Vis studentum.dk som: Mobile

Det bedste ved uddannelsen er at man kommer igennem så meget forskelligt

Navn:  Terese kühne Holt, 21 år

Uddannelse: Materialist, Makeup artist og special effects

Nuværende job: Freelance Makeup artist

Hvordan startede din interesse for at blive uddannet makeup artist?
"Det var i forbindelse med min anden uddannelse ved Matas. Jeg ville gerne specialisere mig inden for et område, så jeg havde nogle bedre kompetencer. Så jeg begyndte at tænke, og jeg kom frem til at, jeg som mindre tegnede og malede rigtig meget, samtidig havde jeg en passion indenfor skønhed og makeup. så jeg slog to fluer med et smæk og i dag ser jeg ansigtet som et 3D lærred, hvor hvert lærred er forskelligt og man kan udfordre sig selv kreativt på den mest fantastiske måde". 

Hvordan bruger du din uddannelse som makeup artist i dag?
"Jeg har min egen side på Facebook, hvor folk kan se mit arbejde og kontakte mig eksempelvis til shoots, tv, konfirmation, bryllup mm.".

Hvordan er makeup artist uddannelsen bygget op?
"Uddannelsen er bygget ind i tre moduler:

Modul 1 : det er alt det basiske og pæne makeup (beauty) f.eks. aften, galla og brude makeup
modul 2 : det er alt det vilde og spændende (syntes jeg) alt fra Body Paint, avantgarde og de forskellige årtier.
modul 3: det er indenfor Film, special effects og teater med alt fra sår, poteser, tænder og ansigtstræk. Dette modul er ikke en nødvendighed, for at være makeup artist. Men hvis man gerne vil være indenfor film og tv er den guld værd". 

Hvad er det bedste ved uddannelsen?
"Det bedste ved uddannelsen er, at man kommer igennem så meget forskelligt. Og at der ikke er en dag der er enes".

Er der noget, der er mindre godt ved uddannelsen?
"Det mindre gode ved uddannelsen er, at den er så kort, jeg ville ønske at den varede et år. Så kunne man prøve de forskellige øvelser flere gange og blive mere sikker i tingene.
-  Jeg syntes at det er for dårligt at uddannelsen ikke er statsstøttet ligesom frisør uddannelsen. Man kan ikke få nogen form for hjælp overhovedet ikke engang hjælp til kørsel. For mit vedkommende har det betydet at jeg har haft 4 forskellige jobs udover mit studie hvor jeg både har arbejdet dag og nat for at få det til at hænge sammen.

Jeg har på ingen måde fortrudt mit valg af uddannelse, men jeg er helt sikker på at jeg ville have fået meget mere ud af uddannelsen, hvis jeg ikke hele tiden skulle tænke på at tjene penge til den i stedet for, at tænke på at tage uddanelsen".    

Tror du man skal være en bestemt type for at blive makeup artist?
"Nej ikke rigtig. Men man skal være meget selvstændig, tænke nye ting og så skal man være kreativ!".

Har du et eller flere gode råd til unge, der gerne vil det samme som dig? 

"Mit råd er, at have en rigtig god opsparing, inden du går i gang! - Og så huske at nyde hvert eneste sekund, det er det hele værd".

Hvad er dine fremtidsplaner i forhold til uddannelse/job?
"Mine fremtidsplaner med min uddannelse er, at jeg gerne vil kunne kombinere min makeup artist - og materialist uddannelse. F.eks. være en sælger for et makeup mærke". 

Hvad er dit drømmejob?
"Jeg har ikke fundet mit drømmejob endnu, jeg tror, at jeg finder det i takt med, at jeg kommer ud og prøver en masse forskellige ting, men jeg ved det er inden for denne her branche".
Læs mere om Makeup Artist Uddannelse
Læs mere om Stylist uddannelse
Læs mere om Makeup Artist Kursus
Læs mere om Beauty Makeup Course

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide