Vis studentum.dk som: Mobile

Automatiktekniker

Mercantec
4 år
SU og Elevløn
Heltid
Erhvervsuddannelse
Viborg
Opstart i januar og august

Automatiktekniker

Bliv automatiktekniker hos Mercantec

Bliv automattekniker hos Mercantec i Viborg

Tag en uddannelse som automatiktekniker. Her er gode muligheder for job - og garanti for praktikplads i erhvervslivet.

Det laver du som automatiktekniker

På automatiktekniker-uddannelsen arbejder du med maskiner, der styrer processer. Du beskæftiger dig med automatik, som findes i bl.a. rulletrapper, elevatorer og maskiner til produktion.

Du finder fejl, reparerer og opstiller automatiske maskiner. Du overvåger og vedligeholder systemer, når de er ude af drift. Arbejdet kræver kendskab til de nyeste teknikker.

Som færdiguddannet automatiktekniker kan du arbejde i industrien, i elektronikvirksomheder, på store skibe m.v. Du kan også blive selvstændig.

Gode jobmuligheder og praktikpladsgaranti

Når du uddanner dig til automatiktekniker, er der garanti for praktikplads i erhvervslivet. Der er også gode job- og karrieremuligheder. Der er mangel på dygtige folk i industrien, og behovet stiger kraftigt i de kommende år. 

Praktik

Du er selv hovedansvarlig for at finde din praktikplads, men skolens praktikpladskonsulenter og din kontaktlærer hjælper dig gerne med gode råd og kontakter til virksomheder.
Du kan f.eks. selv benytte databasen www.praktikpladsen.dk til at søge efter ledige praktikpladser, men som regel er den allerbedste måde at få en praktikplads på, at gå ud og besøge den virksomhed, hvor du gerne vil i praktik.

Ansøgning og adgangskrav

Der er følgende adgangskrav på erhvervsuddannelserne:

  • Krav om 02 i dansk og matematik fra 9./10. klasse
  • Undtagelse for elever med uddannelsesaftale
  • Mulighed for optagelse via helhedsvurdering

Videreuddannelse

Du kan bl.a. videreuddanne dig til maskinmester, el-installatør, automationsteknolog, energiteknolog, professionsbachelor i eksport og teknologi, IT-teknolog og driftsteknolog offshore.

Økonomi

Har du en uddannelsesaftale med en virksomhed, får du løn under hele uddannelsen – både under grund- og hovedforløbet (praktik og skoleophold).

Har du ikke en uddannelsesaftale, kan du få SU under grundforløbet, når du er fyldt 18 år, samt løn, når du er i skolepraktik – dog en lavere sats end i virksomhederne.

Forespørgsel efter information

 

Kontaktinformation til Mercantec

Mercantec

H.C. Andersens Vej 9
8800 Viborg

 Vis telefonnummer
www.mercantec.dk

Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Automatiktekniker

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Automatiktekniker endnu. Bliv den første!