Vis studentum.dk som: Mobile

HF Online - Fysik C

KVUC
550 kr.
Dansk
SU-godkendt
Deltid
HF og VUC
Fjernundervisning

Video

Nicolai spiller på landsholdet i volleyball og drømmer om at komme ind på Idræt på Københavns Universitet. Derfor læser han fysik på HF flex, så han kan passe studierne ind imellem volleyball karrieren og jobbet som lærervikar.

   

Om uddannelsen

Læs Fysik C som onlineundervisning på HF Online

I Fysik C kommer du til at arbejde med forskellige emner fra fysikkens verden. Du kommer til at arbejde med simple fysiske modeller både teoretisk og eksperimentelt, og du kommer til at lære at gennemføre praktiske undersøgelser af fysiske fænomener.

fysik c

Hvad lærer jeg i Fysik C på HF Online?

I Fysik C kommer du undervejs til at arbejde med forskellige emner. Du kommer fx til at arbejde med ”Fysikkens bidrag til det naturvidenskabelige verdensbillede”, hvor der er fokus på atomernes opbygning, solsystemet og universets udviklingshistorie set fra fysikkens synspunkt. Under emnet ”Energi” vil du få viden om forskellige energiformer og energiomsætninger mellem disse. Under emnet ”Lyd og lys” vil du kunne komme til at arbejde med fysiske egenskaber ved lyd og lys, samt hvordan de påvirker vores sanser.

Du kommer undervejs til at arbejde med simple fysiske modeller både teoretisk og eksperimentelt. Du bliver også præsenteret for eksempler på fænomener, fx toner og klangfarve, som man er i stand til at forklare ved brug af fysiske modeller, men også for de begrænsninger de enkelte modeller har.

I faget kommer du til at arbejde med eksperimenter i ca. 20 % af undervisningstiden. Du kommer til at lære at gennemføre praktiske undersøgelser af fysiske fænomener, anvende de mest almindelige fysikapparater, og bruge og skifte mellem de forskellige måder viden repræsenteres på i fysik.

I Fysik på C-niveau vil du derudover opleve, at der bliver inddraget fagligt aktuelle hverdagsorienterede, samfundsrelevante eller globale problemstillinger.

Derfor skal du vælge HF Online

 • Undervisning uden pligt til fremmøde
 • Faglig vejledning og respons på dine opgaver online
 • Mulighed for fordybelse i faget og god træning i at være studerende
 • Fleksibilitet til selv at strukturere din tid
 • Frihed til at bevare balancen i en travl hverdag.

Det kræver HF Online af dig

 • Du skal være indstillet på at arbejde selvstændigt med dine opgaver
 • Du skal kunne planlægge og strukturere din egen tid
 • Du skal have mod på selv at opsøge din lærer, hvis du har behov for vejledning
 • Du skal have grundlæggende IT-færdigheder.

HF Blend - læs din HF delvist online

Når du vælger at læse et fag på HF Blend, vil en del af fagets undervisning foregå online, mens den anden del vil foregå som almindelig holdundervisning eller på forskellige seminarer og øvelsesdage. Alt efter hvilket fag du vælger, foregår større eller mindre dele af undervisningen online. 

På HF Blend får du alt det bedste fra online undervisning og alt det bedste fra almindelig undervisning på hold. Du har fleksibilitet og frihed, når du læser online og samtidig får du hele den sociale del, når du indimellem mødes med din lærer og de andre kursister.

Ansøgning og adgangskrav

For at blive optaget skal du have personlige og faglige kvalifikationer, der gør, at du kan følge undervisningen og fuldføre eksamen. Det er altid en individuel vurdering, om du er klar til at starte.

Inden optagelse skal du have:

 • afsluttet folkeskolens 10. klasse med tilfredsstillende resultat, eller
 • afsluttet dansk, engelsk og matematik på D-niveau (avu) med tilfredsstillende resultat, eller
 • afsluttet folkeskolens 9. klasse med et godt resultat og har yderligere uddannelse.

Du kan tidligst blive optaget et år efter, du har afsluttet 9. eller 10. klasse. 

Særligt for HF Online

Når du skal læse din HF som online undervisning er det vigtigt, at du har daglig adgang til internettet og er rutineret bruger af computer eller tablet. Det er også en forudsætning, at du hyppigt tjekker din mail og holder dig opdateret via vores online læringsplatform.

Online undervisning

Når du læser på HF Online vil du få adgang til et online fagrum. Her vil alt materiale og alle opgaver til dit fag ligge.

Opgaverne på HF Online kan bestå af en række forskellige aktiviteter. Der kan være både skriftlige og mundtlige afleveringer (lydfiler), samt quizzer, padlet-øvelser og videooptagelser, du skal lave.

Du vil løbende have dialog med din lærer; så selvom du læser online har du rig mulighed for faglig hjælp og støtte.

Eksamen og diplom

Hvordan foregår eksamen i Fysik C?

Fysik C afsluttes med en mundtlig eksamen, der varer 24 min. Før eksamen har du 24 min. forberedelsestid.

Pris

Prisen for Fysik C er: 550 kr. 

Få information

 

Kontaktinfo

KVUC

Vognmagergade 8
1120 København K København K

 Vis telefonnummer
www.kvuc.dk


Evalueringer

Gennemsnit 5

Baseret på 1 evalueringer

Rasmus Flemmingsen
(5)
Vejlederne er ufattelig søde og hjælpsomme på KVUC Flex. Hvis du overvejer at tage Flex, så ring eller mød en af dem, de skal nok tage sig af dig.
Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om HF Online - Fysik C

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Hvad siger tidligere deltagere om denne uddannelse?
(5,0)
Baseret på 1 evalueringer
Se alle evalueringer
Hvad siger tidligere deltagere om udbyderen?
(4,6)
Baseret på 3 evalueringer
Se alle evalueringer
Det siger andre om skolen
Fysik på KVUC spænder ikke ben f...

Han har spillet volleyball i fire år og er nu aktuel på det danske landshold. Nicolai Houmann har haft en bold i hånden det meste af sit liv, men i fremtiden er det fysikken fra hf flex på KVUC, han får brug for. Det er svært at leve af volleyball i Danmark.

Læs mere
Drengedrømmen skiftes ud

"Jeg begyndte at tro på det, men var stadig lidt nervøs, da det var 7 år siden, jeg sidst havde siddet på en skolebænk." 

Elev
Fra dårlige karakterer i folkesk...

"Det er altid muligt at finde en vej til at nå dine uddannelsesmål, hvis du selv er med på at gøre, hvad du kan for at nå dem."

Elev
Specialdesignet uddannelse til p...

"Man kan mærke, at dem, der arbejder her, gerne vil hjælpe og forstå en og tænker over, hvad de siger til os som kursister."

Elev