Vis studentum.dk som: Mobile
Omkring 3,5 år
SU-godkendt
Heltid
Erhvervsuddannelse
Glostrup

Om uddannelsen

Brolægger

Tag en erhvervsuddannelse til brolægger og kom hurtigt i arbejde

Du ser brolæggerens arbejde overalt i byen. Brolæggeren lægger fliser og brosten på fortove, gågader og pladser. Som brolægger får du kendskab til arbejdet med flisebelægninger, kantsten og udsmykningsopgaver i beton, brosten og kantsten. Du kommer til at bruge kroppen, så du skal kunne lide at lave fysisk arbejde. Brolægger er et speciale inden for uddannelsen anlægstruktør, bygninsstruktør og brolægger.

Det lærer du på brolægger uddannelsen

På brolæggeruddannelsen lærer du at arbejde med brosten og andre natursten. Du lærer at lægge kantsten, fliser af beton samt klinker fremstillet af hårdt brændt ler.

Du får udvidet din sans for form, farve og linjer og lærer at kunne læse en tegning, som stenene skal sættes op efter. Og du lærer at bruge dit værktøj nummer et, "brolæggerjomfruen", der benyttes til at støde stenen på plads.

Uddannelsesforløb

Uddannelsen består af et grundforløb 1, et grundforløb 2 og et hovedforløb.

Grundforløb 1 er for elever, som kommer direkte fra 9. klasse eller har afsluttet 9. eller 10. klasse inden for de sidste 2 år. Her vælger du enfagretning, som styrker dine almene og erhvervsfaglige kompetencer og hjælper dig i dit uddannelsesvalg. Man kan sige at grundforløb 1 typisk er for de meget unge elever, eller for dem der endnu ikke helt ved, hvad de gerne vil. 

Grundforløb 2 er for elever, der enten har afsluttet 9. klasse for mere end et halvt år siden, elever over 25 år eller elever, der har afsluttet grundforløb 1. Grundforløb 2 er målrettet den uddannelse, du har valgt og gør dig klar til hovedforløbet. Altså er grundforløb 2 typisk for dem, der ved hvad de vil, eller for de lidt ældre, der ikke har adgang til grundforløb 1.

Hovedforløbet til brolægger varer cirka 3 ¼ år. Det veksler mellem skoleophold og læreplads og afsluttes med en svendeprøve.

Læreplads & skolepraktik

På en erhvervsuddannelse veksler du mellem skoleophold, også kaldet grund- og hovedforløb, og læreplads i en virksomhed. Nogle finder en læreplads inden de starter på grundforløbet, mens andre finder lærepladsen under eller efter grundforløbet.
Du har mulighed for at være i lære i skolens praktikcenter, hvis du ikke kan finde en læreplads. En skolepraktik kan kombineres med en kortere eller længere læreplads i en virksomhed, og du skal være indstillet på at forlade skolepraktikken, hvis du får tilbudt en læreplads. 

Hvis du har mod på en anderledes hverdag, kan du også vælge at finde din læreplads i udlandet - både for en kortere og længere periode.

Gode læreplads- og jobmuligheder

Uddannelsen til brolægger er en fordelsuddannelse. Fordelsuddannelser er uddannelser inden for fag, hvor arbejdsgiverne forventer et særligt stort behov for arbejdskraft. De fleste brolæggere ansættes primært i brolæggerfirmaer eller hos anlægsgartnere. Brolæggerarbejdet er sæsonpræget, og man er derfor midlertidigt ansat til en bestemt opgave.
Det er muligt at supplere med kurser indenfor området Anlægsarbejde. Nogle læser videre til byggekoordinator, energiteknolog, bygningskonstruktør eller bygningsingeniør.

Ansøgning og adgangskrav

Hvis du skal starte på grundforløb 1 eller 2 på brolægger uddannelsen, skal du have gennemsnitskarakteren 02 i dansk og matematik til eksamen og have bestået folkeskolens afgangseksamen.

Hvis du skal starte på grundforløb 1, skal du desuden være erklæret uddannelsesparat.

Opfylder du ikke disse krav, har du mulighed for at komme til en optagelsesprøve i dansk og/eller matematik og deltage i en samtale med henblik på optagelse.

Økonomi på uddannelsen

Brolægger uddannelsen er gratis. På grundforløbet har du mulighed for at få SU, hvis du er over 18 år.

Har du en aftale om en læreplads med en virksomhed, får du elevløn fra den dag, aftalen træder i kraft. Du får både løn, når du er i virksomheden, og når du er i skole.

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Brolægger
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

Kontaktinfo

NEXT Uddannelse København

Carl Jacobsens Vej 25
2500 Valby

 Vis telefonnummer
www.nextkbh.dk


Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Brolægger

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Brolægger endnu. Bliv den første!
Åbent hus
december 2021
ma
ti
on
to
fr
3
4
5
6
7
8
9
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2