Vis studentum.dk som: Mobile

Sikkerhedsvagt uddannelse

NEXT Uddannelse København
Kontakt for information
SU-godkendt
Heltid
Erhvervsuddannelse
Glostrup

Sikkerhedsvagt uddannelse

Sikkerhedsvagt uddannelse

Bliv sikkerhedsvagt og hjælp med andres sikkerhed

Som sikkerhedsvagt arbejder du med overvågning af bygninger, institutioner og forretningsområder, og du holder et vågent øje med it-systemer og alarmanlæg. Du arbejder som regel, når resten af byen sover, og er ofte på egen hånd i dit arbejde.

Det lærer du på sikkerhedsvagt uddannelsen

På skolen får du en grundlæggende viden om sikkerhed. Du lærer om alarmer og overvågning. Du lærer også at lave sikkerheds- og nødplaner, og du lærer at skrive rapporter om det, du lægger mærke til på dine vagter.

Er du vagtfunktionær, som er i arbejde og med en god rutine på ryggraden, så kan uddannelsen klares på ½ år.

Uddannelsesforløb

Uddannelsen består af et grundforløb 1, et grundforløb 2 og et hovedforløb.

Grundforløb 1 er for elever, som kommer direkte fra 9. klasse eller har afsluttet 9. eller 10. klasse inden for de sidste 2 år. Her vælger du en fagretning, som styrker dine almene og erhvervsfaglige kompetencer og hjælper dig i dit uddannelsesvalg. Man kan sige at grundforløb 1 typisk er for de meget unge elever, eller for dem der endnu ikke helt ved, hvad de gerne vil. 

Grundforløb 2 er for elever, der enten har afsluttet 9. klasse for mere end et halvt år siden, elever over 25 år eller elever, der har afsluttet grundforløb 1. Grundforløb 2 er målrettet den uddannelse, du har valgt og gør dig klar til hovedforløbet. Altså er grundforløb 2 typisk for dem, der ved hvad de vil, eller for de lidt ældre, der ikke har adgang til grundforløb 1.

Hovedforløbet til sikkerhedsvagt varer cirka 1 år og 6 måneder. Det veksler mellem skoleophold og læreplads, og afsluttes med en svendeprøve.

Læreplads

På en erhvervsuddannelse veksler du mellem at have skoleophold (grund- og hovedforløb) og læreplads i en virksomhed. Nogle finder en læreplads inden de starter på grundforløbet, mens andre finder lærepladsen under eller efter grundforløbet.

Du skal som udgangspunkt selv finde en læreplads, men du kan få råd og vejledning om potentielle lærepladser hos skolens vejledere på området. Der er mange lærepladser blandt virksomhederne. Oftest er de dog ikke slået op, hvilket gør det svært at vide, om de søger en elev. Det er derfor vigtigt, at du selv retter henvendelse, udviser ihærdighed og fortæller, hvorfor de skal vælge dig. 

Hvis du har mod på en anderledes hverdag, kan du også søge læreplads i udlandet - både for en kortere og længere periode.

Fremtidsmuligheder

Udover ansættelse inden for faget har du mulighed for at etablere dig som selvstændig. De fleste får arbejde i vagtselskaber. Mens andre er beskæftiget i retsvæsnet (domstole og Kriminalforsorgen), andre i firmaer, der installerer sikkerhedssystemer i bygninger samt virksomheder inden for ejendomsservice.

Ansøgning og adgangskrav

Går du i gang med en erhvervsuddannelse direkte efter 9. klasse, skal du starte på grundforløb 1 (GF1), medmindre du har en aftale om en læreplads – så starter du på din uddannelse med det samme. 
Er det mere end et halvt år siden, at du blev færdig med 9. klasse, men maks. 2 år siden, at du er gået ud af 9. eller 10. klasse, kan du selv vælge, om du vil starte på grundforløb 1 eller 2.
På grundforløb 1 vælger du en fagretning, der toner dit grundforløb. Fagretningerne er lavet, så du kan stifte bekendtskab med vores uddannelser, inden du skal foretage dit endelige uddannelsesvalg i slutningen af grundforløb 1.

Når du søger ind
Når du søger under erhvervsuddannelser på Optagelse.dk, er fagretningerne inddelt i fire hovedområder. Fagretningen til sikkerhedsvagt hedder Programming & Electronics og ligger under hovedområdet teknologi, byggeri og transport.

Er det mere end et halvt år siden, at du blev færdig med 9. klasse, men maks. 2 år siden, at du er gået ud af 9. eller 10. klasse, kan du selv vælge, om du vil starte på grundforløb 1 eller 2.
Hvis det er mere end 2 år siden, at du gik ud af 9. eller 10. klasse, skal du starte på grundforløb 2.
Er du fyldt 25 år, og har du relevant erhvervserfaring inden for den erhvervsuddannelse, du vil optages på, skal du gennemføre et særligt uddannelsesforløb, der kaldes ”erhvervsuddannelse for voksne” (euv).

Økonomi på uddannelsen

Uddannelsen er gratis. På grundforløbet har du mulighed for at få SU, hvis du er over 18 år.

Har du en aftale om en læreplads med en virksomhed, får du elevløn fra den dag, aftalen træder i kraft. Du får både løn, når du er i virksomheden, og når du er i skole.

Startlønnen for elever på erhvervsuddannelser følger den gældende overenskomst på området.

Forespørgsel efter information

Få svar på dine spørgsmål om Sikkerhedsvagt uddannelse
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

Kontaktinformation til NEXT Uddannelse København

NEXT Uddannelse København

Carl Jacobsens Vej 25
2500 Valby

 Vis telefonnummer
www.nextkbh.dk


Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Sikkerhedsvagt uddannelse

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Sikkerhedsvagt uddannelse endnu. Bliv den første!
Åbent hus
december 2021
ma
ti
on
to
fr
3
4
5
6
7
8
9
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2