Vis studentum.dk som: Mobile

Makeup Artist Uddannelse

Makeup Artist Skolen
8 måneder
Private uddannelser
Odense

Studietempo

Undervisningen er skemalagt mandag, tirsdag og onsdag mellem 10 - 16. Torsdag er en såkaldt træningsdag, hvor du har mulighed for at sidde på skolen og træne på egen hånd. Du har også mulighed for at arbejde med selvstændigt projektarbejde.

Fredag er skemafri. En del af skolens elever vælger at arbejde ved siden af skolen både torsdag og fredag, dette er dog helt op til dig selv.

Om uddannelsen

Makeup Artist

Professionel Makeup Artist uddannelse i Odense

Drømmer du om at arbejde med makeup, hår, mode og styling? Makeup Artist Skolen i Odense tilbyder en professionel erhvervsuddannelse til dig, der gerne vil kombinere en uddannelse i beauty makeup med undervisning i håropsætning og styling.

Skolen ligger i hjertet af Odense og har siden 1990 uddannet dygtige og anerkendte professionelle makeupartister og stylister. Makeup Artist Skolen er internationalt anerkendt og 20 af vores elever har blandt andet vundet guld i DM i Makeup. 

Fordele ved Makeup Artist uddannelsen i Odense

 • Skolen har den længste og mest varierede all-round uddannelse til en konkurrencedygtig pris
 • Du lærer alt det grundlæggende som en professionel MUA skal vide om bl.a. fashion, farveblending, nyeste trends osv.
 • MAKEUP FOR EVER serien står til din disposition i skoletiden. Derudover får du stor rabat på produkterne
 • Du undervises af to professionelle og dygtige undervisere, som ønsker at give dig den bedste vejledning og rådgivning gennem din uddannelse
 • Du lærer om opsætning af hår samt styling af diverse outfits, så det passer til model og location ved fotoshoots
 • Du bliver undervist i anderledes og mere udfordrende makeup som eksempelvis avantgarde-makeup og bodypaint
 • Ved tilmelding til uddannelsen modtager du en ”bonuspakke” i form af produkter til en samlet værdi af 6.000 kr. 

Uddannelsens opbygning

Modul 1: Lær at lægge en beauty makeup

På modul 1 lærer du gennem 10 uger af 3 dage fra klokken 10-16 alt om beauty makeup. Vi starter med en introduktion og orientering af produkter og rekvisitter, makeuppens grundlæggende basisviden. Derudover lærer du blandt andet om:

 • Forskellige hudtyper, analyser og applikation af foundation, cake, liquid m.fl.
 • Farveanalyser i relation til individuel farvetest til naturlig makeup
 • Korrigering og modellering til ændring af ansigtsformer
 • Hvordan du skaber et organisk look

Dertil lærer du at påsætte kunstige vipper, lægge brude-, aften- og gallamakeup. Vi diskuterer de nyeste og mest aktuelle trends i makeup industrien. 

Modul 2: Lær alt om hair & styling

Modulet er en naturlig fortsættelse for dig, der har taget modul 1. Vi bygger videre på din viden, og du lærer om Hair & Styling. Undervejs får vi besøg af dygtige gæsteundervisere, som deler deres bedste tips og tricks. På model 2 lærer du blandt andet om: 

 • Foundation med airbrush
 • Arabisk makeup
 • Kreativ avantgarde
 • Fantasi og science fiction
 • Drag makeup

Modul 2 varer også 10 uger og afsluttes med en eksamen i tre forskellige discipliner. Du modtager et diplom med karakterer på både dansk og engelsk.

Praktikjob under Makeup Artist uddannelsen

Som elev på skolen får du rig mulighed for at afprøve dine færdigheder i den virkelige verden gennem praktikjobs. Praktikken ligger oftest weekend og aften.

Du kan blandt andet komme i praktik til frisør- og modeshows, filmoptagelser, TV projekter, special effects, børne / aqua sminke og body-paint arrangementer.

I løbet af din praktik får du et godt indtryk af branchen og dens muligheder, når du er færdiguddannet. 

Teater og karaktersminke

Du kan vælge at udvide din Makeup Artist uddannelse med en basis uddannelse i Teater- og karaktersminkning. Her bliver du i stand til lægge makeup og skabe makeup-effekter til teater og film. 

Du lærer at arbejde med: 

 • Blod
 • Voks
 • Latex
 • Foamgummi
 • Gelatine

Du lærer også at skabe ar, brandsår, skrammer, snitsår og skudsår. Gennem de mange metoder og special effects lærer du at sminke mennesker om til alle former for karakterer. Dette modul varer 3 måneder og koster 20.000,00 kr. incl. materialer.

