Vis studentum.dk som: Mobile

EUX Elektronikfagtekniker

Mercantec
4 år
Heltid
Erhvervsuddannelse
Viborg
Opstart i januar, april, august og oktober

EUX Elektronikfagtekniker

Elektronikfagtekniker

Bliv Elektronikfagtekniker og skab gode karrieremuligheder 

En uddannelse med et væld af muligheder og arbejdsopgaver

Som elektronikfagtekniker arbejder du med al slags elektronik, som bruges til udvikling, konstruktion, måling, kontrol, styring eller registrering. Det kan bl.a. dreje sig om kommunikationsudstyr, overvågningsanlæg og måleinstrumenter til hospitaler. I mange virksomheder og forskningslaboratorier findes ligeledes elektronisk udstyr, som vedligeholdes og justeres af elektronikfagteknikere. Du opstiller maskinerne, overvåger dem, finder fejl og reparerer. Arbejdet kræver kendskab til de nyeste teknikker samt flair for matematik og el-teori.

Har du som elektronikfagtekniker lyst til at arbejde med udvikling af nyt elektronisk udstyr, skal du have flair for modellering og tegning på computer. Du kan arbejde i et væld af forskellige typer brancher, f.eks. forskningsinstitutter og it-branchen.

Ud over målings- og kontrolelektronik kan du også arbejde med elektronik, der fjernstyrer maskiner og anlæg i fabrikker, navigations-udstyr og computerudstyr. Din opgave er at fremstille og reparere udstyret. Du er også med til at udvikle og dokumentere nye produkter.

Uddannelsens opbygning

Uddannelsens varighed og opbygning afhænger af din alder og din erfaring: 

Kommer du direkte fra 9./10. klasse?

Starter du på en erhvervsuddannelse mindre end et år efter, at du har afsluttet 9./10. klasse, er din erhvervsuddannelse opbygget på denne måde:

  • Du starter med et introforløb, som varer to uger
  • Herefter begynder du på en fagretning på 1. grundforløb, som tager 20 uger, dvs. ½ skoleår. Du kan vælge mellem 7 forskellige fagretninger. Skal du være elektronikfagtekniker anbefaler vi, at du vælger fagretningen "Biler, teknologi og industriel design", men det er ikke et krav. 
  • Efter 1. grundforløb er starter du på din elektronikfagteknikeruddannelse. Du starter på 2. grundforløb, hvorefter du skal finde en praktikplads. På den sidste del af uddannelsen vil du være skiftevis på skole og i praktik i en virksomhed. 

Er du under 25 år?

Er du under 25 år, og har du afsluttet din 9./10. klasse for mere end et år siden, springer du grundforløb 1 over og starter direkte på elektronikfagteknikeruddannelsen på 2. grundforløb. 

Er du over 25 år?

Er du over 25 år, springer du også grundforløb 1 over og starter direkte på din elektronikfagteknikeruddannelse. Varigheden afhænger af din uddannelsesbaggrund og din erfaring. 

Vi tilrettelægger uddannelsen ud fra dine ambitioner og udbyder fx særlige talentforløb.

Elektronikfagtekniker som EUX-uddannelse

Uddannelsen til elektronikfagtekniker kan også tages som en eux-uddannelse, hvor du får svendebrev og studentereksamen i ét. Læs mere om dette forløb på Mercantecs hjemmeside.

Økonomi på uddannelsen

Har du en uddannelsesaftale med en virksomhed, får du løn under hele uddannelsen – både under grund- og hovedforløbet (praktik og skoleophold).

Har du ikke en uddannelsesaftale, kan du få SU under grundforløbet, når du er fyldt 18 år, samt løn, når du er i skolepraktik – dog en lavere sats end i virksomhederne.

Forespørgsel efter information

 

Hvorfor vælge Mercantec?

Mere end 50 erhvervsuddannelser

Gymnasiale uddannelser (HHX, HTX, EUX)

Kurser, voksen- og efteruddannelse inden for alle brancher

Kontaktinformation til Mercantec

Mercantec

H.C. Andersens Vej 9
8800 Viborg

 Vis telefonnummer
www.mercantec.dk

Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om EUX Elektronikfagtekniker

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af EUX Elektronikfagtekniker endnu. Bliv den første!
Åbent hus
januar 2021
ma
ti
on
to
fr
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
28
29
30
31
1
2
3

Du vil måske også være interesseret i: