Vis studentum.dk som: Mobile

Fysik på KVUC spænder ikke ben for landsholdet

Fysik på KVUC spænder ikke ben for landsholdet

Han har spillet volleyball i fire år og er nu aktuel på det danske landshold. Nicolai Houmann har haft en bold i hånden det meste af sit liv, men i fremtiden er det fysikken fra hf flex på KVUC, han får brug for. Det er svært at leve af volleyball i Danmark.

Siden efterskolen har den 20-årige Nicolai Houmann brugt det meste af sin fritid bag volleyballnettet. Han har altid dyrket sport, men da han fik en volleyball i hænderne gik det stærkt, og efter blot fire år blev han udtaget til det danske landshold.

“Træningen giver mig en masse energi og glæde. Jeg er passioneret omkring det, jeg laver. Det giver mig en følelse af, at jeg er noget værd for holdet”, fortæller den høje spiller med et skævt smil, mens en holdkammerat hilser på vej ind i Hvidovre-klubbens omklædningsrum.

“DU KAN IKKE TJENE PENGE PÅ DET HERHJEMME”

Det er dog de færreste på landsholdet, der kan leve af en stærk fysik og glæden til volleyball alene. Nicolai Houmann forklarer ærligt om, hvorfor det i fremtiden er fysikken på KVUC, der skal være i orden.

“Jeg må også være ærlig og erkende, at volleyball ikke er en særlig stor sportsgren i Danmark. Derfor kan du ikke tjene penge på det herhjemme. Uddannelse er derfor meget vigtigt for mig. Det er det, jeg skal leve af resten af mit liv”, siger den unge spiller.

“DE HAR HAFT FORSTÅELSE FOR MIT LIV”

Som lærervikar i Albertslund, landsholdsspiller i volleyball og aktiv i laboratoriet på KVUC har Nicolai Houmann altid mindst en bold i luften. Han træner fire ud af fem aftener om ugen og har ofte kampe i weekenden.

“Fleksibiliteten på KVUC har hjulpet mig rigtig meget. Jeg er ikke sikker på, at jeg havde klaret det med samme overskud, hvis jeg havde haft stramme frister og krav. Det var blevet noget sjusk, og det havde påvirket mig mere, fordi jeg så måske havde været nødt til at aflyse en træning eller en vigtig kamp”, siger han og uddyber med et smil:

“Én gang fik jeg at vide, nu skal du altså aflevere. Det gjorde jeg så også bare. Lærerne har været meget fleksible og givet mig plads til det, jeg skulle. De har haft forståelse for mit liv. De har haft forståelse for, at jeg har haft rigtig travlt”, siger han og drejer det gule Lance Armstrong gummiarmbånd en tur rundt om håndleddet.

“HVIS JEG ENDER DER, SÅ VIL JEG VÆRE EVIGT TAKNEMMELIG”

Fremtiden er endnu uvis for den 20-årige volleyballspiller. Men glæden for sport har længe trukket mod idrætsstudiet på Københavns Universitet, hvor fysikken fra KVUC kan blive adgangsbilletten.

“På gymnasiet var vi ikke nok til, at der kunne blive oprettet et fysikhold på b-niveau. Derfor stiller det mig vildt godt, at jeg kan få fysik på hf flex nu. Jeg kunne jo ikke komme ind på idræt, hvis jeg ikke kunne supplere op”, forklarer han og afslutter ærligt:

“Hvis jeg ender på idrætsstudiet, så vil jeg være evigt taknemmelig for, at min drøm blev mulig.”

Skrevet af: Nina Storgaard Albertsen, KVUC Kommunikation

Fakta om Nicolai:
- Født i Vallensbæk i 1994
- Tilknyttet Hvidovre Volleyball Klub
- Hvidovre Volleyball Klub blev nummer fire til DM og vandt U21 DM i 2015
- Spiller på det danske landshold i volleyball
- Læser fysik enkeltfag på hf flex på KVUC
- Arbejder som lærervikar i Albertslund ved siden af karrieren i volleyball og studierne
Læs mere om HF Online - Biologi C
Læs mere om HF Online - Fysik C
Læs mere om HF Online - Kemi C og B
Læs mere om HF Online - Fysik B
Hvad kan jeg blive?

Prøv uddannelsestesten

Din Karriereguide