Vis studentum.dk som: Mobile

Motion Designer uddannelsen

Kort- & Dokumentar Filmskolen
5 uger
42.500 DKK inkl. moms
Dansk
Heltid
Private uddannelser
Lyngby
01-11-2021 09:30

Om uddannelsen

Motion Designer uddannelsen

Vil du lære at producere animationer og motion graphics, som du
kan bruge i dine film, dit content eller din kommunikation?

I dagens travle mediebillede kræver det noget ekstraordinært at få sit budskab igennem.

Derfor er der brug for visuelle formidlere, som kan producere professionelt motion design til tv, film, video content, hjemmesider, nyhedsflader og de sociale medier. Både som en del af de store virksomheders kommunikation og markedsføring, når den mindre virksomhed skal slå igennem på de sociale medier, eller når nye produkter skal markedsføres.

Hvorfor? Fordi animeret grafik kan løfte din produktion, skærpe dit budskab og formidle fortællingen.

På uddannelsen lærer du at producere motion design til forskellige formater og formål. Du får skærpet dit blik for, hvornår du bedst bruger motion design til at gøre din historie skarpere. Og du bliver mere klar på at finde dit eget udtryk og en personlig stil inden for motion design.

Med motion design lærer du et unikt “sprog”, hvor du kan formidle dine ideer, budskaber og produkter i et skarpt visuelt udtryk.

ER DU LEDIG?

Forløbet står på den regionale positivliste for Sjælland, Bornholm og København. Det betyder, at du får forløbet godkendt af dit jobcenter, hvis du søger om det - uanset din baggrund.

HVAD ER EN MOTION DESIGNER?

En motion designer producerer motion graphics, animationer og user interfaces til fx film, video content, reklamer, kommunikation eller nyhedsflader.

En motion designer arbejder typisk som selvstændig, i et kommunikations- eller reklamebureau, i en større virksomhed med produktion af indhold til fx hjemmeside eller intranet. Eller en motion designer laver film eller video content og bruger motion graphics til at løfte deres produktioner og skærpe budskaberne.

HVAD LÆRER DU?

På uddannelsen lærer du at skabe motion graphics, som er teknisk og visuelt skarpt, og som understøtter dit budskab – du lærer at:

• Bruge Adobe After Effects til at skabe motion graphics – du bliver fortrolig med programmets værktøjer og brugergrænseflade, opbygningen af projekter og forståelse af workflows.

• Planlægge dine animationer med brief, storyboard, manus og aflevering.

• Producere animeret grafik til video content, film eller tv, fx som breakers, lower thirds, eller titelsekvenser.

• Skabe explainers, der forvandler komplicerede koncepter og fagsprog til en visuel fortælling, der er til at forstå.

• Bruge virtual filmmaking, fx green screen og tracking, så du kan integrere film og grafik og dermed får et endnu bredere spektrum af virkemidler og udtryk.

UDDANNELSESFORLØBET ER TIL DIG, DER …

• Vil bruge motion graphics til at løfte de film eller det video content, du selv producerer.

• Arbejder med i tv-branchen og gerne vil bruge motion graphics mere i dit arbejde.

• Er grafiker (og arbejder med stills) og nu gerne vil lære at animere din grafik.

• Er kommunikatør og gerne vil bruge motion graphics i din formidling.

• Arbejder med marketing og gerne vil bruge motion graphics i dine produkter.

• Har grundlæggende kendskab til at lave grafik i Adobe Photoshop eller Illustrator, så du selv kan kan lave den grafik, du skal animere. Det er en fordel, hvis du også har kendskab til klippeprogrammer.

HVORDAN LÆRER DU?

Øvelse gør mester – og det gælder også her. Vi tror på, at du lærer bedst ved at have “hands on”: Ved selv at arbejde i After Effects, lave explainers og integrere de værktøjer, du lærer undervejs.

Derfor er uddannelsesforløbet tilrettelagt med masser af hands on og øvelser og et afsluttende projekt, hvor du får mulighed for at fordybe dig og afprøve alle de færdigheder, du har lært.

DIT UDDANNELSESFORLØB

Forløbet er struktureret sådan, at vi de første to uger har fokus på at lære værktøjet – Adobe After Effects – at kende. Du bliver fortrolig med programmet og lærer at bruge de relevante teknikker og redskaber.

