Vis studentum.dk som: Mobile

HF Enkeltfag - Dansk C og A

KVUC
Variere afhængigt af niveau
550 kr.
Heltid
HF og VUC
København

Video

Louise er bare ét fag fra at afslutte en fuld HF som Flex-studerende ved KVUC. Her fik hun selvtilliden tilbage efter i årevis at have kæmpet med angst og depression. Nu drømmer hun om at læse videre.

   

Om uddannelsen

Læs Dansk på C eller A niveau som HF Enkeltfag på KVUC

HF

I Dansk udvikler du både dine sproglige og litterære kundskaber, og så bliver du knivskarp til at analysere og fortolke. På KVUC kan du studere Dansk på C og A niveau som HF Enkeltfag. 

Hvad lærer jeg på Dansk C?

I Dansk C kommer du til at læse mange forskellige slags tekster - både fiktion og ikke-fiktion og både trykte og digitale tekster.

Derudover kommer du til at skrive forskellige slags tekster, fx noveller og artikler, og du kommer til lave digitale produktioner, fx blog eller video. Du vil også komme til at arbejde med levende billeder og analyse af forskellige filmgenrer. Formålet er, at du ad forskellige veje lærer at analysere, fortolke og at formidle det, du har lært. Du lærer også at tage kritisk stilling til dine egne og andres tekster. 

På Dansk på C-niveau bliver du også bedre til at formulere dig. Du lærer, hvordan du indgår i en debat og bliver god til at kommunikere i forskellige situationer, og du bliver klædt på til at kunne gennemskue diskussioner i medierne.  

Hvad lærer jeg på Dansk A?

I Dansk A er der fokus på tre overordnede emner: Litteratur, sprog og medier. På faget kommer du til at dykke ned i de tre emner og analysere, fortolke og diskutere. Du lærer undervejs at bruge danskfaglige begreber og forholde dig kritisk og analytisk til emnerne. 

Forløbene i Dansk på A-niveau kan være meget forskellige – alt lige fra temaer om krop og køn, analyse af musiktekster og forløb om litteratur i 1800-tallet. Dansk hænger sammen med mange andre fag – såsom samfundsfag, psykologi, filosofi, andre sprogfag, og du vil kunne mærke, at du kan bruge din viden fra andre fag i undervisningen.

I det daglige tekstarbejde kommer du til at analysere både litteratur som fx digte og noveller, medietekster som fx dokumentarfilm, artikler og tekster fra de sociale medier, og sproglige tekster, som fx taler og samtaler. 

På Dansk A kommer du også til at læse meget. Du kommer til at læse mange forskellige slags tekster ( fx noveller, uddrag af romaner, digte) og fagtekster, som forklarer danskfaglige begreber og metoder. Du skal derudover læse 6 værker, som bl.a. er bøger, teaterstykker eller dokumentarfilm.  

Ansøgning og adgangskrav

For at blive optaget på HF Enkeltfag skal du have personlige og faglige kvalifikationer, der gør, at du kan følge undervisningen og fuldføre eksamen. Det er altid en individuel vurdering, om du er klar til at starte på HF Enkeltfag.  

Inden optagelse skal du have:

  • afsluttet folkeskolens 10. klasse med tilfredsstillende resultat, eller
  • afsluttet dansk, engelsk og matematik på D-niveau (avu) med tilfredsstillende resultat, eller
  • afsluttet folkeskolens 9. klasse med et godt resultat og har yderligere uddannelse.

Du kan tidligst blive optaget på HF Enkeltfag et år efter, du har afsluttet 9. eller 10. klasse. 

eksamen

Hvordan foregår eksamen i Dansk C?

Dansk C afsluttes med en mundtlig eksamen, der varer 30 min. Før eksamen har du én times forberedelsestid.

Hvordan foregår eksamen i Dansk A?

Dansk A afsluttes med en mundtlig eksamen, der varer 30 min, med én times forberedelsestid. Derudover er der en skriftlig eksamen, der varer 5 timer. 

Pris

Prisen for Dansk C og A er: 550 kr. 

Kontaktinfo

KVUC

Vognmagergade 8
1120 København K København K

 Vis telefonnummer
www.kvuc.dk Uddannelsens hjemmeside


Evalueringer
Hvad siger tidligere deltagere om denne uddannelse?
Der er ingen evalueringer af HF Enkeltfag - Dansk C og A endnu. Bliv den første!

Hvad siger tidligere deltagere om udbyderen?
(4,6)
Baseret på 3 evalueringer
Se alle evalueringer
Det siger andre om skolen
Fra barne-koranlærer til økonomi...

Den unge pakistanske pige, der kommer til Danmark uden uddannelse, har meget at lære. Nætterne bliver lange over skolebøgerne, mens hun gennemfører 9. og 10. Klasse samt enkeltfag og online-undervisning på hf på KVUC.

Læs mere
Man skal ikke lade andre stoppe ...

"Der er aldrig nogen, der direkte har sagt til mig, at jeg er dum, fordi jeg er ordblind. Men jeg kan godt mærke, at den fordom lever."

Elev
Det er aldrig for sent at ændre ...

"I barselstiden finder jeg – godt hjulpet af min lillesøster – ud af, hvor meget hjælp man kan få, hvis man vil studere som enlig mor…".

Elev
Nyudklækket HF'er vil være sygep...

"Det har været en meget positiv oplevelse at møde så mange nye mennesker, hver gang jeg er begyndt på et nyt fag."

Elev

Du vil måske også være interesseret i: