Vis studentum.dk som: Mobile

EUX Værktøjsmager

NEXT Uddannelse København
4,5 til 5 år
SU og Elevløn
Heltid
Erhvervsuddannelse
København

EUX Værktøjsmager

EUX Værktøjsmager

Tag en EUX Værktøjsmager uddannelse på Next

Som eux-værktøjsmagerelev får du en varieret hverdag, hvor du både lærer at programmere, udvikle og fremstille støbeforme og komponenter til værktøj og produkter, samtidig med at du læser gymnasiale fag som dansk, matematik og teknologi.

Om uddannelsen

En eux-værktøjsmageruddannelse er for de målrettede og ambitiøse elever, der gerne vil have mulighed for at komme ud og arbejde som værktøjsmager og samtidig have mulighed for at læse videre til fx diplomingeniør, produktionsteknolog eller maskinmester.  Det kræver mere af dig, da du skal tage en erhvervsuddannelse og opnå studiekompetence samtidig. Til gengæld opnår du flere kompetencer og har adgang til flere muligheder.

På uddannelsen bliver du en del af et socialt fællesskab med fredagscaféer, studietur og fester – og et stærkt fælles engagement om faget.

Det lærer du på EUX Værktøjsmager uddannelsen

Som eux-værktøjsmager arbejder du med fremstilling af værktøjsdele og samling af dele til færdigt værktøj. Og du kommer til at arbejde med nogle af de nyeste maskiner. CNC programmering og CNC bearbejdning af komplekse emner vil typisk være blandt dine arbejdsopgaver. Udover fremstilling af nye komponenter skal du også kunne reparere og vedligeholde maskiner, udstyr og produktionsværktøj. Værktøjsmageruddannelsen giver grundlæggende viden om konstruktion af støbeforme til masseproduktion.

På skolen får du undervisning i fag som fremstilling af værktøjskomponenter, justering og afprøvning af værktøj, værktøjslære samt værktøjsteknisk kommunikation. Du kan arbejde som ansat i plastik- eller metalvirksomheder.

Uddannelsesforløb

Dit uddannelsesforløb består af grundforløb 1 og/eller grundforløb 2 samt et hovedforløb.

Starter du på grundforløb 1 varer uddannelsen 5 år.
Starter du på grundforløb 2 varer uddannelsen 4, 5 år.

Du får løn efter grundforløb 2, altså de resterende 4 år af din uddannelse, hvis du er ansat som lærling i en virksomhed.

Ansøgning og adgangskrav

Hvis du skal starte på grundforløb 1, skal du have gennemsnitskarakteren 02 i dansk og matematik. Du skal også have bestået folkeskolens afgangseksamen og være erklæret uddannelsesparat. Hvis du skal starte på grundforløb 2, skal du have bestået dansk, samfundsfag og engelsk på C-niveau og matematik på G-niveau (svarer til 9. klasse). 

Hvis du har en læreplads, inden du starter, er du garanteret optagelse på grundforløb 2.

Kommer du direkte fra 9. klasse og/eller skal søge ind på grundforløbets 1. del, skal du vælge en såkaldt fagretning. Fagretningerne er inddelt i fire hovedområder. Du skal vælge Eux Programming & Electronics, som ligger under hovedområdet teknologi, byggeri & transport.

Økonomi på uddannelsen

På grundforløbet har du mulighed for at få SU, hvis du er over 18 år.

Har du en aftale om en læreplads med en virksomhed, får du elevløn fra den dag, aftalen træder i kraft. Du får både løn, når du er i virksomheden, og når du er i skole.

Startlønnen for elever på erhvervsuddannelser følger den gældende overenskomst på området.

Forespørgsel efter information

Få svar på dine spørgsmål om EUX Værktøjsmager
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

Kontaktinformation til NEXT Uddannelse København

NEXT Uddannelse København

Carl Jacobsens Vej 25
2500 Valby

 Vis telefonnummer
www.nextkbh.dk


Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om EUX Værktøjsmager

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af EUX Værktøjsmager endnu. Bliv den første!
Åbent hus
oktober 2021
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7