Viser 1-5 af 5
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-5 af 5

Tag fysik enkeltfag

Er du interesseret i emner som energi, elektriske kredsløb og mekanik, og vil du vide mere om fysikkens bidrag til det naturvidenskabelige verdensbillede? Hvis du drømmer om at komme ind på en uddannelse, der kræver fysik på B eller A niveau, så er fysik enkeltfag billetten du mangler.

Du kan både tage Fysik som sommerskole, deltidsstudie, fjernundervisning mv. Og du kan vælge at tage Fysik C, Fysik B eller Fysik A, alt efter hvad du skal bruge for at komme ind på drømmestudiet.

Fysik enkeltfag – hvad lærer du?

I fysik beskæftiger du dig med naturen. Du undersøger, og prøver at forstå og formalisere sammenhænge i naturen. Ud fra forståelsen opstiller du teorier, der kan forudsige hvad der vil ske, i en given situation. Fysikkens grundlag er på den måde vekselvirkningen mellem teori og eksperimenter, hvorfor det også er det der fylder i undervisningen.

Udover at lærer om stoffet, skal du også kende fagets sprog. Du skal kunne anvende regneark og lave korrekte grafer, du vil lære om målinger og kvaliteten af disse. Ligesom at du lærer at formidle dine resultater gennem opgaver og rapporter.

Som en del af fysikken ligger matematikken, derfor er det godt, også at have dette fag på et forholdsvist højt niveau – alt efter hvilket niveau du vil tage fysik enkeltfag på.

Fysik enkeltfag C niveau

På Fysik enkeltfag C niveau opnår du grundlæggende indsigt i naturvidenskabelige arbejdsmetoder, samtidig med at du lærer om hvordan fysiske modeller kan bruges til at forklare fysiske fænomener. Du lærer at forstå fysiske fænomener, som fx fysiske egenskaber ved lyd, lys og effekt gennem teori, fysiske modeller og eksperimenter.

På C niveau udfører du egne fysiske eksperimenter og analysere, og beskriver dine resultater. Du får bl.a. undervisning i:

  • Fysikkens bidrag til det naturvidenskabelige verdensbillede
  • Energi
  • Lyd og lys

Eksamen

Eksamen består af en mundtlig prøve.

Opgaven indeholder både teoretiske og eksperimentelle elementer. Eksaminationen varer ca. 24 minutter, og du får ca. 24 minutters forberedelsestid. 

Fysik enkeltfag B niveau

I fysik enkeltfag på b niveau opnår du større fortrolighed med de naturvidenskabelige metoder og begreber inden for fysikkens verden. Undervisningsniveauet er det næsthøjeste du kan vælge på en gymnasial uddannelse.

Gennem undervisningen får du kendskab til et bredt udvalg af fysiske modeller og arbejder med forskellige eksperimenter, ligesom at du kan forklarer fysiske processer og fænomener. Det kan fx være, de nyeste astronomiske opdagelser og kosmologiske teorier, radioaktivitet eller simple elektriske kredsløb.

Du får bl.a. undervisning inden for følgende emneområder:

  • Fysikkens bidrag til det naturvidenskabelige verdensbillede
  • Energi, fx kinetisk og potentiel energi i tyngdefeltet nær Jorden
  • Elektriske kredsløb
  • Bølger, herunder lyd og lys som eksempler på bølger
  • Kvantefysik, herunder fotoners energi, radioaktivitet m.m.
  • Mekanik, herunder tyngdekraft og Newtons love m.m

Eksamen

Eksamen består af en mundtlig prøve.

Den mundtlige prøve er todelt. Første del er eksperimentel, hvor du skal arbejde i laboratoriet i ca. 90 minutter med 1-2 andre elever. Anden del er en individuel mundtlig afhøring med en eksaminationstid ca. på 24 minutter og en forberedelsestid på ca. 24 minutter.

Fysik enkeltfag A niveau

Få et indblik i væsentlige naturvidenskabelige metoder og synsvinkler, der åbner for nye naturvidenskabelige tolkninger af verden, med fysik enkeltfag A niveau.

I undervisningen lærer du at forklarer fysiske fænomener, foretage beregninger, perspektivere fysikkens bidrag til forståelsen af naturfænomener, og du et større indblik i mere den mere formelle side af fysik.

Du får bl.a. undervisning i:

  • bestemt kernestof,
  • fysikkens bidrag til det naturvidenskabelige verdensbillede
  • fysik i det 21.- århundrede
  • energi, bølger og elektriske kredsløb.
  • kvantefysik og mekanik
  • elektriske og magnetiske felter.
  • Eksamen  

Fysik enkeltfag A afsluttes med en skriftlig eksamen på 5 timer, og en mundtlig eksamen, der består af en eksperimentel del på 2 timer, og en teoretisk del på 24 min. med 24 min. forberedelsestid. 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12