Vis studentum.dk som: Mobile

EUX Handelsuddannelsen

NEXT Uddannelse København
4 til 4,5 år
SU og Elevløn
Heltid
Erhvervsuddannelse
Ballerup, Ishøj, København, Taastrup
Kontakt for opstart

EUX Handelsuddannelsen

EUX Handelsuddannelse

Kombinér handelsuddannelsen med gymnasiale fag med en EUX

Vælger du en eux-handelsuddannelse kombinerer du en erhvervsuddannelse med gymnasiale fag. Det betyder, at du både får en studenterhue og et fagbevis, når du er færdig.

Eux-uddannelsen består af et grundforløb og et hovedforløb og er bygget op som en almindelig erhvervsuddannelse der indeholder både læreplads og den fulde skoleundervisning fra erhvervsuddannelsen, men grundfag og valgfag er skiftet ud med fag på gymnasialt niveau.

Du får altså både almene gymnasiale fag som dansk og matematik og fag, som er relevante for uddannelsen samt beslægtede videregående uddannelser.

Det lærer du på EUX Handelsuddannelsen

En vigtig del af job som handelsassistent eller indkøbsassistent er at skabe værdi for virksomheden ved at købe og sælge til priser, som sikrer virksomheden indtjening og overskud. Som færdiguddannet kan du få job i virksomheder, der handler med andre virksomheder (også kaldet business-to-business).  En del vælger også at blive sælgere, fx bilsælger, eller de starter deres egen virksomhed. Uddannelsen låser dig ikke fast.

På eux-handelsuddannelsen lærer du at arbejde med handel mellem virksomheder (B2B) modsat eux-detailhandeluddannelsen, som er handel mellem virksomheder og forbruger (B2C). Der er fokus på indkøb og salg af danske og udenlandske varer som eksempelvis engros-salg, hvor du køber et parti varer og sælger varerne videre med fortjeneste.

Du lærer en masse om koordinering af salg og indkøb mellem virksomheder. Kundeadfærd, salg, logistik, forretningsforståelse, økonomi og kommunikation er alt sammen en del af pensum - og med de fag kan du varetage forskellige roller i en virksomhed.

Uddannelsesforløb

Dit uddannelsesforløb består af grundforløb 1 og/eller grundforløb 2 samt et hovedforløb. Starter du på grundforløb 1 varer uddannelsen 4,5 år. Starter du på grundforløb 2 varer uddannelsen 4 år. Du får løn efter grundforløb 2, altså de resterende 3,5 år af din uddannelse, hvis du er ansat som elev i en virksomhed.

Læreplads & skolepraktik

På EUX Handelsuddannelsen veksler du mellem at have skoleophold, også kaldet grund- og hovedforløb, og læreplads i en virksomhed. Det er på hovedforløbet, at du er i lære.

En skolepraktik kan kombineres med et kortere eller længere ophold i en virksomhed, og du skal være indstillet på at forlade skolepraktikken, hvis du får tilbudt en læreplads.

Opbygning på uddannelsen

Hvis du skal starte på grundforløb 1 på EUX Handelsuddannelsen, skal du have gennemsnitskarakteren 02 i dansk og matematik. Du skal også have bestået folkeskolens afgangseksamen og være erklæret uddannelsesparat. 
Hvis du skal starte på grundforløb 2, skal du have bestået dansk, samfundsfag og engelsk på niveau C og matematik på folkeskoleniveau eller højere. Hvis du kun har bestået 2 ud af de 3 fag på niveau C, vil det i nogle tilfælde være muligt at læse det sidste fag sideløbende med uddannelsen.

Hvis du har en læreplads, inden du starter, er du garanteret optagelse på grundforløb 2.

Økonomi på uddannelsen

På grundforløbet har du mulighed for at få SU, hvis du er over 18 år.

Har du en aftale om en læreplads med en virksomhed, får du elevløn fra den dag, aftalen træder i kraft. Du får både løn, når du er i virksomheden, og når du er i skole.

Startlønnen for elever på erhvervsuddannelser følger den gældende overenskomst på området.

Forespørgsel efter information

Få svar på dine spørgsmål om EUX Handelsuddannelsen
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

Kontaktinformation til NEXT Uddannelse København

NEXT Uddannelse København

Carl Jacobsens Vej 25
2500 Valby

 Vis telefonnummer
www.nextkbh.dk


Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om EUX Handelsuddannelsen

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af EUX Handelsuddannelsen endnu. Bliv den første!
Åbent hus
oktober 2021
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7