Vis studentum.dk som: Mobile

HF Online - Matematik C, B og A

KVUC
550 kr.
Dansk
SU-godkendt
Deltid
HF og VUC
Fjernundervisning

Video

Nicolai spiller på landsholdet i volleyball og drømmer om at komme ind på Idræt på Københavns Universitet. Derfor læser han fysik på HF flex, så han kan passe studierne ind imellem volleyball karrieren og jobbet som lærervikar.

   

Om uddannelsen

Læs Matematik C, B og A som onlineundervisning på HF Online

I Matematik C, B og A kommer du til at arbejde med mange forskellige matematiske begreber, og du lærer at beskrive og løse matematiske problemstillinger.

matematik

Undervisningen i matematik-fagene varierer afhængig af niveau, ligesom målsætningen med undervisningen er forskellig på de 3 niveauer.

Hvad lærer jeg på Matematik C på HF Online?

I Matematik C kommer du til at arbejde med mange forskellige matematiske begreber, og du lærer at beskrive og løse matematiske problemstillinger. 

På faget kommer du til at lære om både funktioner og matematiske modeller, og du kommer til at arbejde med sandsynlighed og statistik. Du kommer også til at arbejde med procent- og rentesregning og beregninger af lån og opsparing. Derudover lærer du om geometri, og vi gør også løbende nedslag i matematikhistorien og ser på matematikkens udvikling. 

På Matematik C bruger vi i en stor del af undervisningen CAS-værktøjet 'TI Nspire', der er et matematikværktøj til computer.

Hvad lærer jeg i Matematik B på HF Online?

I Matematik B kommer du til at arbejde med mange forskellige matematiske begreber, og du lærer at beskrive og løse matematiske problemstillinger. 

I faget lærer du både om funktioner, regression og differentialregning, og du kommer også til at arbejde med sandsynlighed, statistik, statistiske modeller og stikprøver. Du får derudover viden om analytisk geometri, og vi gør også løbende nedslag i matematikhistorien og ser på matematikkens udvikling. 

På Matematik B bruger vi i en stor del af undervisningen CAS-værktøjet 'TI Nspire', der er et matematikværktøj til computer.

Hvad lærer jeg i Matematik A på HF Online?

I Matematik A kommer du til at arbejde med mange forskellige matematiske begreber, og du lærer at beskrive og løse matematiske problemstillinger. 

På faget lærer du om statistik og statistiske metoder, og du kommer også til at arbejde med differential- og integralregning og differentialligninger. Derudover kommer du til at beskæftige dig med både avancerede funktioner og vektorfunktioner, og du kommer til at få viden om historisk matematik.

På Matematik B bruger vi i en stor del af undervisningen CAS-værktøjet 'TI Nspire', der er et matematikværktøj til computer. 

Derfor skal du vælge HF Online

 • Undervisning uden pligt til fremmøde
 • Faglig vejledning og respons på dine opgaver online
 • Mulighed for fordybelse i faget og god træning i at være studerende
 • Fleksibilitet til selv at strukturere din tid
 • Frihed til at bevare balancen i en travl hverdag.

Det kræver HF Online af dig

 • Du skal være indstillet på at arbejde selvstændigt med dine opgaver
 • Du skal kunne planlægge og strukturere din egen tid
 • Du skal have mod på selv at opsøge din lærer, hvis du har behov for vejledning
 • Du skal have grundlæggende IT-færdigheder.

Ansøgning og adgangskrav

For at blive optaget skal du have personlige og faglige kvalifikationer, der gør, at du kan følge undervisningen og fuldføre eksamen. Det er altid en individuel vurdering, om du er klar til at starte.

Inden optagelse skal du have:

 • afsluttet folkeskolens 10. klasse med tilfredsstillende resultat, eller
 • afsluttet dansk, engelsk og matematik på D-niveau (avu) med tilfredsstillende resultat, eller
 • afsluttet folkeskolens 9. klasse med et godt resultat og har yderligere uddannelse.

Du kan tidligst blive optaget et år efter, du har afsluttet 9. eller 10. klasse. 

Særligt for HF Online

Når du skal læse din HF som online undervisning er det vigtigt, at du har daglig adgang til internettet og er rutineret bruger af computer eller tablet. Det er også en forudsætning, at du hyppigt tjekker din mail og holder dig opdateret via vores online læringsplatform.

Online undervisning

Når du læser på HF Online vil du få adgang til et online fagrum. Her vil alt materiale og alle opgaver til dit fag ligge.

Opgaverne på HF Online kan bestå af en række forskellige aktiviteter. Der kan være både skriftlige og mundtlige afleveringer (lydfiler), samt quizzer, padlet-øvelser og videooptagelser, du skal lave.

Du vil løbende have dialog med din lærer; så selvom du læser online har du rig mulighed for faglig hjælp og støtte.

Eksamen og diplom

Hvordan foregår eksamen i Matematik C?

Matematik C afsluttes med en mundtlig eksamen, der består af en gruppe-delprøve på 1,5 time, og en individuel delprøve med 3 elever pr. time. Derudover er der en skriftlig eksamen, der varer 3 timer.

Hvordan foregår eksamen i Matematik B?

Matematik B afsluttes med en mundtlig eksamen, der består af en gruppe-delprøve på 2 timer, og en individuel delprøve på 2,5 time. Derudover er der en skriftlig eksamen, der varer 4 timer.

Hvordan foregår eksamen i Matematik A?

Matematik A afsluttes med en mundtlig eksamen, der varer 30 min. Derudover er der en skriftlig eksamen, der varer 5 timer.

Pris

Prisen for Matematik C, B og A er: 550 kr. 

Kontaktinfo

KVUC

Vognmagergade 8
1120 København K København K

 Vis telefonnummer
www.kvuc.dk Uddannelsens hjemmeside


Evalueringer
Hvad siger tidligere deltagere om denne uddannelse?
Der er ingen evalueringer af HF Online - Matematik C, B og A endnu. Bliv den første!

Hvad siger tidligere deltagere om udbyderen?
(4,6)
Baseret på 3 evalueringer
Se alle evalueringer
Det siger andre om skolen
Specialdesignet uddannelse til p...

"Man kan mærke, at dem, der arbejder her, gerne vil hjælpe og forstå en og tænker over, hvad de siger til os som kursister."

Elev
Balletdanser på lånt tid sikrer ...

Hun bruger en pose balletsko om måneden, og hun går gerne på tæer i timevis hver dag. I aften forvandles hun til en svane, men det hele er på lånt tid.

Læs mere

Du vil måske også være interesseret i: