Vis studentum.dk som: Mobile

Tækkemand uddannelse

NEXT Uddannelse København
Omkring 3,5 år
SU-godkendt
Heltid
Erhvervsuddannelse
Glostrup, København, Rødovre

Om uddannelsen

Tækkemand uddannelse

Tag en tækkemand uddannelse og få ældre huse til at se ud som nye

Interesserer du dig for en godt håndværk? Og kunne du tænke dig at lære teknikken i at ligge stråtag? Så skal du tage tækkemand uddannelsen!

Som tækkemand arbejder du med det fine, gamle håndværk at lave stråtage. Ved nye byggerier med stråtag skal tagkonstruktionen desuden laves og monteres.

Om tækkemand jobbet og uddannelsen

Hver egn i landet har sin egen stil og tækkemetoder. Som tækkemand skal du derfor kende de forskellige egnes tækketraditioner og fungere som rådgiver for bygherren, når der skal tækkes. Du kan komme til at arbejde som tækkemand i tækkefirmaer og i tømrer- og snedkervirksomheder eller som selvstændig med egen virksomhed. Tækkefirmaer har typisk få ansatte.

Tækkemand er et speciale inden for træfagenes byggeuddannelseGrundforløbet foregår på NEXT, men hovedforløbet foregår på Den Jydske Haandværkerskole.

Det lærer du på tækkemand uddannelsen

På hovedforløbet til tækkemand vil du blive undervist i værktøj og maskiner, arbejdsmiljø, materialeforståelse, tegning og konstruktion. 

En del af uddannelsen består af grundlæggende tømrerarbejde, så du også kan reparere tagkonstruktioner, udføre renoveringer og afsluttende tømrerarbejde.

Uddannelsesforløb

Uddannelsen består af et grundforløb 1, et grundforløb 2 og et hovedforløb.

Grundforløb 1 er for elever, som kommer direkte fra 9. klasse eller har afsluttet 9. eller 10. klasse inden for de sidste 2 år. Her vælger du enfagretning, som styrker dine almene og erhvervsfaglige kompetencer og hjælper dig i dit uddannelsesvalg. Man kan sige at grundforløb 1 typisk er for de meget unge elever, eller for dem der endnu ikke helt ved, hvad de gerne vil. 

Grundforløb 2 er for elever, der enten har afsluttet 9. klasse for mere end et halvt år siden, elever over 25 år eller elever, der har afsluttet grundforløb 1. Grundforløb 2 er målrettet den uddannelse, du har valgt og gør dig klar til hovedforløbet. Altså er grundforløb 2 typisk for dem, der ved hvad de vil, eller for de lidt ældre, der ikke har adgang til grundforløb 1.

Hovedforløbet til tækkemand varer cirka 3 ¼ år. Det veksler mellem skoleophold og læreplads og afsluttes med en svendeprøve.

Bemærk: NEXT tilbyder kun grundforløbet til tækkemand, men ikke hovedforløbet.

Læreplads & skolepraktik

På en erhvervsuddannelse veksler du mellem skoleophold, også kaldet grund- og hovedforløb, og læreplads i en virksomhed. Nogle finder en læreplads inden de starter på grundforløbet, mens andre finder lærepladsen under eller efter grundforløbet.
Du har mulighed for at være i lære i skolens praktikcenter, hvis du ikke kan finde en læreplads. En skolepraktik kan kombineres med en kortere eller længere læreplads i en virksomhed, og du skal være indstillet på at forlade skolepraktikken, hvis du får tilbudt en læreplads. 

Hvis du har mod på en anderledes hverdag, kan du også vælge at finde din læreplads i udlandet - både for en kortere og længere periode.

Gode læreplads- og jobmuligheder

Uddannelsen til tækkemand er en fordelsuddannelse. Fordelsuddannelser er uddannelser inden for fag, hvor arbejdsgiverne forventer et særligt stort behov for arbejdskraft. 

Der er gode beskæftigelsesmuligheder indenfor erhvervet som tækkemand. Der kan dog være en vis sæsonledighed. Det er muligt at supplere med efteruddannelse gennem AMU-kurser inden for området Bygge/Anlæg og Industri. Nogle læser videre til byggekoordinator, energiteknolog, bygningskonstruktør eller bygningsingeniør.

Ansøgning og adgangskrav

Hvis du skal starte på grundforløb 1 eller 2 på tækkemand uddannelsen, skal du have gennemsnitskarakteren 02 i dansk og matematik til eksamen og have bestået folkeskolens afgangseksamen.

Hvis du skal starte på grundforløb 1, skal du desuden være erklæret uddannelsesparat.

Opfylder du ikke disse krav, har du mulighed for at komme til en optagelsesprøve i dansk og/eller matematik og deltage i en samtale med henblik på optagelse.

Pris

Tækkemand uddannelsen er gratis. På grundforløbet har du mulighed for at få SU, hvis du er over 18 år.

Har du en aftale om en læreplads med en virksomhed, får du elevløn fra den dag, aftalen træder i kraft. Du får både løn, når du er i virksomheden, og når du er i skole.

Startlønnen for elever på erhvervsuddannelser følger den gældende overenskomst på området.

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Tækkemand uddannelse
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

Kontaktinfo

NEXT Uddannelse København

Carl Jacobsens Vej 25
2500 Valby

 Vis telefonnummer
www.nextkbh.dk


Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Tækkemand uddannelse

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Tækkemand uddannelse endnu. Bliv den første!
Åbent hus
december 2021
ma
ti
on
to
fr
3
4
5
6
7
8
9
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2