Vis studentum.dk som: Mobile

HF Fagpakke - Socialrådgiverpakken

KVUC
1 år
2.200 kr.
SU-godkendt
Heltid/deltid
HF og VUC
København

Video

Louise er bare ét fag fra at afslutte en fuld HF som Flex-studerende ved KVUC. Her fik hun selvtilliden tilbage efter i årevis at have kæmpet med angst og depression. Nu drømmer hun om at læse videre.

   

Om uddannelsen

Bliv klar til socialrådgiveruddannelsen med KVUC's 1-årige Socialrådgiverpakke

Drømmer du om at studere til socialrådgiver, men mangler du de obligatoriske HF fag? Og vil du studere fagene sammen med andre, der deler din uddannelsesdrøm?

Socialrådgiverpakken

Socialrådgiverpakken består af fire HF-fag:

  • Dansk A
  • Engelsk B
  • Samfundsfag B
  • Psykologi C

Består du eksamen i alle fire fag med karakteren 02, vil du være kvalificeret til at søge optagelse på socialrådgiveruddannelsen igennem kvote 2.

Hvor meget undervisning er der på Socialrådgiverpakken?

Socialrådgiverpakkens forløb starter i august eller januar, og varer i det der svarer til et helt skoleår. Dit ugeskema vil være på ca. 30 timer. Hertil skal du påregne tid til forberedelse og skriftlige opgaver, der cirka er 20 timer om ugen.

Hvad lærer jeg på Dansk A?

I Dansk A er der fokus på tre overordnede emner: Litteratur, sprog og medier. På faget kommer du til at dykke ned i de tre emner og analysere, fortolke og diskutere. Du lærer undervejs at bruge danskfaglige begreber og forholde dig kritisk og analytisk til emnerne. 

På Dansk A kommer du også til at læse meget. Du kommer til at læse mange forskellige slags tekster ( fx noveller, uddrag af romaner, digte) og fagtekster, som forklarer danskfaglige begreber og metoder. Du skal derudover læse 6 værker, som bl.a. er bøger, teaterstykker eller dokumentarfilm.  

Dansk A afsluttes med en mundtlig eksamen, der varer 30 min, med én times forberedelsestid. Derudover er der en skriftlig eksamen, der varer 5 timer. 

Få information

Hvad lærer jeg på Engelsk B?

I Engelsk B kommer du til at øve dig i at skrive på engelsk og tale engelsk. Du får udvidet dit ordforråd på engelsk, så du kan udtrykke dig nuanceret og præcist i faglige præsentationer og diskussioner, både mundtligt og skriftligt.

Du kommer undervejs til at arbejde med tekster og film om kultur, samfund og historie. Det kan fx være emner som ”Sortes rettigheder i USA ”, ”New York – storbylitteratur” eller ”Fodboldkultur i Storbritannien”. Undervisningen tager primært udgangspunkt i tekster fra Storbritannien og USA, men også fra andre engelsktalende lande. Det kan fx være lande som Indien, Australien eller Irland. Engelsk er derfor både et fag, hvor du lærer om tekstanalyse, det engelske sprog som kommunikationsmiddel og de engelsksprogede områder i verden.

Engelsk B afsluttes med en mundtlig eksamen, der varer 30 min., med én times forberedelsestid. Derudover er der en skriftlig eksamen, der varer 5 timer.

Hvad lærer jeg på Samfundsfag B?

Samfundsfag B giver indsigt i danske og internationale samfundsforhold, og der arbejdes inden for de tre discipliner: 

  • Sociologi
  • Politik
  • Økonomi.

Der arbejdes undervejs med i alt 3-5 temaer, og der vil blive gået mere i dybden med de samfundsfaglige begreber og den viden du allerede har. 

Et overordnet formål med samfundsfag er, at du gennem øget indsigt og engagement i de sociale, økonomiske og politiske processer kan kvalificere dine egne standpunkter og handlemuligheder som led i at være en demokratisk medborger. 

På Samfundsfag B kan der være mindre skriftlige opgaver, og du skal øve dig i at skrive en synopsis, men derudover er faget altovervejende mundtligt.

Samfundsfag B afsluttes med en mundtlig eksamen, der varer 30 min. Før eksamen har du 24 timers forberedelsestid, hvor du udarbejder en synopsis på baggrund af en ukendt tekst med et tema du kender fra undervisningen. Du kan vælge at forberede dig til prøven i gruppe med andre kursister.  

Få information

Hvad lærer jeg på Psykologi C?

Mange bliver overraskede over, hvor teoretisk funderet psykologi på C-niveau egentlig er. Du skal være klar til at dykke ned i et stort og sammensat teoretisk univers.

Psykologi er et meget bredt fag. Det byder på både naturvidenskabelig psykologi, humanistisk psykologi og samfundsvidenskabelig psykologi. Det vil sige, at faget har vidt forskellige perspektiver. Det vil overraske dig og dit syn på mange fænomener, du kender fra dit liv. 

Faget er defineret omkring nogle faglige mål og et på forhånd fastlagt kernestof. Men der er dog ret frie rammer til at sammensætte spændende forløb i tråd med holdets interesser. Du lærer at analysere og reflektere over psykologiske forhold. Du vil også blive dygtig til at forholde dig kritisk til teorierne, deres tilblivelse og måde at forklare tingene på. 

Du afslutter Psykologi C med en mundtlig eksamen. Den varer 24 min. Før eksamen har du 48 min. forberedelsestid. 

Ansøgning og adgangskrav

For at blive optaget på Socialrådgiverpakken skal du opfylde følgende krav:

  • Du skal have bestået folkeskolens 10. klasses afgangsprøve i fagene dansk og engelsk med middelkarakterer eller have tilsvarende faglige forudsætninger. 

Du kan tidligst blive optaget på Socialrådgiverpakken et år efter, du har afsluttet 9. eller 10. klasse.

Pris

Når du vælger Socialrådgiverpakken betaler du samlet deltagergebyr på 2.200 kr.

Når du har gennemført fagene med eksamen, får du beløbet tilbage.

Få information

Få information

 

Kontaktinfo

KVUC

Vognmagergade 8
1120 København K København K

 Vis telefonnummer
www.kvuc.dk


Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om HF Fagpakke - Socialrådgiverpakken

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Hvad siger tidligere deltagere om denne uddannelse?
Der er ingen evalueringer af HF Fagpakke - Socialrådgiverpakken endnu. Bliv den første!

Hvad siger tidligere deltagere om udbyderen?
(4,6)
Baseret på 3 evalueringer
Se alle evalueringer
Det siger andre om skolen
Den lige vej fra taxachauffør ti...

Ferhat Kilic skulle bare køre taxa en kort periode, mens han fandt ud af, hvad han ville. Pludselig var der gået 12 år, og det var sidste udkald for at få en uddannelse, følte han. Efter et intensivt år på KVUC er han nu i gang med socialrådgiveruddannelsen.

Læs mere
Man behøver ikke en gymnasial ud...

"Hun var en slags livline. Jeg var ikke i tvivl om, at jeg bare kunne tage kontakt, hvis der var noget. Det gav mig tryghed til at møde i skole hver dag."

Elev

Du vil måske også være interesseret i: