Vis studentum.dk som: Mobile

EUX Industritekniker

NEXT Uddannelse København
4,5 til 5 år
SU og Elevløn
Heltid
Erhvervsuddannelse
København

EUX Industritekniker

EUX Industritekniker

Bliv faglært industritekniker og student med denne EUX uddannelse

Som eux-industriteknikerelev får du en varieret hverdag, hvor du både lærer at programmere, reparere og arbejde med forskellige typer industrimaskiner, samtidig med at du læser gymnasiale fag som dansk, matematik og teknologi.

En eux-industriteknikeruddannelse er for de målrettede og ambitiøse elever, der gerne vil have mulighed for at komme ud og arbejde som industritekniker og samtidig have mulighed for at læse videre til fx diplomingeniør, produktionsteknolog eller maskinmester. 

Det kræver mere af dig, da du skal tage en erhvervsuddannelse og opnå studiekompetence samtidig. Til gengæld opnår du flere kompetencer og har adgang til flere muligheder.

På uddannelsen bliver du en del af et socialt fællesskab med fredagscaféer, studietur og fester – og et stærkt fælles engagement om faget.

Det lærer du på EUX Industritekniker uddannelsen

Som industritekniker arbejder du med maskiner, der kan dreje, bore og fræse i metal. En vigtig del af arbejdet går ud på at programmere maskiner, der styres af computere (CNC-maskiner). Du skal både installere og reparere forskellige typer maskiner på industrivirksomheder, og på den måde er du en ekstrem vigtig brik i enhver produktion.

De maskiner, du kommer til at arbejde med, kan være meget forskellige – fra kraner til skibsmotorer eller computerstyrede produktionsanlæg i metal- og plastindustrien. Uddannelsen til industritekniker giver dig en grundlæggende viden om industrimaskiner, og du lærer at installere og at reparere de forskellige typer af maskiner, som findes på store industrivirksomheder. Samtidig lærer du også praktiske fag som fx fræsning og svejsning.

Det er også vigtigt, at du får styr på den mere teknologiske side af maskinerne at kende. Derfor vil du også have fag som programmering af computerstyrede maskiner (CNC-maskiner) samt produktudvikling.

Uddannelsesforløb

Dit uddannelsesforløb består af grundforløb 1 og/eller grundforløb 2 samt et hovedforløb. Starter du på grundforløb 1 varer uddannelsen 5 år. Starter du på grundforløb 2 varer uddannelsen 4,5 år. Du får løn efter grundforløb 2, altså de resterende 4 år af din uddannelse, hvis du er ansat som lærling i en virksomhed.

Ansøgning og adgangskrav

Kommer du direkte fra 9. klasse skal du starte på grundforløb 1.

Hvis du skal starte på grundforløb 1, skal du have gennemsnitskarakteren 02 i dansk og matematik. Du skal også have bestået folkeskolens afgangseksamen og være erklæret uddannelsesparat. 

Du kan dog selv vælge, om du vil starte på grundforløb 1 eller grundforløb 2, hvis det er mere end seks måneder siden, at du gik ud af 9. klasse, og højst to år siden at du afsluttede 9. eller 10. klasse. Hvis det er mere end to år siden, at du gik ud af 9. eller 10. klasse, kan du kun starte på grundforløb 2.

Hvis du skal starte på grundforløb 2, skal du have bestået dansk, samfundsfag og engelsk på C-niveau og matematik på G-niveau (svarer til 9. klasse). 

Økonomi på uddannelsen

På grundforløbet har du mulighed for at få SU, hvis du er over 18 år.

Har du en aftale om en læreplads med en virksomhed, får du elevløn fra den dag, aftalen træder i kraft. Du får både løn, når du er i virksomheden, og når du er i skole.

Startlønnen for elever på erhvervsuddannelser følger den gældende overenskomst på området.

Forespørgsel efter information

Få svar på dine spørgsmål om EUX Industritekniker
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

Kontaktinformation til NEXT Uddannelse København

NEXT Uddannelse København

Carl Jacobsens Vej 25
2500 Valby

 Vis telefonnummer
www.nextkbh.dk


Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om EUX Industritekniker

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af EUX Industritekniker endnu. Bliv den første!
Åbent hus
oktober 2021
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7