Vis studentum.dk som: Mobile

At være makeup artist er en livsstil

Makeup Artist Skolen

At blive makeup artist handler ikke kun om at være dygtig til at lægge makeup, hvis du ikke er også er dygtig til at networke. Man skal virkelig ville følge drømmen og vide at det kan tage flere år inden man er etableret. At være makeup artist er en livsstil og noget man gør fordi man elsker det. man laver.
 
Jeg tog min uddannelse på Fagskolen for Dekorativ Makeup i 1999. Jeg fik en meget grundig og bred uddannelse, som jeg stadig har stor glæde af mange år efter.

Modul i 'beauty' og 'teater og specialeffects'

Jeg tog både både et modul i "beauty" og i "Teater og specialeffekts", som har gjort at jeg har kunne tage mange flere jobs og brede mig over mange flere områder.

Realistisk billede af makeup artist jobbet

Uddannelsen ruster dig godt ved at blande teori og praktik sammen, dvs at de teknikker man får vist, øver man også rigtig meget. Det er også en skole hvor man også giver eleverne et realistisk billed af hvad det vil sige at blive makeup artist.

Johanne Danshøj

Dommer til DM i makeup

Gennem årene har jeg lavet mange blandende jobs, f.eks.:

 • Min søsters børn i sneen
 • Anja efter Viktor
 • musikvideoer (bla. Dj Encore og Erann DD)
 • reklame for bl.a. BG bank
 • Danske Bank
 • Tempur
 • Været dommer til DM i makeup
 • Tv-serier som Hvor svært kan det være og Hjerteafdelingen
 • Makeup og hår til Danish Beauty Awards
 • Freelance Makeup artist for Elizabeth Arden, La Roche Posay, e.l.f. cosmetics, LOreal Paris
 • portrætter af bl.a. Marianne Jelved, Susanne Storm og Ane Cortzen. Professionel Skønhedsblogger på Josmakeupblog.dk.

Vælg den rigtige makeup skole

Jeg tror på det er vigtigt at man er helt sikker på at vælge den rigtige makeup skole som ruster én bedst muligt til arbejdet som makeup artist.

Der findes mange blandende makeup skoler i Danmark og det kan være svært at vælge den "rigtige". Priserne og længde af uddannelse er også meget varierende.

Tag rundt og tal med forskellige skoler og forhold dig kritisk til drømmebilleder om et glamourøst arbejde og en høj løn, hvis skolerne mellem linjerne lover dig dette. Det er også vigtigt at overveje hvilke vej man vil gå som makeup artist. Er det mode, teater, film- og tv eller måske mere reklame, stils og musikvideoer?

Følg drømmen

At blive makeup artist handler ikke kun om at være dygtig til at lægge makeup, hvis du ikke er også er dygtig til at networke. Man skal virkelig ville følge drømmen og vide at det kan tage flere år inden man er etableret. At være makeup artist er en livsstil og noget man gør fordi man elsker det man laver.
 
mvh Johanne Danshøj

Josmakeupblog.dkLæs mere om Makeup Artist Skolen

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide