Vis studentum.dk som: Mobile
4 år
SU og Elevløn
Heltid
Erhvervsuddannelse
Glostrup
Kontakt for opstart

Struktør

Struktør

Struktør uddannelse

Erhvervsuddannelsen som struktør giver dig mulighed for at blive anlægs- eller bygningsstruktør.

En anlægsstruktør anlægger fortove og pladser i beton, lægger rør og ledninger i jorden og etablerer kloakker. En bygningsstruktør bygger broer, tunneller, havne, fabrikker og meget mere.

Tre gode grunde til at blive struktør

  • Der er gode muligheder for job i fremtiden. Den danske byggebranche forventer nemlig at mangle op mod 1.000 struktører allerede om få år.
  • Som nyuddannet tjener du i gennemsnit 32.000 kr. om måneden.
  • Som lærling tjener du mellem 13.000 - 18.500 kr. om måneden.

Hvad kan man blive med Struktør uddannelsen?

Du kan enten blive anlægsstruktør eller bygningsstruktør.

Anlægsstruktør - jord, kloak og anlæg

En anlægsstruktør er både med i starten og slutningen af et byggeri. Du anlægger fortove og pladser, bl.a. i beton, men lærer også at lægge rør og ledninger i jorden og etablere kloakker.
Som anlægsstruktør sørger du for, at der gøres klar til byggeri. Jorden skal graves, flyttes og planeres. Der skal lægges dræn, fundamentet skal støbes i beton, og der skal lægges betonbelægning, som for eksempel fliser. Der arbejdes med opgaver inden for jord, kloak og anlæg og ofte med store gravemaskiner.

Det lærer du

På uddannelsen til anlægsstruktør får du en grundlæggende viden om store byggerier som kontorbygninger, veje, broer, boligkvarterer, torve og pladser. Du lærer at arbejde i forskellige materialer efter plantegninger og beregninger og lærer at skabe resultater der er sikre og holdbare for både vind og vejr.

Her er du om 5 år

Langt de fleste anlægsstruktører bliver ansat i entreprenørvirksomheder. Som anlægsstruktør har man bestået den praktiske del i kloakmesteruddannelsen. Hvis du vil uddanne dig mere, giver en uddannelse som struktør, mulighed for at læse videre til byggekoordinator, energiteknolog, bygningskonstruktør eller bygningsingeniør.

Bygningsstruktør - bygningsværker i beton

Bygningsstruktøren bygger de helt store byggerier som broer, tunneler, fabrikker, havne og boliger. Arbejdsdagen foregår ofte højt oppe. 
Du kommer mest til at arbejde med byggeri over jorden. En bygningsstruktør skaber nemlig bygningsværker i beton bl.a. boliger, fabrikker, skoler, havne og broer.

Det kræver et stort kendskab til de forskellige materialer, der arbejdes med, og det får du på uddannelsen som bygningsstruktør, hvor du også lærer om sikkerhed på byggepladsen.

Det lærer du

Du lærer at udføre et arbejde, som både er sikkert og holdbart for vind og vejr. På uddannelsen lærer du praktisk brug af IT på en byggeplads og i teoriundervisning på skolen. Ud over de byggetekniske fag bliver du uddannet i at opbygge og nedtage arbejdsstilladser i en højde på over tre meter.

Her er du om 5 år

De fleste bygningsstruktører arbejder i entreprenørfirmaer. Hvis du vil uddanne dig mere, giver en uddannelse som struktør mulighed for at læse videre til byggekoordinator, energiteknolog, bygningskonstruktør eller bygningsingeniør.

Videreuddan dig

Efter din uddannelse til strutør, kan du videreuddane dig til byggekoordinator, energiteknolog, bygningskonstruktør eller bygningsingeniør.

Ansøgning og adgangskrav

For at starte på grundforløb 1 eller grundforløb 2, skal du have en gennemsnitskarakter på 02 i dansk og matematik. Hvis du skal starte på grundforløb 1, skal du desuden have bestået folkeskolens afgangseksamen og være erklæret uddannelsesparat. 

Hvis du har en læreplads, inden du starter, er du garanteret optagelse på grundforløb 2.

Grundforløb 2

Ansøgningsfrist: Løbende tilmelding helt frem til skolestart, såfremt der er ledige pladser.

Skolestart 27. januar 2022 og 15. august 2022.

Grundforløb 1

Ansøgningsfrist: Løbende tilmelding helt frem til skolestart, såfremt der er ledige pladser.

Skolestart 27. januar 2022 og 15. august 2022.

Økonomi på uddannelsen

Uddannelsen er gratis. På grundforløbet har du mulighed for at få SU, hvis du er over 18 år.

Har du en uddannelsesaftale med en praktikvirksomhed, får du elevløn fra den dag, aftalen træder i kraft. Du får løn i både praktik- og skoleperioder. Startlønnen for elever på erhvervsuddannelser er typisk mellem 9.500 og 12.500 kr

Forespørgsel efter information

Få svar på dine spørgsmål om Struktør
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

Kontaktinformation til NEXT Uddannelse København

NEXT Uddannelse København

Carl Jacobsens Vej 25
2500 Valby

 Vis telefonnummer
www.nextkbh.dk


Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Struktør

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Struktør endnu. Bliv den første!
Åbent hus
oktober 2021
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7