Vis studentum.dk som: Mobile

Automatiktekniker

LEGO
20-40 uger
Heltid
Trainee og Elevpladser
Billund
Kontakt for information

Om uddannelsen

Automatiktekniker

Automatiktekniker

Om uddannelsen

Kan du forestille dig, hvor mange tekniske maskiner, der skal til for, at LEGO Koncernen kan producere millioner af LEGO®klodser hver dag? Mange! Og derfor er vores automatikteknikere vigtige for os. Det er nemlig deres ansvar at sikre, at teknikken i maskineriet spiller, og som en slags tekniske superhelte bliver de hidkaldt, når noget går ned, så vi hurtigt kan komme i gang igen, og producere legetøj til millioner af børn. Som Automatikteknikerlærling er du dermed med til at fejlrette og vedligeholde vores vigtige maskiner. Vi arbejder med de nyeste teknologier, hvorfor du under uddannelse hos os også lærer en masse inden for bl.a. robotteknologi, programmering af maskiner og opbygning af udstyr. Så hvis du har interesse for teknik og programmering, og vil være med til at gøre en forskel for både kollegaer og LEGO fans verden over, så er Automatikteknikerlærling det helt rigtige valg for dig.

Uddannelsens opbygning

Uddannelsen består af et grundforløb på 20 eller 40 uger, og herefter veksler du mellem skole og praktik i LEGO Koncernen. Uddannelsen kan tages både som EUD og EUX. Med en EUX kombinerer du en gymnasial uddannelse med erhvervsuddannelse. På dit skoleforløb får du undervisning i bl.a. elektronik, fejlfinding, hydraulik og pneumatik, robotteknologi, og plc-programmering. Alt sammen noget du får rig mulighed for at prøve af i praksis, når du er i praktikken hos os.

Det lyder spændende - hvad kræver det?

For at blive automatiktekniker skal du have interesse for teknik og IT. Det er også vigtigt, at du kan lide at samarbejde såvel som at arbejde selvstændigt og du synes det er sjovt at få tildelt mere og mere ansvar.
Herudover:

 • Du har som minimum en 9. klasses afgangsprøve
 • Det kan også være, at du har afsluttet gymnasiet, HTX eller lignende og
  gerne vil have en håndværksmæssig uddannelse, inden du læser videre til fx ingeniør, automationsteknolog, automatiseringstekniker, installatør eller maskinmester
 • Du kan også tage uddannelsen som en EUX, hvor du på ca. 5 år får både svendebrev og studenterhue på én gang

This is our playground

Vi vil skabe leg for mennesker verden over. Vi forbinder uddannelser med leg, kreativitet, nysgerrighed og innovation. Vi mener nemlig, at det skal være sjovt at uddanne sig. Vi har 100 elever og lærlinge, der sammen har et fantastisk fællesskab. Derfor vil du også opleve, at du bliver en del af et ungt og dynamisk miljø.

Ansøgning og adgangskrav

En ansøgning til vores Akademi skal indeholde:

 • 5 til 10 linjer omkring dig selv, hvad er du for en person, fritidsaktiviteter,
  fritidsinteresser etc.
 • Hvorfor vil jeg være Automatiktekniker
 • Karakterer fra Folkeskolens afgangseksamen.
 • Dit CV. – fritidsarbejde, foreningsarbejde etc.
  Gerne et billede af dig selv.

Eksamen og diplom

Med en uddannelse hos os bliver du en del af en global virksomhed med mange muligheder. Dette gælder også efter endt uddannelse, hvor du får rig mulighed for at specialisere eller videreuddanne dig. Med andre ord kan du, med en uddannelse ved LEGO Koncernen, få de fedeste fremtidsmuligheder.
Er du klar på at fylde din æske - med drømme, ambitioner, teknik, IT, innovation, leg, udvikling og meget mere?

Kontaktinfo

LEGO

Skolevej 24
7190 Denmark

 Vis telefonnummer

Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Automatiktekniker endnu. Bliv den første!
Åbent hus
juli 2022
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7