Vis studentum.dk som: Mobile

Mikkel Møberg Larsen, Elev på Kunsthøjskolen

Mød Mikkel Møberg Larsen fra Kunsthøjskolen i Holbæk

Her kan du møde Mikkel, som har taget det lange forårskursus på Kunsthøjskolen i Holbæk. Mikkel er 22 år gammel og fra København. Han blev student i 2015 og har sidenhen rejst Asien tyndt med rygsæk og været en tur med på Skoleskibet Danmark. Nu er Mikkel taget på Kunsthøjskolen for at afprøve sin kreative evner.

Læs med her og lad dig inspirere af Mikkels erfaringer. 

Hvorfor valgte du at tage på højskole? 
Egentlig valgte jeg ikke stedet for at tage på højskole, men mere for at afprøve mine kreative evner. Højskoleoplevelsen er så bare en bonus i mit hoved, ligesom det måske ikke er det store fokus for mit ophold, men mere at få afprøvet, og specielt, udvidet mit kreative håndværk.

Hvorfor valgte du lige netop Kunsthøjskolen i Holbæk?Elev på Kunsthøjskolen i Holbæk
Jeg valgte Kunsthøjskolen, fordi det virkede, som om skolen havde et højt kreativt niveau, habile lærere og et fedt læringsmiljø. Bare bygningerne er jo fantastiske.

Hvilke værksteder arbejdede du mest i?
Grafisk design og maleri

Hvordan oplevede du højskolelivet på Kunsthøjskolen?
Meget frit. Altså man har meget ansvar for egen læring. Hvis man ikke dukker op til timerne, så er der ikke så meget vrøvl fra stabens side. Men jeg oplevede også et stort element af selvstudie. Man skal presse lærerne til at komme med guldkornene, men også fordi det er så individuelt, hvad man søger. Jeg går meget op i at lære et håndværk, og der er jeg jo nok endt det forkerte sted. Det er ikke klassiske malertimer, hvor hele klassen maler en model og får kritik og tips. Man får nærmere kunstneriske tips og hjælp til inspiration fra andre kunstnere. Selvfølgelig svinger det meget fra fag til fag. Nogle fag, f.eks. arkitektur, har mange opgaver og deadlines og indlæring. Andre, såsom maleri, er næsten udelukkende selvstudie.
Selve højskolelivet, uden det kreative, er meget individuelt. Nogle vil feste røven løs, andre vil hygge, og andre vil bare f.eks. male og så ellers være dem selv. Der er dog plads til alle slags.

Hvad er dine 3 bedste råd til andre kunstinteresserede, der overvejer et højskoleophold?

  1. Hav et åbent sind overfor kunst. Skolen er gennemsyret af kunst i alle former, og det kan være svært at kapere.
  2. Vær klar på, at du måske for første gang i dit liv oplever en skoleform, hvor der ingen konsekvens er for manglende deltagelse -  det kan give kulder hos nogle, men samtidig er det guld værd hvis du ved, hvad du rent faktisk vil rent kreativt. Så kan alt det udenom jo komme i anden række.
  3. Hvis du vil lære et håndværk, f.eks. tegning, og ikke er super kunst-interesseret så kig et andet sted hen.Læs mere om Kunsthøjskolen i Holbæk

Vil du vide mere?


Udfyld dine kontaktdetaljer hvis du vil i kontakt med Kunsthøjskolen i Holbæk og høre mere om deres uddannelser.

Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med i udviklingen og dine muligheder på uddannelsesområdet.
Test dig selv