Vis studentum.dk som: Mobile

Automatiktekniker

Mercantec
4 år
SU og Elevløn
Heltid
Erhvervsuddannelse
Viborg
Opstart i januar og august

Automatiktekniker

Bliv automatiktekniker hos Mercantec

Bliv automattekniker hos Mercantec i Viborg

Automatik er overalt. I sodavandsautomater og rullende trapper, industrimaskiner og store skibe, maskinanlæg på fabrikker og hospitaler. Tag en uddannelse som automatiktekniker. Her er gode muligheder for job - og garanti for praktikplads i erhvervslivet.

Det laver du som automatiktekniker

På automatiktekniker-uddannelsen arbejder du med maskiner, der styrer processer. Du beskæftiger dig med automatik, som findes i bl.a. rulletrapper, elevatorer og maskiner til produktion.

Du finder fejl, reparerer og opstiller automatiske maskiner. Du overvåger og vedligeholder systemer, når de er ude af drift. Arbejdet kræver kendskab til de nyeste teknikker.

Som færdiguddannet automatiktekniker kan du arbejde i industrien, i elektronikvirksomheder, på store skibe m.v. Du kan også blive selvstændig.

Gode jobmuligheder og praktikpladsgaranti

Som automatiktekniker er det dig, der sørger for, at det fungerer. Du arbejder med at opbygge og vedligeholde automatiske anlæg. Du opbygger og programmerer også styresystemer til maskiner. Og du udbedrer fejl på anlæg. 

Som automatiktekniker får du garanti for praktik i erhvervslivet og gode jobmuligheder. Vil du læse videre, kan du blandt andet blive maskinmester, ingeniør, automationsteknolog og elinstallatør.

Du er dog selv hovedansvarlig for at finde din praktikplads, men skolens praktikpladskonsulenter og din kontaktlærer hjælper dig gerne med gode råd og kontakter til virksomheder.

Ansøgning og adgangskrav

Der er følgende adgangskrav på erhvervsuddannelserne:

  • Krav om 02 i dansk og matematik fra 9./10. klasse
  • Undtagelse for elever med uddannelsesaftale
  • Mulighed for optagelse via helhedsvurdering

Videreuddannelse

Du kan bl.a. videreuddanne dig til maskinmester, el-installatør, automationsteknolog, energiteknolog, professionsbachelor i eksport og teknologi, IT-teknolog og driftsteknolog offshore.

Økonomi

Så snart du har en praktikplads, får du udbetalt løn.Begyndelseslønnen for elever på erhvervsuddannelserne ligger typisk mellem 9.500 kr. og 12.500 kr. om måneden og stiger for hvert år.

Hvis du ikke har en uddannelsesaftale, kan du søge om SU under grundforløbet.

Forespørgsel efter information

 

Kontaktinformation til Mercantec

Mercantec

H.C. Andersens Vej 9
8800 Viborg

 Vis telefonnummer
www.mercantec.dk

Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Automatiktekniker

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Automatiktekniker endnu. Bliv den første!