Vis studentum.dk som: Mobile

Klinisk kostvejleder

Kostakademiet
2 år
118.950 DKK inkl. moms
Heltid/deltid
Private uddannelser
Startdato
Bjerringbro
januar 2023 
august 2023 
Fjernundervisning
Kontakt for opstart 

Om uddannelsen

Klinisk kostvejleder

Klinisk kostvejleder

Få viden og indsigt i kostens betydning for menneskets helbred, så du kan udarbejde individuelle kostplaner og bliv kvalificeret i at praktisere kostvejledning og ernæringsterapi i din egen klinik.

På Kostakademiets uddannelse til klinisk kostvejleder bliver du meget mere end kostvejleder. På uddannelsen mærker du tydeligt kostens og ernæringens plads i et naturmedicinsk verdensbillede. Og du lærer bl.a. også urtemedicin, irisanalyse og bioregulationsterapi.

Den traditionelle naturlægekunst spiller perfekt sammen med den helt moderne functional medicine, hvor den rette og optimale ernæring er indbygget i al behandling, som er meget præcist tilrettet det enkelte menneske.

Flere af Kostakademiets undervisere er uddannede på Institute for Functional Medicine, som står bag denne terapiretning, som er en af de førende og mest lovende, Kostakademiet kender.

Dit udbytte

På Kostakademiets uddannelse til klinisk kostvejleder lærer du:

 • At omsætte din teoretiske viden om kroppen til anvendelig praksis i klinikken.
 • De nødvendige grundlæggende elementer for at arbejde professionelt med kostvejledning og ernæringsterapi.
 • En velafprøvet og veldokumenteret behandlingsvej med functional medicine.
 • Teknikker og metoder fra naturmedicinen, som placerer kostvejledningen og ernæringsterapien i en mere helhedsorienteret naturlægekunst.
 • Konkrete strategier og behandlingsplaner til en række specifikke lidelser og sygdomme.
 • At forstå, hvordan kost og ernæring er én af flere brikker til et godt helbred og et rigt liv, så dine klienter opnår mere varige resultater.
 • Hvordan du gør din klinik til en professionel forretning, du kan leve af.

Uddannelsens opbygning

Uddannelsen til klinisk kostvejleder løber over to år fordelt på fire semestre:

 • Uddannelsens første år – de første to semestre – er for alle – uanset din baggrund.
 • Det sidste år – 3. og 4. semester – er for dig, der vil være klinisk kostvejleder med egen klinik.

De første tre semestre med hovedsageligt teoretiske fag foregår 100% online. Her følges du med de studerende fra Kostakademiets søsteruddannelse på Heilpraktikerskolen.

På 4. semester afslutter du din uddannelse til klinisk kostvejleder i et separat forløb. Her ligger alle de praktiske fag. Og en stor del af undervisningen her foregår med fremmøde.

Følg et hold, eller studér i eget tempo

Du kan læse til klinisk kostvejleder på to måder:

 1. Følg et hold fra start til slut. Kostakademiet starter et hold hvert andet år. 

 2. Tag de første tre semester som selvstudie i eget tempo. Og afslut sammen med et af de hold, Kostakademiet starter hvert andet år. 

Sådan foregår undervisningen

Uddannelsen til klinisk kostvejleder foregår som en kombination af live-undervisning og selvstudie.

På uddannelsens første tre semestre foregår live-undervisningen online. På fjerde semester foregår en del af undervisningen også med fremmøde i undervisningslokalet.

 • Online live-undervisning foregår fredage og lørdage kl. 9-17. Til live-undervisning med fremmøde rykker vi fredagens undervisning til kl. 10-18.
 • Online-live-spørgetimer foregår typisk en hverdagsaften fra kl. 19-20

En del af undervisningen vil foregå som indspillede webinarer, du kan se, lige når det passer dig.

Målgruppe og adgangskrav

Uddannelsen til klinisk kostvejleder på Kostakademiet er for alle, der har lyst og mod til at beskæftige sig med ernæring, livsstil og mennesker. Du skal være min. 22 år ved start af uddannelsen for at kunne gå til den afsluttende eksamen. 

