Viser 1-20 af 108
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 108
1
2
3
4
...
6

Tag en uddannelse inden for byggeri og anlæg

Ser du løsninger i stedet for problemer, har du hænderne skruet rigtigt på og knivskarp, når det kommer til planlægning og udførsel af håndværksmæssige projekter? Så er byggebranchen perfekt for dig!

Byggeri og anlæg byder på et væld af spændende uddannelser. Her er der både noget for dig, der vil bygge huse, veje eller broer og dig, der vil have det forkromede overblik og skabe rammerne. Du kan derfor vælge mellem en lang række spændende byggeuddannelser som for eksempel:

  • Murer, tømrer eller andre håndværkeruddannelser
  • Byggekoordinator, byggetekniker eller bygningskonstruktør
  • Bygningsingeniør, arkitekt eller kandidatuddannelser i byudvikling

Læs med under billedet og få indblik i indhold og opbygning samt fremtidsmulighederne for de forskellige uddannelser inden for byggeri og anlæg. 

Kickstart din karriere inden for byggeri og anlæg

Kom hurtigt ud i byggebranchen med en håndværkeruddannelse

Er du praktisk anlagt, kan lide at arbejde med hænderne og se dine idéer tage form og blive til virkelighed? En erhvervsuddannelse inden for byggeri og anlæg er for dig, der lærer bedst med hænderne. Alt efter hvilke dele af byggebranchen, du interesserer dig for, kan du for eksempel vælge at blive:

Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse skal du starte på grundforløb 1 på en fagretning inden for hovedområdet Teknologi, byggeri og transport. Grundforløbet varer 20 uger, og ved afslutningen af forløbet skal du beslutte dig endeligt for, hvilken håndværkeruddannelse du vil fortsætte på. Er det over et år siden, at du forlod folkeskolen, starter du direkte på din håndværkeruddannelse. Grundforløb og længde afhænger af din alder og baggrund.

Mød en EUX murer eller læs mere om adgangskrav, opbygning og muligheder på erhvervsuddannelserne

Uddan dig i byggeri og anlæg på erhvervsakademier og professionshøjskoler

De korte og mellemlange videregående uddannelser inden for byggeri og anlæg byder på et væld af spændende muligheder for dig, der vil arbejde med byggeprojekter fra start til slut. Foruden erhvervsakademiuddannelsen til byggekoordinator kan du også læse til el montør eller VVS montør. Derudover er byggetekniker og bygningskonstruktør  begge populære uddannelser i byggebranchen.

Mød en byggekoordinator eller en VVS montør under uddannelse

Få en central rolle som byggetekniker eller bygningskonstruktør

Med en professionsbachelor som bygningskonstruktør kommer du til at udføre store og små projekter. Du kommer til at have fingeren på pulsen og være en vigtig del af projektstyring og administration af projekterne. Uddannelsen til bygningskonstruktør består af syv semestre med hver sit tema:

  • 1. semester: Grund og hus 1-2 plan
  • 2. semester: Grund og hus 2-3 plan
  • 3. semester: Industrialiseret byggeri
  • 4. semester: Etageboligbyggeri i 3-4 etage
  • 5. semester: Renovering og ombygning
  • 6. semester: Praktik
  • 7. semester: Speciale og bachelorprojekt

Uddannelsen til bygningskonstruktør varer 3.5 år. Vil du hurtigere i gang kan du efter tredje semester tage et semester med praktik og afgangsprojekt. Herefter er du byggetekniker.

For at blive optaget på en erhvervsakademiuddannelse eller en professionsbachelor inden for byggeri og anlæg, skal du have en ungdomsuddannelse (STX, HF, HHX, HTX) eller en håndværksmæssig erhvervsuddannelse.

Udtænk fremtiden inden for byggeri og anlæg

Når det kommer til kommer til innovation og bæredygtighed, er Danmark med helt fremme i den globale byggebranche. Vil du være med til at videreudvikle og styrke Danmarks internationale førerposition inden for byggeri og anlæg? Så er der et væld af spændende ingeniør- og arkitektuddannelser, du kan vælge imellem.

Bliv for eksempel bygningsingeniør og få redskaberne til at forstå hele byggeprocessen. Du kommer til at arbejde med ingeniørrelaterede problemstillinger og bliver super sej til at arbejde med strategi og innovation! Du kan også vælge en lang række andre ingeniøruddannelser inden for byggeri og anlæg.

Vil du være den, der udtænker de konkrete planer for fremtidens samfund og konstruktioner, kan en uddannelse som arkitekt eller en uddannelse inden for bæredygtighed og byudvikling også være dig.

Mød en bygningsingeniør eller en broingeniør på arbejde

Lyse fremtidsmuligheder for dig, der drømmer om en karriere i byggebranchen

Når du har afsluttet din uddannelse inden for byggeri og anlæg har du en række af job- og karrieremuligheder, der alle har ét tilfælles: Du er den, der skaber fremtidens byrum og infrastruktur!

Som færdiguddannet i byggebranchen kommer du til at tage aktiv del i:

  • Brobygning
  • Vejbygning
  • Havnebygning
  • Industribyggeri
  • Boligbyggeri
  • Sørge for rent drikkevand, rensning af spildevand eller jord- og solvarme.

Din fremtidige arbejdsplads bliver hos entreprenører, rådgivende ingeniørfirmaer, totalentreprisefirmaer og meget mere, både i og udenfor Danmark. Du kan både blive ansat i det private og det offentlige.

Lyder en fremtid inden for byggeri og anlæg som noget for dig? Find og sammenlign uddannelser til byggebranchen i listen længere oppe på siden her og find dit drømmestudie.

Relaterede studieretninger
Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Relaterede kategorier