Vis studentum.dk som: Mobile

Handelsuddannelsen

NEXT Uddannelse København
Kontakt for information
Heltid
Erhvervsuddannelse
Ballerup, Ishøj, København
Kontakt for opstart

Handelsuddannelsen

Handelsuddannelsen

Handelsuddannelsen

Interesserer du dig for handel, varer, detail eller økonomi? Vil du tage en udannelse, hvor du kombinerer virksomhedspraktik og skole? Så kan det være, at handelsuddannelsen er det rette for dig!

Om uddannelsen

Med en handelsuddannelse arbejder du med forskellige former for handel. Gennem uddannelsen lærer du at sælge, at indhente tilbud, at sammenligne priser og kvaliteter, at arbejde med logistik, at indkøbe varer i passende mængder samt forhandling.

En vigtig del af jobbet som handelsassistent eller indkøbsassistent er at skabe værdi for virksomheden ved at købe og sælge til priser, som sikrer virksomheden indtjening og overskud.

Som færdiguddannet kan du få job i virksomheder, der handler med andre virksomheder (også kaldet business-to-business).  En del vælger også at blive sælgere, fx bilsælger, eller de starter deres egen virksomhed. Uddannelsen låser dig ikke fast.

Du kan tage uddannelsen i Ballerup, Ishøj eller på Nørrebro. Alle steder vil du opleve et dynamisk studiemiljø, hvor du går på skole med elever fra en række andre uddannelser, fx fotografer, mediegrafikere og gymnasieelever.

Din fremtid
Som handelsuddannet kan du finde job i forskellige handelsvirksomheder, eller måske du har lyst til at starte som selvstændig? Nogle vælger også at læse videre til handelsøkonom, logistikøkonom, service- eller finansøkonom. Og det er altid muligt at supplere med forskellige kurser indenfor området.

Det lærer du på handelsuddannelsen

Her lærer du om handel mellem virksomheder til forskel fra detailhandel, hvor det drejer sig om handel mellem virksomheder og forbrugere.

På handelsuddannelsen lærer du om indkøb og salg af danske og udenlandske varer. Det kan for eksempel være engrossalg, hvor du køber et parti varer og sælger dem videre med fortjeneste.

Uddannelsesforløb

Uddannelsen består af et grundforløb 1, et grundforløb 2 og et hovedforløb.

Grundforløb 1 er for elever, som kommer direkte fra 9. klasse eller har afsluttet 9. eller 10. klasse inden for de sidste 2 år. Her vælger du en fagretning, som styrker dine almene og erhvervsfaglige kompetencer og hjælper dig i dit uddannelsesvalg. Man kan sige at grundforløb 1 typisk er for de meget unge elever, eller for dem der endnu ikke helt ved, hvad de gerne vil. 

Grundforløb 2 er for elever, der enten har afsluttet 9. klasse for mere end et halvt år siden, elever over 25 år eller elever, der har afsluttet grundforløb 1. Grundforløb 2 er målrettet den uddannelse, du har valgt og gør dig klar til hovedforløbet. Altså er grundforløb 2 typisk for dem, der ved hvad de vil, eller for de lidt ældre, der ikke har adgang til grundforløb 1.

Hovedforløbet til handelsuddannelsen varer cirka 2 år. Det veksler mellem læreplads og skoleophold og afsluttes med en fagprøve.

Du har tre specialiseringsmuligheder på hovedforløbet:

  • Du kan blive handelsassistent med speciale i salg. Her lærer du om kundeadfærd, salgs- og forhandlingsteknik og at analysere markeder.
  • Du kan blive indkøbsassistent. Her lærer du om indkøbsprocessen, import, eksport og internationale markeder.
  • Du kan også blive logistikassistent. Her lærer du at styre et lager og planlægge transport af varer på den mest optimale måde.

Bemærk: NEXT tilbyder kun grundforløbet inden for handelsuddannelsen, men ikke hovedforløbet. 

Ansøgning og adgangskrav

Hvis du skal starte på grundforløb 1 eller 2 på handelsuddannelsen, skal du have gennemsnitskarakteren 02 i dansk og matematik til eksamen og have bestået folkeskolens afgangseksamen.

Hvis du skal starte på grundforløb 1, skal du desuden være erklæret uddannelsesparat.

Opfylder du ikke disse krav, har du mulighed for at komme til en optagelsesprøve i dansk og/eller matematik og deltage i en samtale med henblik på optagelse.

Økonomi på uddannelsen

Handelsuddannelsen er gratis. På grundforløbet har du mulighed for at få SU, hvis du er over 18 år.

Har du en aftale om en læreplads med en virksomhed, får du elevløn fra den dag, aftalen træder i kraft. Du får både løn, når du er i virksomheden, og når du er i skole.

Startlønnen for elever på erhvervsuddannelser følger den gældende overenskomst på området.

Forespørgsel efter information

Få svar på dine spørgsmål om Handelsuddannelsen
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

Kontaktinformation til NEXT Uddannelse København

NEXT Uddannelse København

Carl Jacobsens Vej 25
2500 Valby

 Vis telefonnummer
www.nextkbh.dk


Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Handelsuddannelsen

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Handelsuddannelsen endnu. Bliv den første!
Åbent hus
december 2021
ma
ti
on
to
fr
3
4
5
6
7
8
9
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2