Vis studentum.dk som: Mobile

Det er aldrig for sent at ændre på sit liv

”I januar 2011 går jeg på barsel og er fuldtidsmor hele det år. I barselstiden finder jeg – godt hjulpet af min lillesøster – ud af, hvor meget hjælp man kan få, hvis man vil studere som enlig mor, med dobbelt SU, huslejetilskud etc. Skal jeg have en uddannelse, så er det nu, tænker jeg.”

Det bliver til dansk og matematik på AVU på KVUC i januar 2012. Jeanne må dog i første omgang skrue ned igen for dansk, da det går for stærkt. Hun er samtidig nervøs for matematik, hvilket dog er ubegrundet, da hun til eksamen ender med at få 12 i både mundtlig og skriftlig karakter. Dansk tager hun hurtigt op igen på et såkaldt turbohold, hvor hun møder den helt rigtige lærer – og ender med tre 12’taller mere til karakterarket.

”Min lærer på turbodansk var virkelig god til at se, hvor vi var udfordrede, og det niveau hver enkelt på holdet var på. Jeg havde for eksempel brug for ekstraundervisning i ordblindetimer for at knække koden til dansk grammatik. Det er også her, det går op for mig, at jeg har evner til at sidde på skolebænken, og derfor beslutter jeg at prøve kræfter med en HF.”

En HF som Jeanne tager på tre år og afslutter med et snit på 11,6. De fleste uddannelsesmuligheder står nu åbne for hende.
Læs mere om HF Enkeltfag - Dansk C og A
Læs mere om HF Enkeltfag - Matematik C, B og A
Læs mere om GSK - Gymnasiale suppleringsfag
Læs mere om 2-årig HF - HF Kommunikation og sprog
Hvad kan jeg blive?

Prøv uddannelsestesten

Din Karriereguide

Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby