Vis studentum.dk som: Mobile
Omkring 4 år
SU-godkendt
Heltid
Erhvervsuddannelse
Glostrup, København, Rødovre

Gulvlægger

Gulvlægger

Start på Gulvlægger uddannelsen i dag

Er du god til at se helheden i dit arbejde? Og har du hænderne skruet ordenligt på? Så kan det være du skal blive gulvlægger!

Som gulvlægger er det vigtigt, at du har sans for helheder. Gulvet skal nemlig passe til resten af rummet. Gulvlæggeren skal kunne lægge mønstre og afstemme farver, så de passer til væggene, gardinerne og møblerne. Derfor skal du have sans for detaljen. Gulvlægger er et speciale inden for træfagenes byggeuddannelse.

Det lærer du på Gulvlægger uddannelsen

På hovedforløbet som gulvlægger lærer du blandt andet at arbejde med linoleums-, træ-, vinyl-, beton- og epoxygulve samt fugefri gulve. Du arbejder også med vådrumsgulve, og så får du undervisning i at starte din egen virksomhed.

Som gulvlægger opretter og støber du undergulve og lægger overfladebelægninger på gulve, trapper og borde. Du skal have en god fysik, være præcis og have sans for regning og matematik.

Uddannelsesforløb

Uddannelsen består af et grundforløb 1, et grundforløb 2 og et hovedforløb.

Grundforløb 1 er for elever, som kommer direkte fra 9. klasse eller har afsluttet 9. eller 10. klasse inden for de sidste 2 år. Her vælger du en fagretning, som styrker dine almene og erhvervsfaglige kompetencer og hjælper dig i dit uddannelsesvalg. Man kan sige at grundforløb 1 typisk er for de meget unge elever, eller for dem der endnu ikke helt ved, hvad de gerne vil. 

Grundforløb 2 er for elever, der enten har afsluttet 9. klasse for mere end et halvt år siden, elever over 25 år eller elever, der har afsluttet grundforløb 1. Grundforløb 2 er målrettet den uddannelse, du har valgt og gør dig klar til hovedforløbet. Altså er grundforløb 2 typisk for dem, der ved hvad de vil, eller for de lidt ældre, der ikke har adgang til grundforløb 1.

Hovedforløbet til gulvlægger varer cirka 3 ¼ år. Det veksler mellem skoleophold og læreplads og afsluttes med en svendeprøve.

Læreplads & skolepraktik

På en erhvervsuddannelse veksler du mellem skoleophold, også kaldet grund- og hovedforløb, og læreplads i en virksomhed. Nogle finder en læreplads inden de starter på grundforløbet, mens andre finder lærepladsen under eller efter grundforløbet.

En skolepraktik kan kombineres med en kortere eller længere læreplads i en virksomhed, og du skal være indstillet på at forlade skolepraktikken, hvis du får tilbudt en læreplads. 

Fremtidsmuligheder

Nogle gulvlæggere har selvstændige virksomheder. Man kan også uddanne sig i virksomhedsledelse ved at tage en uddannelse til håndværksmester. Det er muligt at supplere med efteruddannelse gennem AMU-uddannelser indenfor området bygge/anlæg og industri. Nogle læser videre til byggekoordinator, energiteknolog, bygningskonstruktør eller bygningsingeniør.

Ansøgning og adgangskrav

Hvis du skal starte på grundforløb 1 eller 2 på Gulvlægger uddannelsen, skal du have gennemsnitskarakteren 02 i dansk og matematik til eksamen og have bestået folkeskolens afgangseksamen.

Hvis du skal starte på grundforløb 1, skal du desuden være erklæret uddannelsesparat.

Opfylder du ikke disse krav, har du mulighed for at komme til en optagelsesprøve i dansk og/eller matematik og deltage i en samtale med henblik på optagelse.

Økonomi på uddannelsen

Gulvlægger uddannelsen er gratis. På grundforløbet har du mulighed for at få SU, hvis du er over 18 år.

Har du en aftale om en læreplads med en virksomhed, får du elevløn fra den dag, aftalen træder i kraft. Du får både løn, når du er i virksomheden, og når du er i skole.

Startlønnen for elever på erhvervsuddannelser følger den gældende overenskomst på området.

Forespørgsel efter information

Få svar på dine spørgsmål om Gulvlægger
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

Kontaktinformation til NEXT Uddannelse København

NEXT Uddannelse København

Carl Jacobsens Vej 25
2500 Valby

 Vis telefonnummer
www.nextkbh.dk


Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Gulvlægger

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Gulvlægger endnu. Bliv den første!
Åbent hus
december 2021
ma
ti
on
to
fr
3
4
5
6
7
8
9
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2