Vis studentum.dk som: Mobile

EUD Detailhandel

NEXT Uddannelse København
Kontakt for information
SU-godkendt
Heltid
Erhvervsuddannelse
Ballerup, Ishøj, København
Kontakt for opstart

Om uddannelsen

EUD Detailhandel

EUD Detailhandel

Drømmer du om at blive sales advisor, butikschef, selvstændig eller måske specialisere dig inden for digital handel? Så er detailhandelsuddannelse på NEXT et godt sted at starte!

Du kan tage uddannelsen i Ballerup, Ishøj eller på Nørrebro. Alle steder vil du opleve et dynamisk studiemiljø, hvor du går på skole med elever fra en række andre uddannelser, fx fotografer, mediegrafikere og gymnasieelever.

Dine fremtidsmuligheder

Med detailhandelsuddannelsen kan du finde job i butikker, supermarkeder og stormagasiner og her varetage forskellige salgs- og driftsmæssige funktioner. Og ikke mindst kan du blive supergod til digital handel og drive webshops. Nogle vælger også at læse videre til fx designteknolog, handelsøkonom eller serviceøkonom. Og det er altid muligt at supplere med forskellige kurser indenfor området

Det lærer du på EUD Detailhandel uddannelsen

Vælger du en detailuddannelse, styrkes dine kompetencer inden for både online- og butikssalg. På detailhandelsuddannelsen har du fag, som er direkte rettet mod detailhandlen: afsætning, erhvervsøkonomi og erhvervsinformatik. Du arbejder projektorienteret med eksempler fra erhvervslivet og lærer om butiksdrift, varepræsentation, brugervenlighed og kundeoplevelser. 

Digital handel
Vælger du specialet digital handel på dit hovedforløb,får du et bredt kendskab til digitale forretningsmodeller og værktøjer til at arbejde med alt fra optimering af kunderejsen, e-commerce, dataanalyse og content marketing.

Du bliver specialist inden for virksomheders e-handel, så du er klar til et arbejdsmarked, hvor flere og flere varer købes online. Med specialet får du også viden, du kan bruge til at starte din egen webshop.

Uddannelsesforløb

Uddannelsen består af et grundforløb 1, et grundforløb 2 og et hovedforløb.

Grundforløb 1 er for elever, som kommer direkte fra 9. klasse eller har afsluttet 9. eller 10. klasse inden for de sidste 2 år. Her vælger du en fagretning, som styrker dine almene og erhvervsfaglige kompetencer og hjælper dig i dit uddannelsesvalg. Man kan sige at grundforløb 1 typisk er for de meget unge elever, eller for dem der endnu ikke helt ved, hvad de gerne vil. 

Grundforløb 2 er for elever, der enten har afsluttet 9. klasse for mere end et halvt år siden, elever over 25 år eller elever, der har afsluttet grundforløb 1. Grundforløb 2 er målrettet den uddannelse, du har valgt og gør dig klar til hovedforløbet. Altså er grundforløb 2 typisk for dem, der ved hvad de vil, eller for de lidt ældre, der ikke har adgang til grundforløb 1.

Hovedforløbet til detailhandel varer cirka 2 år. Det veksler mellem skoleophold og læreplads og afsluttes med en fagprøve.

På NEXT kan du på hovedforløbet specialisere dig inden for områderne: Salgsassistent, Convenience, *IEUD Trafikassistent og *IEUD Experience Host. Læs mere om hovedforløbet og de enkelte områder her.

Uddannelsen er en individuel erhvervsuddannelse (IEUD). Det betyder, at uddannelsen er skabt i samarbejde mellem skoler og virksomheder for at uddanne elever til virksomheders specifikke behov.

Læreplads

På en erhvervsuddannelse veksler du mellem at have skoleophold (grund- og hovedforløb) og læreplads i en virksomhed. Nogle finder en læreplads inden de starter på grundforløbet, mens andre finder lærepladsen under eller efter grundforløbet.

Du skal som udgangspunkt selv finde en læreplads, men du kan få råd og vejledning om potentielle lærepladser hos skolens vejledere på området. Der er mange lærepladser blandt virksomhederne. Oftest er de dog ikke slået op, hvilket gør det svært at vide, om de søger en elev. Det er derfor vigtigt, at du selv retter henvendelse, udviser ihærdighed og fortæller, hvorfor de skal vælge dig. 

Hvis du har mod på en anderledes hverdag, kan du også søge læreplads i udlandet - både for en kortere og længere periode.

Ansøgning og adgangskrav

Alt efter hvor du er i livet, er der lidt forskellige adgangskrav til EUD Detailhandel uddannelsen.

Direkte fra 9. klasse

Går du i gang med en erhvervsuddannelse direkte efter 9. klasse, skal du starte på grundforløb 1 (GF1), medmindre du har en aftale om en læreplads – så starter du på din uddannelse med det samme.
Er det mere end et halvt år siden, at du blev færdig med 9. klasse, men maks. 2 år siden, at du er gået ud af 9. eller 10. klasse, kan du selv vælge, om du vil starte på grundforløb 1 eller 2.
På grundforløb 1 vælger du en fagretning, der toner dit grundforløb. Fagretningerne er lavet, så du kan stifte bekendtskab med vores uddannelser, inden du skal foretage dit endelige uddannelsesvalg i slutningen af grundforløb 1.

Når du søger ind
Når du søger under erhvervsuddannelser på Optagelse.dk, er fagretningerne inddelt i fire hovedområder. Fagretningen til detailhandel hedder People, Innovation & Business og ligger under hovedområdet kontor, handel og forretningsservice.

Du har ikke lige afsluttet folkeskolen

Er det mere end et halvt år siden, at du blev færdig med 9. klasse, men maks. 2 år siden, at du er gået ud af 9. eller 10. klasse, kan du selv vælge, om du vil starte på grundforløb 1 eller 2.
Hvis det er mere end 2 år siden, at du gik ud af 9. eller 10. klasse, skal du starte på grundforløb 2.
Er du fyldt 25 år, og har du relevant erhvervserfaring inden for den erhvervsuddannelse, du vil optages på, skal du gennemføre et særligt uddannelsesforløb, der kaldes ”erhvervsuddannelse for voksne” (euv).Det kan du læse mere om her.

Når du søger ind
Du søger ind på Optagelse.dk og vælger selve uddannelsen.

Pris

EUD Detailhandel uddannelsen er gratis. På grundforløbet har du mulighed for at få SU, hvis du er over 18 år.

Har du en aftale om en læreplads med en virksomhed, får du elevløn fra den dag, aftalen træder i kraft. Du får både løn, når du er i virksomheden, og når du er i skole.

Startlønnen for elever på erhvervsuddannelser følger den gældende overenskomst på området.

Få information

Få svar på dine spørgsmål om EUD Detailhandel
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

Kontaktinfo

NEXT Uddannelse København

Carl Jacobsens Vej 25
2500 Valby

 Vis telefonnummer
www.nextkbh.dk


Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om EUD Detailhandel

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af EUD Detailhandel endnu. Bliv den første!
Åbent hus
oktober 2021
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7