de er optaget eller ej.


Optagelseskriterier
Når vi prioriterer ansøgerne, sker det på baggrund af en samlet vurdering af ansøgerfeltet, hvor vi lægger særligt vægt på i hvilken grad:

 • Du kan vise, at du har sat dig ind i uddannelsens indhold, og hvad den kræver
 • Din samlede adfærd er ansvarsfuld og lever op til, hvad der forventes på uddannelsen og i branchen
 • Du kan demonstrere en god arbejdsdisciplin
 • Du er i stand til at sætte dig ind i og bruge nye IT-programmer
 • Du har undersøgt, hvad du vil bruge uddannelsen til
 • Du har erfaring med og ved, hvordan du løser opgaver i samarbejde med andre

For at starte på uddannelsen skal du søge ind på Optagelse.dk

Kommer du direkte fra 9. klasse og/eller skal søge ind på grundforløbets 1. del, skal du vælge en såkaldt fagretning. Fagretningerne er inddelt i fire hovedområder. Du skal vælge Media & Design, som ligger under hovedområdet Teknologi, byggeri & transport.

Økonomi på uddannelsen

På grundforløbet på webudvikler uddannelsen har du mulighed for at få SU, hvis du er over 18 år.

Forespørgsel efter information

Få svar på dine spørgsmål om Webudvikler uddannelse
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

Kontaktinformation til NEXT Uddannelse København

NEXT Uddannelse København

Carl Jacobsens Vej 25
2500 Valby

 Vis telefonnummer
www.nextkbh.dk


Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Webudvikler uddannelse

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Webudvikler uddannelse endnu. Bliv den første!
Åbent hus
december 2021
ma
ti
on
to
fr
3
4
5
6
7
8
9
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2