Viser 1-20 af 23
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 23
1
2

Brænder du for industrielt design og produktion?

En produktion uddannelse er for dig, der vil arbejde kreativt og systematisk med alle dele af den industrielle design- og udviklingsproces. Det er også for dig, der er god til fag som matematik og fysik. Du får stærke kompetencer inden for blandt andet udvikling, produktion, salg og servidering af alt fra vindmøller til industrirobotter. Det klæder dig på til en karriere inden for fx teknisk salg og indkøb, produktions- og procesoptimering eller produktudvikling i industrien . 

Der findes en række spændende uddannelsesmuligheder for dig, der brænder for industrielt design og produktion. Læs med her og få overblik over, hvilke retninger du kan vælge at gå for at blive en nøglespiller i industrien.

Bliv specialist i industrielt design og produktion

Hvad lærer jeg med en produktion uddannelse?

Uanset hvilken uddannelse inden for produktion, konstruktion og industrielt design, du vælger, er du garanteret en studietid med en tæt integration af teori og praksis. Via projektarbejde, praktikperioder og lignende vil du allerede som studerende få kompetencer inden for samarbejde, projektstyring, ledelse og meget mere. Fokus for de forskellige uddannelser varierer, men du vil typisk få en kombination af fag, der dækker områder som fx:

  • Produktudvikling og fremstilling af maskiner og produktionssystemer
  • Teknologiforståelse, IT og analytisk problemløsning
  • Materialer, fremstillingsprocesser, måleteknik og udstyr
  • Automatisering, styring, regulering og teknisk dokumentation

På de fleste uddannelser får du også undervisning i matematik og fysik såvel som relevant software for din fremtidige karriere. Har du allerede en diplomingeniør eller måske en maskinmester uddannelse, og vælger du at læse en kandidatuddannelse eller civilingeniøruddannelse i produktion, vil det teoretiske niveau stige. Det giver dig mulighed for at specialisere dig inden for præcis den niche af produktion og industrielt design, du brænder for.

Hvilke produktionsuddannelser kan jeg vælge imellem?

Hvilken en uddannelse inden for industrielt design og produktion, der passer dig bedst afhænger af flere faktorer. Du skal blandt andet overveje, hvor lang tid du vil studere, og om du vil have størst fokus på teori eller praksis. Sidst men ikke mindst har de forskelige produktionsuddannelser også deres egne specifikke fokusområder, der har betydning for dine karrieremuligheder.

Nogle eksempler på en produktion uddannelse for dig kunne være:

  • En erhvervsakademiuddannelse til produktionsteknolog for dig, der vil have fokus på virksomhedsperspektivet og hurtigt igang med din karriere. Uddannelsen tager blot to år og kan tages flere steder i landet.
  • En ingeniøruddannelse inden for områder som industrielt design, produktion eller maskinkonstruktion for dig, der vil have et højere teoretisk niveau. Uddannelserne tager 3 til 5 år og kan ligeledes tages i hele landet. 

Vil du hurtigt i gang og have fokus på selve produktionsprocessen kan en erhvervsuddannelse til fx procesoperatør være lige noget for dig. Denne giver adgang til produktionsteknolog uddannelsen, der også giver dig mulighed for at tage udvalgte diplomingeniøruddannelser på kortere tid.

Hvordan er fremtidsmulighederne med en produktion uddannelse?

Med en uddannelse i produktion eller industrielt design har du generelt gode jobmuligheder i alle typer af industrivirksomheder. Her kan du løse opgaver inden for planlægning, konstruktion og produktudvikling eller økønomi- og lagerstyring samt kvalitetssikring og meget mere. Afhængigt af dit studievalg kan din titel fx blive:

  • Projektleder
  • Strategikonsulent
  • Business Development Manager
  • Kvalitets- eller produktionschef
  • Supply chain manager
  • Innovations- og proceskonsulent

Dette er blot nogle af de mange muligheder for dig, der brænder for industrielt design og produktion. Du har også gode muligheder for en international karriere. Det gælder særligt, hvis du tager et udlandsophold under din produktion uddannelse. Lyder det som noget for dig? Gå på opdagelse i udvalget af produktionsuddannelser i listen oven for og find det rette uddannelsesmatch for dig.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12