Vis studentum.dk som: Mobile

EUX Møbelsnedker

NEXT Uddannelse København
Omkring 4 år
SU og Elevløn
Heltid
Erhvervsuddannelse
København
Kontakt for opstart

EUX Møbelsnedker

EUX Møbelsnedker

Bliv faglært møbelsnedker og student

Vil du have en uddannelse, hvor du lærer at designe og bygge møbler, inventar, døre og vinduer i træ? Og ønsker du samtidigt en gymnasial uddannelse? Så er en EUX Møbelsnedker uddannelse det rette for dig!

Om uddannelsen

Som eux-møbelsnedkerelev får du en varieret hverdag, hvor du både lærer at bygge møbler og inventar, samtidig med at du læser gymnasiale fag som dansk, matematik og teknologi.

En eux-møbelsnedkeruddannelse er for de målrettede og ambitiøse elever, der gerne vil have mulighed for at komme ud og arbejde som møbelsnedker og samtidig have mulighed for at læse videre til fx bygningskonstruktør, ingeniør og arkitekt. Det kræver mere af dig, da du skal tage en erhvervsuddannelse og opnå studiekompetence samtidig. Til gengæld opnår du flere kompetencer og har adgang til flere muligheder.

På uddannelsen bliver du en del af et socialt fællesskab med fredagscaféer, studietur og fester – og et stærkt fælles engagement om faget. Møbelsnedker er et speciale inden for snedkeruddannelsen.

Det lærer du på EUX Møbelsnedker uddannelsen

En snedker arbejder mest med træ og som møbelsnedker fremstiller du primært møbler af træ, fx stole, borde, reoler og kommoder. Du laver også køkken- og butiksinventar som diske, hylder og udstillingsskabe. Møblerne bliver formgivet af en møbelarkitekt, der udarbejder de tegninger, beskrivelser og evt. modeller, som du arbejder efter.

Som snedker er du ofte med i hele processen fra den første kundekontakt til det færdige produkt. Det er dig, der rådgiver kunden om alt fra materialevalg til kreative opgaveløsninger, så du skal have lyst til kundepleje, ligesom at du skal kunne forklare, tegne og bygge, så det lever op til kundens ønsker.

På hovedforløbet på eux-møbelsnedkeruddannelsen koncentrerer du dig om, hvordan møbler udformes fra idé til færdigt produkt. Det kan være stole, borde eller reoler. Du arbejder både i overfladen og med de små detaljer.

Det er dig, der rådgiver kunden om alt fra materialevalg til kreative opgaveløsninger, så du skal have lyst til kundepleje, og du skal kunne forklare, tegne og bygge, så det lever op til kundens ønsker. Ud over håndværksundervisningen skal du også have fag som matematik, informationsteknologi, produktudvikling, produktion & service & stil samt form og farve.

Uddannelsesforløb

Dit uddannelsesforløb består af grundforløb 1 og/eller grundforløb 2 samt et hovedforløb. Starter du på grundforløb 1 varer uddannelsen 4 år og 2-3 måneder. Starter du på grundforløb 2 varer uddannelsen 3 år og 8-9 måneder. Du får løn efter grundforløb 2, altså de resterende 3 år og 2-3 måneder af din uddannelse, hvis du er ansat som lærling i en virksomhed.

Ansøgning og adgangskrav

Kommer du direkte fra 9. klasse skal du starte på grundforløb 1.

Hvis du skal starte på grundforløb 1 på EUX Møbelsnedker uddannelsen, skal du have gennemsnitskarakteren 02 i dansk og matematik. Du skal også have bestået folkeskolens afgangseksamen og være erklæret uddannelsesparat. 

Du kan dog selv vælge, om du vil starte på grundforløb 1 eller grundforløb 2, hvis det er mere end seks måneder siden, at du gik ud af 9. klasse, og højst to år siden at du afsluttede 9. eller 10. klasse. Hvis det er mere end to år siden, at du gik ud af 9. eller 10. klasse, kan du kun starte på grundforløb 2.

Hvis du skal starte på grundforløb 2, skal du have bestået dansk, samfundsfag og engelsk på C-niveau og matematik på G-niveau (svarer til 9. klasse). 

Økonomi på uddannelsen

På grundforløbet har du mulighed for at få SU, hvis du er over 18 år.

Har du en aftale om en læreplads med en virksomhed, får du elevløn fra den dag, aftalen træder i kraft. Du får både løn, når du er i virksomheden, og når du er i skole.

Startlønnen for elever på erhvervsuddannelser følger den gældende overenskomst på området.

Forespørgsel efter information

Få svar på dine spørgsmål om EUX Møbelsnedker
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

Kontaktinformation til NEXT Uddannelse København

NEXT Uddannelse København

Carl Jacobsens Vej 25
2500 Valby

 Vis telefonnummer
www.nextkbh.dk


Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om EUX Møbelsnedker

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af EUX Møbelsnedker endnu. Bliv den første!
Åbent hus
december 2021
ma
ti
on
to
fr
3
4
5
6
7
8
9
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2