Du kan sagtens være med på uddannelsens første år, selv om du ikke har planer om at uddanne dig til klinisk kostvejleder.

For at kunne starte på uddannelsens 3. semester skal du enten have gennemført basisfagene med 200 lektioners anatomi, fysiologi og 100 lektioners sygdomslære. Eller du skal have en anden terapeut- eller behandlerbaggrund.

For at starte på uddannelsens 4. og sidste semester skal du have dine eksaminer i anatomi, fysiologi og sygdomslære, selvom du har en anden terapeut- eller behandleruddannelse. Og du skal have gennemført kursus i 50 lektioners klientpsykologi.

Eksamen og diplom

Uddannelsen afsluttes med en større skriftlig eksamen med en teoretisk prøve og din hovedopgave samt en mundtlig eksamen, hvor du skal fremlægge et emne og forsvare din opgave.

Med test efter hvert semester bliver du godt klædt på til at gennemføre uddannelsen med et godt resultat.

Pris

Prisen for uddannelsen til klinisk kostvejleder er 118.950 kroner.

 • Prisen for første semester er 12.500 kroner
 • Prisen for andet semester er 22.500 kroner
 • Prisen for tredje semester er 34.950 kroner
 • Prisen for fjerde semester er 49.000 kroner

Det er muligt at dele betalingen op i rater for hvert semester.

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Klinisk kostvejleder
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

Kontaktinfo

Kostakademiet

Skovvejen 29
8850 Bjerringbro

 Vis telefonnummer

Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Klinisk kostvejleder

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Klinisk kostvejleder endnu. Bliv den første!
Åbent hus
august 2022
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Det siger andre om skolen
Alex Hasselager Jensen, Personli...

"Kostakademiet har givet mig en grundlæggende og meget bred viden indenfor kosten og har rustet mig til at gøre en forskel og hjælpe andre folk til at få et bedre jeg."

Læs mere
Inga Ager

"Uddannelsen er vældig godt organiseret, vi kommer godt igennem de forskellige problemstillinger – og bliver godt ledt frem til, hvad der kan være i spil ved de forskellige symptomer/sygdomme og får muligheder for vejledninger."

Læs mere
Jytte Langkjær

”Kostakademiet er et godt kursussted med gode og kompetente underviser. Det var dejligt at møde nye mennesker på uddannelsen og som havde samme passion som en selv og det at kunne dele det med dem og sparre med dem. Jeg nød også at ud over en masse teori, så lavede vi selv mad med forskellige temaer."

Læs mere
Jenni Kjærsgaard, Selvstændig ko...

”Jeg arbejder som selvstændig kostvejleder og bruger meget den holistiske indgangsvinkel, som jeg lærte på skolen. Jeg har fået en rigtig god indsigt i kosten som næring og i forhold til sygdomme. At tænke logisk omkring, hvad der er godt og skidt for kroppen og at der er andre ting der spille ind, som søvn, stress mv. Dét bruger jeg rigtig meget i mit eget liv og i min vejledning af klienter."

Læs mere
Nicole Punzi, Selvstændig kostve...

"Muligheden for jeg kunne tage det som fjernstuderende var meget vigtigt for mig, da jeg under uddannelsen boede i Tyskland og Italien. Det var nemt at sidde selv og se undervisningen og koncentrerer mig i mit eget tempo, også fordi jeg boede i udlandet og havde 3 små børn på det tidspunkt."

Læs mere
Gitte Kyed

"Alt hvad jeg foretager mig i dag med mad, inspiration og vejledning omkring mad – både professionelt og til mig selv og familien er fra min tid, da jeg tog uddannelsen til kostvejleder."

Læs mere
Maj Nikolajsen

"Jeg kan virkelig godt lide den "fede" atmosfære der er på skolen. Personalet er helt igennem fantastiske og jeg kan mærke at de brænder for det. Vi får det mest spændende og fantastiske mad på uddannelsesweekenderne. Jeg mærke en forskel i min krop efter sådan et par dage med god mad."

Læs mere