Vis studentum.dk som: Mobile
Kontakt for information
SU-godkendt
Heltid
Erhvervsuddannelse
Ballerup, Ishøj, København
Kontakt for opstart

Om uddannelsen

EUD Business

Tag en EUD Business og få direkte vej til erhvervslivet

Skal du gå business-vejen? Kan du lide at betjene kunder eller være den koordinerende blæksprutte, er en uddannelse inden for Business lige dig.

Business er nemlig uddannelser, hvor du arbejder med administration, salg, økonomi og kundeservice.

Du lærer at planlægge, budgettere og koordinere opgaver samt at kommunikere professionelt og servicere kunder, så de føler sig godt behandlet. NEXT tilbyder 4 forskellige businessuddannelser og derudover et særligt 5-ugers eus-forløb for studenter.

Uddannelsesforløb

En erhvervsuddannelse er det, man kalder for en praktisk uddannelse, hvor du kommer helt tæt på erhvervslivet. Du kan uddanne dig til alt lige fra tømrer til fotograf.

Du kan også få både et svendebrev og en studenterhue, hvis du vælger det, som hedder en eux-uddannelse.

Uanset uddannelsen vil du veksle mellem undervisning på skolen og læreplads i en virksomhed og på den måde, bliver du ekstra god til dit fag og håndværk.

Dit uddannelsesforløb varer omkring 4 år og vil bestå af grundforløb 1 og/eller grundforløb 2 samt et hovedforløb. Derefter står du med beviset i hånden og en titel som fx møbelsnedker eller frisør.

På EUD Business skal du først have et grundforløb. Efter du har bestået dit grundforløb (kontor, handel, detail, event), kan du fortsætte på hovedforløbet, når du får en læreplads hos en godkendt virksomhed. Det er dit ansvar at finde en virksomhed, men NEXT har virksomhedskonsulenter, der kan hjælpe dig.

Hovedforløbet er et vekselforløb, hvor du skifter imellem skole og læreplads i den virksomhed, du har en uddannelsesaftale med. Du starter ude i virksomheden, hvor du typisk er i minimum 3 mdr. (prøveperioden), inden du kommer ind på din første skoleperiode.

Uddannelser på EUD Business

Inden for business kan du vælge mellem

  • Detailhandel
  • Eventkoordinator
  • Handelsuddannelsen
  • Kontoruddannelsen - eux

Herunder ser du en kort beskrivelse af hver uddannelse, som man kan vælge på en EUD Business.

Detailhandel

Drømmer du om at blive sales advisor, butikschef, selvstændig eller måske specialisere dig inden for digital handel? Så er detailhandelsuddannelse på NEXT et godt sted at starte.

Du kan tage uddannelsen iBallerup,Ishøjeller påNørrebro. Alle steder vil du opleve et dynamisk studiemiljø, hvor du går på skole med elever fra en række andre uddannelser, fx fotografer, mediegrafikere og gymnasieelever.

Med detailhandelsuddannelsen kan du finde job i butikker, supermarkeder og stormagasiner og her varetage forskellige salgs- og driftsmæssige funktioner. Og ikke mindst kan du blive supergod til digital handel og drive webshops.

Nogle vælger også at læse videre til fx designteknolog, handelsøkonom eller serviceøkonom. Og det er altid muligt at supplere med forskellige kurser indenfor området.

Kontoruddannelse (EUX)

Vælger du en eux-kontoruddannelse kombinerer du en erhvervsuddannelse med gymnasiale fag. Det betyder, at du både får en studenterhue og bliver faglært, når du er færdig.

Eux-uddannelsen består af et grundforløb og et hovedforløb og er bygget op som en almindelig erhvervsuddannelse der indeholder både læreplads og den fulde skoleundervisning fra erhvervsuddannelsen, men grundfag og valgfag er skiftet ud med fag på gymnasialt niveau.

Du får altså både almene gymnasiale fag som dansk og matematik og fag, som er relevante for detailuddannelsen samt beslægtede videregående uddannelser. 

Eventkoordinator

På uddannelsen lærer du blandt andet at idéudvikle, at designe oplevelser, at indgå kontrakter og aftaler, at markedsføre events samt at lave projektplaner og gennemføre dem. 