De næste to uger sætter vi fokus på to specifikke aspekter af motion design, nemlig “explainers” som er et stærkt format til formidling af viden. Og virtual filmmaking, som giver dig nogle særlige redskaber og færdigheder, som du kan bruge i dit motion design.

Til sidst laver du et afslutningsprojekt, hvor du definerer emnet og formatet og får feedback af din underviser og dine medkursister. Du kan se eksempler på det seneste holds afslutningsprojekter nederst på siden.

Undervejs er der masser af øvelser og hands-on, og for at få mest muligt ud af forløbet, kan der være hjemmeopgaver indimellem.

Uge 1+2

ADOBE AFTER EFFECTS: Grundlæggende

ADOBE AFTER EFFECTS: Udvidet

Uge 3+4

EXPLAINERS: Formidling med Motion Graphics

VIRTUAL TOOLS: 3D, Green Screen og Tracking

Uge 5

AFGANGSFILM: Din idé, din film

HVAD KAN DU EFTER ENDT UDDANNELSE?

Når du afslutter uddannelsen til Motion Designer, har du lært hvordan du planlægger produktionen af animeret grafik fra koncept og story board til det færdige produkt. Du har fået skærpet dit blik for at formidle viden gennem animationer, og du har skærpet dit personlige visuelle udtryk.

Kort sagt: Du har lært alt det, som gør, at du kan producere motion graphics professionelt, effektivt og personligt.

HVEM ER DINE UNDERVISERE?

Vores undervisere arbejder professionelt med at producere motion design og ereksperter på deres felt.

Dennis B. Dalmark

Dennis B. Dalmark har arbejdet med film og tv i årtier. Han har opholdt sig flere år i USA, hvor han har taget en Master i Fine Arts fra The American Film Institute i Los Angeles, arbejdet som story consultant hos flere store studier i Hollywood og lavet VFXs, animations og motion graphics via sit eget produktionsselskab. Når Dennis ikke producerer selv, underviser han i motion graphics og personlig instruktion af bl.a. fiktionsfilm, kortfilm, dokumentarer og reklamefilm.

Jesper Frydenlund

Jesper Frydenlund er uddannet i motion design og interaktive medier med speciale i Adobe After Effects. Igennem 19 år har han arbejdet med levende billeder og identitet til koncerter, dokumentarer og tv. Ved siden af sin undervisning i motion design og kreative processer har Jesper i de seneste 10 år, via sin virksomhed Sampler, formet og udviklet identiteter og kampagner til bl.a. TV 2 og DR.

Awards: EBUconnect Award 2011, European Broadcast Union, Silver Award, Best Channel Branding, TV 2 Zulu, Promax, Europe 2012, Promax BDA, Nominated Best on-air ident campaign – in-house, TV 2 Zulu , Creative Circle Awards 2012, Creative Circle m.fl.

DET PRAKTISKE

PRIS: 34.000,- ex. moms

(Der faktureres for 10% af uddannelsens pris ved tilmelding – resten faktureres for 14 dage før opstart)

OBS: Medbring din egen eksterne harddisk.

FRIST: 29. november 2021

START: 6. december 2021

SLUT: 21. januar 2022

OBS: Dette Motion Designer forløb har pause efter 2. undervisningsuge fra den 17. december og fortsætter igen den 3. januar 2022.

VARIGHED: 5 uger

Eksamen og diplom

Ved uddannelsens afslutning har du styrket din værktøjskasse og lavet et lille projekt, som du får feedback på fra din underviser og medkursister. Ved gennemført uddannelse får du et kursusbevis. Først derefter kommer den virkelige prøve, når du tager dine nye færdigheder i brug og løser nye arbejdsopgaver.

Pris

Prisen for denne uddannelse er 34.000 kroner ekskl. moms. 

Det er muligt at betale uddannelsen i rater.

ER DU LEDIG?

Forløbet står på den regionale positivliste for Sjælland, Bornholm og København. Det betyder, at du får forløbet godkendt af dit jobcenter, hvis du søger om det.

Ring og hør nærmere på: 35 34 68 00.
 

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Motion Designer uddannelsen
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

Kontaktinfo

Kort- & Dokumentar Filmskolen

Blomstervænget 52
2800

 Vis telefonnummer

Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Motion Designer uddannelsen

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Motion Designer uddannelsen endnu. Bliv den første!
Åbent hus
oktober 2021
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7