Vis studentum.dk som: Mobile

HF Online - Tysk C og B

KVUC
550 kr.
Dansk
SU-godkendt
Deltid
HF og VUC
Fjernundervisning

Video

Nicolai spiller på landsholdet i volleyball og drømmer om at komme ind på Idræt på Københavns Universitet. Derfor læser han fysik på HF flex, så han kan passe studierne ind imellem volleyball karrieren og jobbet som lærervikar.

   

Om uddannelsen

Læs Tysk C og B som onlineundervisning på HF Online

På Tysk C og B kommer du til at beskæftige dig med tysk sprog, litteratur, historie samt samfundsforhold i de tysksprogede lande. Du kommer til at udvikle din sprogfærdighed og få vakt din nysgerrighed og interesse for tysk sprog og kultur.

HF tysk

Et overordnet formål er at opnå kompetence til at kommunikere, dvs. føre en samtale på et sammenhængende og  nogenlunde flydende tysk. Herudover lægges der vægt på indsigt i kulturelle, historiske og samfundsmæssige forhold samt forståelse af litteratur.


Hvad lærer jeg i Tysk C på HF Online?

På Tysk forts. C kommer du til at beskæftige dig med tysk sprog, litteratur, historie samt samfundsforhold i de tysksprogede lande. Du kommer til at udvikle din sprogfærdighed og få vakt din nysgerrighed og interesse for tysk sprog og kultur. Du kommer også til at udvide dit ordforråd, og træne dine kommunikative kompetencer.  

På faget kommer du til at arbejde med din lytte- og læseforståelse. Du kommer også til at øve dig i at skrive og tale om tysksprogede tekster og emner og at føre en samtale på tysk.  

I undervisningen kommer du til at arbejde meget med at bruge sproget i par og grupper. Du kommer også til at skrive kortere tekster på tysk, hvor du skal kunne udtrykke dig med et basalt ordforråd. 

Undervisningen på Tysk forts. C vil tage udgangspunkt i 3-5 forskellige emner, som fx. ”Reisen”, ”Identität”, ”Generation Smartphone” eller ”Multikulturelles Berlin”. Du kommer til at læse skønlitterære tekster såvel som sagprosa. For at give dig mulighed for at lytte til så meget tysk som muligt inddrages også medier som film, kortfilm, reklamevideoer, musikvideoer, podcasts, læringsvideoer og meget andet. 

Hvad lærer jeg i Tysk fortsætter B på HF Online?

I Tysk forts. B kommer du til at udvikle din lytte- og læseforståelse. Samtidig får du rig mulighed for at forbedre og præcisere dit eget tale- og skriftsprog idet du løbende arbejder med at udtrykke dig mundtligt og skriftligt på tysk.

Undervejs på faget kommer du til at udvikle din samtalefærdighed og præsentationskompetence, og du kommer til at træne din evne i at udtrykke dig skriftligt på tysk. Du vil fx skulle lave forskellige skriveøvelser som relaterer sig til de tekster og emner, der arbejdes med i undervisningen. Målet er at du kan udtrykke dig på et klart forståeligt og sammenhængende tysk og herved anvende et varieret ordforråd. Det skriftlige arbejde kobles til arbejdet med tekstlæsning og grammatik.

I løbet af undervisningen i Tysk forts. på B-niveau kommer du til at arbejde med 4-8 forskellige emner, som fx. ”Auf der Flucht”, Buntes Deutschland”, ”Krimi” eller ”Modernes Leben”. Du kommer til at læse skønlitterære tekster såvel som sagprosa. For at give dig mulighed for at lytte til så meget tysk som muligt inddrages også medier som film, kortfilm, reklamevideoer, musikvideoer, podcasts, læringsvideoer og meget andet.

Derfor skal du vælge HF Online

 • Undervisning uden pligt til fremmøde
 • Faglig vejledning og respons på dine opgaver online
 • Mulighed for fordybelse i faget og god træning i at være studerende
 • Fleksibilitet til selv at strukturere din tid
 • Frihed til at bevare balancen i en travl hverdag.

Det kræver HF Online af dig

 • Du skal være indstillet på at arbejde selvstændigt med dine opgaver
 • Du skal kunne planlægge og strukturere din egen tid
 • Du skal have mod på selv at opsøge din lærer, hvis du har behov for vejledning
 • Du skal have grundlæggende IT-færdigheder.

Ansøgning og adgangskrav

For at blive optaget skal du have personlige og faglige kvalifikationer, der gør, at du kan følge undervisningen og fuldføre eksamen. Det er altid en individuel vurdering, om du er klar til at starte.

Inden optagelse skal du have:

 • afsluttet folkeskolens 10. klasse med tilfredsstillende resultat, eller
 • afsluttet dansk, engelsk og matematik på D-niveau (avu) med tilfredsstillende resultat, eller
 • afsluttet folkeskolens 9. klasse med et godt resultat og har yderligere uddannelse.

Du kan tidligst blive optaget et år efter, du har afsluttet 9. eller 10. klasse. 

Særligt for HF Online

Når du skal læse din HF som online undervisning er det vigtigt, at du har daglig adgang til internettet og er rutineret bruger af computer eller tablet. Det er også en forudsætning, at du hyppigt tjekker din mail og holder dig opdateret via vores online læringsplatform.

Online undervisning

Når du læser på HF Online vil du få adgang til et online fagrum. Her vil alt materiale og alle opgaver til dit fag ligge.

Opgaverne på HF Online kan bestå af en række forskellige aktiviteter. Der kan være både skriftlige og mundtlige afleveringer (lydfiler), samt quizzer, padlet-øvelser og videooptagelser, du skal lave.

Du vil løbende have dialog med din lærer; så selvom du læser online har du rig mulighed for faglig hjælp og støtte.

Eksamen og diplom

Hvordan foregår eksamen i Tysk C?

Tysk forts. C afsluttes med en mundtlig eksamen, der varer 30 min. Før eksamen har du én times forberedelsestid.

Hvordan foregår eksamen i Tysk fortsætter B?

Tysk forts. B afsluttes med en mundtlig eksamen, der varer 30 min. Før eksamen har du én times forberedelsestid.

Pris

Prisen for HF Online - Tysk C og B er: 550 kr. 

Få information

 

Kontaktinfo

KVUC

Vognmagergade 8
1120 København K København K

 Vis telefonnummer
www.kvuc.dk


Evalueringer

Gennemsnit 5

Baseret på 1 evalueringer

Caroline Pedersen
(5)
Jeg har været fantastisk glad for at tage Flex på KVUC.
Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om HF Online - Tysk C og B

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Hvad siger tidligere deltagere om denne uddannelse?
(5,0)
Baseret på 1 evalueringer
Se alle evalueringer
Hvad siger tidligere deltagere om udbyderen?
(4,6)
Baseret på 3 evalueringer
Se alle evalueringer
Det siger andre om skolen
Balletdanser på lånt tid sikrer ...

Hun bruger en pose balletsko om måneden, og hun går gerne på tæer i timevis hver dag. I aften forvandles hun til en svane, men det hele er på lånt tid.

Læs mere
Specialdesignet uddannelse til p...

"Man kan mærke, at dem, der arbejder her, gerne vil hjælpe og forstå en og tænker over, hvad de siger til os som kursister."

Elev