Du bliver god til at koordinere events og arrangementer, så de passer til kunden, gæsterne og deltagerne. Og du vil blive i stand til at koordinere et projekt fra start til slut.

Handelsuddannelse

Med en handelsuddannelse arbejder du med forskellige former for handel. Gennem uddannelsen lærer du at sælge, at indhente tilbud, at sammenligne priser og kvaliteter, at arbejde med logistik, at indkøbe varer i passende mængder samt forhandling.

En vigtig del af jobbet som handelsassistent eller indkøbsassistent er at skabe værdi for virksomheden ved at købe og sælge til priser, som sikrer virksomheden indtjening og overskud.

Som færdiguddannet kan du få job i virksomheder, der handler med andre virksomheder (også kaldet business-to-business).  En del vælger også at blive sælgere, fx bilsælger, eller de starter deres egen virksomhed. Uddannelsen låser dig ikke fast.

Ansøgning og adgangskrav

Når du skal begynde på en erhvervsuddannelse, skal du opfylde nogle generelle adgangskrav.

1. Hvis du søger grundforløb 1, skal du:

  • have bestået folkeskolens afgangseksamen
  • have minimum 02 i gennemsnitskarakter i fagene dansk og matematik til afgangsprøven
  • være vurderet uddannelsesparat

2. Hvis du søger grundforløb 2, skal du:

  • have minimum 02 i gennemsnitskarakter i fagene dansk og matematik til afgangsprøven
  • have bestået folkeskolens afgangseksamen (dette krav gælder kun ansøgere, der har afsluttet folkeskolen i 2018 eller senere)

Opfylder du ikke adgangskravene?
Du må endelig ikke miste modet.

Du har nemlig mulighed for at deltage i en optagelsesprøve i dansk og/eller matematik samt en samtale. Til samtalen taler vi med dig om dine forventninger og motivation for at tage en erhvervsuddannelse.

Hvis du søger en erhvervsuddannelse og ikke opfylder karakterkravene, skal du blot informere os om, at du gerne vil deltage i en optagelsesprøve, og så indkalder vi dig til den i din e-Boks, når datoen for afholdelse af prøven nærmer sig.

Hvilket grundforløb skal du så vælge?

Går du i gang med en erhvervsuddannelse direkte efter 9. klasse, skal du starte på grundforløb 1 (GF1), medmindre du har en aftale om en læreplads – så starter du på din uddannelse med det samme. Er det mere end et halvt år siden, at du blev færdig med 9. klasse, men maks. 2 år siden, at du er gået ud af 9. eller 10. klasse, kan du selv vælge, om du vil starte på grundforløb 1 eller 2.

Er det mere end et halvt år siden, at du blev færdig med 9. klasse, men maks. 2 år siden, at du er gået ud af 9. eller 10. klasse, kan du selv vælge, om du vil starte på grundforløb 1 eller 2.
Hvis det er mere end 2 år siden, at du gik ud af 9. eller 10. klasse, skal du starte på grundforløb 2.

Er du fyldt 25 år, og har du relevant erhvervserfaring inden for den erhvervsuddannelse, du vil optages på, skal du gennemføre et særligt uddannelsesforløb, der kaldes ”erhvervsuddannelse for voksne” (euv).

Økonomi på uddannelsen

EUD Business er gratis. Dette gælder for alle erhvervsuddannelser. På grundforløbet har du mulighed for at få SU, hvis du er over 18 år.

Har du en aftale om en læreplads med en virksomhed, får du elevløn fra den dag, aftalen træder i kraft. Du får både løn, når du er i virksomheden, og når du er i skole.

Startlønnen for elever på erhvervsuddannelser følger den gældende overenskomst på området.

Få information

Få svar på dine spørgsmål om EUD Business
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

Kontaktinfo

NEXT Uddannelse København

Carl Jacobsens Vej 25
2500 Valby

 Vis telefonnummer
www.nextkbh.dk


Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om EUD Business

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af EUD Business endnu. Bliv den første!
Åbent hus
oktober 2021
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7