Bliv professionel Makeup Artist og Stylist

Når du arbejder som Makeup Artist, så skal du normalt blot tage dig af makeup og hår, mens du som stylist tager dig af tøj, tilbehør osv. Som udgangspunkt er der tale om to forskellige uddannelser. 

På Makeup Artist skolen forener vi de to uddannelser, så du bliver endnu stærkere kandidat på arbejdsmarkedet. Du lærer at style og lægge makeup til film, show og trends, og skolen stiller en omfattende garderobe med kostumer og rekvisitter til rådighed. 

Jobmuligheder som Makeup Artist 

Makeup Artist Uddannelsen fra Makeup Artist Skolen giver dig mulighed for at arbejde med makeup og styling som:

 • Lærer på makeup uddannelser   
 • Sminkør hos eksempelvis TV 2 eller DR
 • Sælger hos kosmetikfirma som MAC, Dior eller Makeup Store
 • Sminkør på teatre
 • Freelance i eksempelvis Magasin og på modelbureauer landet over

Lyder makeup artist uddannelsen som noget for dig? Så kontakt Makeup Artist Skolen her!

Ansøgning og adgangskrav

Du skal være minimum 18 år. Der er ingen adgangskrav, du skal blot have en stor interesse inden for makeup og styling. 

Gode råd

Det er en stor fordel at være kreativ og iderig, og at du i det hele taget brænder for uddannelsen. Desuden skal du være moden, i stand til at møde til tiden hver dag, og at du skal kunne holde hovedet koldt i stressede situationer. 

Eksamen og diplom

Eksamen finder sted hvert halve år. Du skal til eksamen i tre discipliner med tre censorer. Efter afsluttet eksamen bliver du tildelt et certifikat på både dansk og engelsk samt et diplom for hver enkel kategori.

Pris

Modul 1 koster 18.000 kr.

Modul 2 koster 18.000 kr.

Der er mulighed for tilkøb af tillægsmodul 3 "Film, karakter og special effects" til kun 16.000 kr. Prisen er inklusiv materialer, og du sørger selv for værktøj

Vælger du at tage hele uddannelsen eller modul 1 og 2, får du en gratis kuffert med makeup produkter fra Make Up For Ever til en værdi af 6.000 kr.

Der er ingen ekstra udgifter på uddannelsen.

Kontaktinfo

Makeup Artist Skolen

Vestergade 59
5000 Odense

 Vis telefonnummer
www.makeupskolen.com

Evalueringer

Gennemsnit 4,8

Baseret på 12 evalueringer

Shiva
(5)
En skole med dygtige lære og en masse lækre produkter til rådighed! Man lærer så utrolig meget på de 5 måneder og får lov til at komme ud og prøve sine “skills” af, så man får en masse erfaringer med sig gennem forløbet:)
Mie Nikolajsen
(4)
En super god skole med dygtige lærer. På skolen kommer man igennem en masse forskellige temaer og bliver godt rustet til en masse forskelligt. Det går til tider meget hurtigt, og jeg ville ønske at man nogle gange havde haft to dage til et tema. Hvis det havde været økonomisk muligt, havde jeg ønsket at skolen havde varet et helt år. Jeg er s...
Vis alt
Amalie
(5)
Jeg har gennemført makeupartistskolens 2 første moduler. Det har været nogle meget givende måneder. Undervisningen er bygget op på en måde, der sikrer, at eleverne får en masse praktisk erfaring. Der gik stort set ikke en dag, hvor jeg ikke havde mine pensler i hånden og prøvede den teori af, vi havde lært. Det betød, at jeg havde tid til eksper...
Vis alt
Evalueringer
Hvad siger tidligere deltagere om denne uddannelse?
(4,8)
Baseret på 12 evalueringer
Se alle evalueringer
Hvad siger tidligere deltagere om udbyderen?
(4,7)
Baseret på 14 evalueringer
Se alle evalueringer
Åbent hus
marts 2021
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Det siger andre om skolen
At være makeup artist er en livs...

At blive makeup artist handler ikke kun om at være dygtig til at lægge makeup, hvis du ikke er også er dygtig til at networke. Man skal virkelig ville følge drømmen og vide at det kan tage flere år inden man er etableret. At være makeup artist er en livsstil og noget man gør fordi man elsker det. man laver.

Læs mere
Succes som makeup artist

På den kreative makeup skole fik jeg er bred faglig viden og kendskab til makeup både i teori og praksis indenfor tv, film og Foto makeup samt teatersminkning og maskeringer.

Astrid Fauerby - kendt makeup artist
Anne Staunsager er gæstelærer

Den kendte make-up artist Anne Staunsager tog en étårig make-up artist uddannelse på Makeup Artist Skolen i 1999.

Makeup Artist Skolen

Du vil måske også være interesseret i: