Viser 1-20 af 124
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 124
1
2
3
4
...
7

Find vej i junglen af industriuddannelser

Ved du allerede nu, at en teknisk uddannelse, er det rigtige studievalg for dig? Og har du svært ved at spore dig ind på lige præcis hvilket hjørne af industrien, der matcher dine kompetencer og interesser? Her guider vi dig igennem junglen af indstriuddannelser. Du får blandt andet overblik over de forskellige områder, du kan specialisere dig i, og så får du inspiration over valgmulighederne indenfor de forskellige uddannelsestyper fra EUD til civilingeniør.

Med en teknisk uddannelse kan du specialisere dig inden for så forskellige områder som fx elektronik, håndværk eller produktion og fremstilling. Fælles for dem alle er, at du får en uddannelse, du kan bruge til noget. Nu og i fremtiden.

Slip kreativitetet løs i dit hjørne af industrien

Brænder du for at skabe fremtidens bæredygtige energiløsninger, vil du stå i spidsen for industrielt design i verdensklasse eller sætter du en ære i godt håndværk? Industrien byder på et væld af muligheder for dig, der har hænderne skruet rigtigt på og er sulten efter at skabe noget, der gør en forskel. Nogle af de største områder, du kan specialisere dig i med en teknisk uddannelse er:

Klik dig videre og læs mere om de forskellige arbejdsområder og mulige industriuddannelser inden for de specifikke områder. Under billedet kan du også læse mere om at læse en teknisk uddannelse på de forskellige niveauer. Fælles for dem alle er, at du får redskaberne til at slippe kreativiteten løs i dit hjørne af industrien og gøre en konkret forskel.

Skab fremtiden med en teknisk uddannelse

Kan jeg tage en teknisk uddannelse som erhvervsuddannelse?

En industriuddannelse på erhvervsuddannelsesniveau er for dig, der lærer bedst med hænderne. Det er også for dig, der har mest fokus på at udføre opgaverne end at planlægge og evaluere. Hvad enten du har mange års erfaring som ufaglært i industrien eller kommer direkte fra folkeskolen, er der mange fordele ved at vælge en teknisk uddannelse på en erhvervsskole eller teknisk skole. De vigtigste af disse er:

  • Hovedområdet 'Teknologi, produktion og transport' fører til knap 30 spændende industriuddannelser
  • Opbygning og varighed afhænger af din alder samt din tidligere erfaring og uddannelse
  • Du får løn fra du indgår en uddannelsesaftale, og det meste af din studietid foregår i praktik

Med andre ord får du en teknisk uddannelse, der er skræddersyet til dig og gøre muligheder for at ændre speciale undervejs. Som et ekstra plus får du gode muligheder for at læse videre på en erhvervsakademiuddannelse

Kan jeg tage en teknisk uddannelse på videregående niveau?

Kan du tjekke en gymnasial eksamen som fx HTX, gymnasiet eller en EUX, hvor du er både håndværker og student af på din liste? Og søger du et solidt trinbræt til en karriere som nøglespiller i industrien inden for din niche? Så er en teknisk uddannelse på videregående niveau et godt valg. Her er udvalget bredt, og du kan læse alt fra toårige erhvervsakademiuddannelser til ingeniøruddannelser af sammenlagt fem års varighed.

Med en videregående teknisk uddannelse får du:

  • En teoretisk funderet uddannelse krydret med projektarbejde og eventuelt praktik
  • SU i det meste af din studietid og gode muligheder for spændende job med høj løn
  • En bred vifte af specialiseringsmuligheder i alle hjørner af industrien fra vindmøller til robotter 

Fælles for alle industriuddannelser på videregående niveau er, at du får en højere grad af specialviden. Det klæder dig på til en karriere som fx projektleder, kvalitetschef, business development manager, innovationskonsulent eller en helt femte spændende specialistvej i industrien, hvor du for alvor kan præge fremtiden.

Er du solgt til idéen om en teknisk uddannelse?

Længere oppe på siden finder du en oversigt med en bred vifte af industriuddannelser på alle niveauer. Klik dig ind på hver enkelte og læs mere om adgangskrav, indhold og fremtidsmuligheder. Er der flere, der fanger dit blik, får du et hurtigt overblik via vores sammenligningsfunktion. 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12