Vis studentum.dk som: Mobile
4 til 4,5 år
SU-godkendt
Heltid
Erhvervsuddannelse
Ballerup, Ishøj, København, Rødovre
Kontakt for opstart

Om uddannelsen

 EUX Business

EUX Business - din direkte vej til erhvervslivet

Med eux business kan du uddanne dig til en bred vifte af professioner og titler i erhvervslivet - og du kan løbende vælge om. På uddannelsen får du mulighed for at vælge mellem forskellige studieretninger inden for handel, kontor, event planning, marketing, innovation og ledelse. På den måde er din fremtid åben, hvad enten du vil være elev i en virksomhed eller læse videre.

Uddannelsens indhold

På en eux business uddannelse på Next kan du vælge mellem følgende uddannelser:

  • Eux-detailhandel
  • Eux-kontoruddannelsen
  • Eux-handelsuddannelsen
  • Eux-eventkoordinator

Herunder ser du en kort beskrivelse af de fire forskellige uddannelser, som man kan tage på en eux business.

Eux-detailhandel

Med en eux business i detailhandel kan du eksempelvis blive salgsassistent, bustikschef, Serviceøkonom, arbejde med Globale forretningssystemer, Økonomi og it. Vælger du en detailuddannelse, styrkes dine kompetencer inden for både online- og butikssalg.

På detailhandelsuddannelsen har du fag, som er direkte rettet mod detailhandlen: afsætning, erhvervsøkonomi og it. Du arbejder projektorienteret med eksempler fra erhvervslivet og lærer om butiksdrift, varepræsentation, brugervenlighed og kundeoplevelser. Almene fag som dansk og engelsk er også en del af uddannelsen.

Eux-kontoruddannelsen

Med en eux kontoruddannelse kan du arbejde inden for Administration, økonomi og kommunikation i både offentlige & private virksomheder. Du kan blive færdiguddannet som Kontorassistent, Markedsføringsøkonom, Jurist, Socialrådgiver, Offentlig administration, Informationsteknologi.

På eux kontoruddannelsen specialiserer du dig inden for enten private eller offentlige virksomheder, og begge retninger åbner op for et væld af forskelligartede jobmuligheder. Du bliver undervist i fag som administration, kommunikation, it, service, økonomi, regnskab, markedsføring og lovgivning.

Med de mange forskellige fag bliver du godt klædt på til at kunne varetage mange forskellige opgaver. Nogle af fagene vil afhænge af din specialisering.

Eux-handelsuddannelsen

Med en eux handelsuddannelse kan du eksempelvis arbejde med Business-to-business, bilsælger eller starte din egen virksomhed. Du kan blive Handelsassistent, Salgschef, Forsikringsmatematik, Handelsøkonom, Ingeniør, og arbejde med International business.

En vigtig del af job som handelsassistent eller indkøbsassistent er at skabe værdi for virksomheden ved at købe og sælge til priser, som sikrer virksomheden indtjening og overskud. Som færdiguddannet kan du få job i virksomheder, der handler med andre virksomheder (også kaldet business-to-business).  En del vælger også at blive sælgere, fx bilsælger, eller de starter deres egen virksomhed. Uddannelsen låser dig ikke fast.

På eux-handelsuddannelsen lærer du at arbejde med handel mellem virksomheder (B2B) modsat eux-detailhandeluddannelsen, som er handel mellem virksomheder og forbruger (B2C). Der er fokus på indkøb og salg af danske og udenlandske varer som eksempelvis engros-salg, hvor du køber et parti varer og sælger varerne videre med fortjeneste.

Du lærer en masse om koordinering af salg og indkøb mellem virksomheder. Kundeadfærd, salg, logistik, forretningsforståelse, økonomi og kommunikation er alt sammen en del af pensum - og med de fag kan du varetage forskellige roller i en virksomhed.

Eux-eventkoordinator

Med en eux eventkoordinator uddannelse kan du designe oplevelser og lære at styre et projekt fra start til slut. Du kan blandt andet arbejde som eventkoordinator, Serviceøkonom, Filmproducer, Leisure management, Dekoratør eller med It-produktudvikling.

Som eventkoordinator planlægger og koordinerer du større og mindre begivenheder som for eksempel kulturelle arrangementer, konferencer, koncerter, seminarer, møder og andre former for events og begivenheder. Sammen med dine kunder skaber du de rette oplevelser, og får det hele til at spille.

På uddannelsen lærer du blandt andet at idéudvikle, at designe oplevelser, at indgå kontrakter og aftaler, at markedsføre events samt lave projektplaner og gennemføre dem. Du bliver god til at designe "oplevelsen", så den passer til kunden, gæsterne og deltagerne. Og du vil blive i stand til at styre et projekt fra start til slut.

I praktikken skal du sammen med dine kollegaer samarbejde med forskellige kunder, underleverandører og samarbejdspartnere. På den måde bliver du vant til at arbejde med projekter og opgaver fra den "virkelige verden", og ikke mindst lærer du at arbejde selvstændigt med diverse opgaver. 

Ansøgning og adgangskrav

Adgangskravene på eux business er:

Hvis du skal starte på grundforløb 1, skal du have gennemsnitskarakteren 02 i dansk og matematik. Du skal også have bestået folkeskolens afgangseksamen og være erklæret uddannelsesparat. 

Hvis du skal starte på grundforløb 2, skal du have bestået dansk, samfundsfag og engelsk på niveau C og matematik på folkeskoleniveau eller højere. Hvis du kun har bestået 2 ud af de 3 fag på niveau C, vil det i nogle tilfælde være muligt at læse det sidste fag sideløbende med uddannelsen. 

Hvis du har en læreplads, inden du starter, er du garanteret optagelse på grundforløb 2.

Økonomi på uddannelsen

På en eux business har du både mulighed for at få SU og elevløn.

SU
På grundforløbet har du mulighed for at få SU, hvis du er over 18 år.

Løn
Har du en aftale om en læreplads med en virksomhed, får du elevløn fra den dag, aftalen træder i kraft. Du får både løn, når du er i virksomheden, og når du er i skole.

Startlønnen for elever på erhvervsuddannelser følger den gældende overenskomst på området.

Få information

Få svar på dine spørgsmål om EUX Business
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

Kontaktinfo

NEXT Uddannelse København

Carl Jacobsens Vej 25
2500 Valby

 Vis telefonnummer
www.nextkbh.dk


Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om EUX Business

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af EUX Business endnu. Bliv den første!
Åbent hus
oktober 2021
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7