Vis studentum.dk som: Mobile

Data og IT

Mercantec
5 år
SU og Elevløn
Heltid
Erhvervsuddannelse
Viborg
Opstart i januar og august

Data og IT

Bliv datatekniker hos Mercantec

Datatekniker med speciale i programmering eller infrastruktur

Uddannelsen til datatekniker giver en grundlæggende viden om den teknik, der ligger bag it-systemer. Teknologien udvikler sig hele tiden. Det er derfor vigtigt at følge med fagligt, så du på kvalificeret vis kan rådgive om produkter og vælge tidssvarende løsninger på opgaver.

Uddannelsen til datatekniker

Datatekniker uddannelsen veksler mellem skole og praktik. På skolen får du undervisning i fag, der lærer dig at arbejde med it-systemer. Det kan være computerteknologi, informationsteknologi, operativsystemer, netværk og fejlfinding, programmering m.fl. Men du skal også have fag som engelsk, iværksætteri og innovation, produktudvikling, produktion og service. Dansk og matematik indgår desuden i uddannelsen.

Datatekniker med speciale i programmering eller infrastruktur

Du kan afslutte datatekniker uddannelsen med et speciale, der passer til dine interesser og din praktikplads. Specialerne datatekniker med speciale i infrastruktur og datatekniker med speciale i programmering er de længste uddannelser. Her får du et mere overordnet ansvar for fx virksomhedens netværk, programudvikling og edb-styrede anlæg.

Datatekniker med mulighed for speciale i Apple programmering

Under den 5 årige uddannelsen til datatekniker med speciale i programmering, kan du nu vælge at tone din uddannelse i retning af Apple. Under Apple APP’s som studieretning vil du lære at udvikle APP’s til Apples forskellige platforme. Igennem hele uddannelsesforløbet vil programmeringsfagene fokusere på udvikling af APP’s til Apple enheder med hovedvægt på styresystemet IOS og programmeringssproget Swift. Du vil lære at anvende Apple best-pratice APP udviklingsmetoder til at udvikle professionelle løsninger.

Ansøgning og adgangskrav

Generelt kræver dataekniker uddannelsen teknisk indsigt og samarbejdsevner. Du skal også være faglig stærk til matematik og engelsk.

Der er derudover indført følgende adgangskrav på erhvervsuddannelserne:

  • Krav om 02 i dansk og matematik fra 9./10. klasse
  • Undtagelse for:
    - Elever med uddannelsesaftale
  • Mulighed for optagelse via helhedsvurdering

Praktikplads

Som datateknikerelev er der gode muligheder for at finde en praktikplads. Du kan også komme på ophold i udlandet. Du er selv ansvarlig for at finde en praktikplads, men vi hjælper gerne med gode råd og kontakter til virksomhederne.

Økonomi

Har du en uddannelsesaftale med en virksomhed, får du løn under hele uddannelsen – både under grund- og hovedforløbet (praktik og skoleophold).

Har du ikke en uddannelsesaftale, kan du få SU under grundforløbet, når du er fyldt 18 år, samt løn, når du er i skolepraktik – dog en lavere sats end i virksomhederne.

Forespørgsel efter information

 

Hvorfor vælge Mercantec?

Mere end 50 erhvervsuddannelser

Gymnasiale uddannelser (HHX, HTX, EUX)

Kurser, voksen- og efteruddannelse inden for alle brancher

Kontaktinformation til Mercantec

Mercantec

H.C. Andersens Vej 9
8800 Viborg

 Vis telefonnummer
www.mercantec.dk

Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Data og IT

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Data og IT endnu. Bliv den første!
Åbent hus
januar 2021
ma
ti
on
to
fr
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
28
29
30
31
1
2
3

Du vil måske også være interesseret i: