3 år og 10 mdr.
SU-godkendt
Heltid
Erhvervsuddannelse
Startdato
Odense
august 
januar 

Introvideo til tjener

Om uddannelsen

tjener

Tag uddannelsen til tjener hos Kold College

Er du nysgerrig af natur? Er du vild med at være omgivet af glade og feststemte mennesker? Brænder du for sjove arbejdsdage, hvor ikke 2 dage er ens? Så er tjenerfaget din rette hylde!

Som tjener er det din fornemmeste opgave at give dine gæster en god oplevelse. At du er glad, hygger om dem og får dem til at le, er en vigtig del af dét at kunne yde en høj grad af service, hvor du trækker stolen ud med et smil og guider dem til at træffe de valg, der passer unikt til dem.

Undervisningsform

Her på skolen vil du opleve en afvekslende hverdag, hvor du har en masse praktiske discipliner, du skal igennem. Du skal fx lære at dække et præsentabelt bord, flambere, skære kød i skiver og mikse drinks. Vi gennemgår de forskellige vinområder, imens vi ser film og smager på vine derfra. Og vi taler om, hvordan man brygger øl og fremstiller spiritus, imens vi smager – stadig med film som en del af undervisningen, da vi oplever, at mange elever lærer bedst via et visuelt medie.

Din fremtid som tjener

Som tjener bliver du aldrig færdigudlært. Du kan altid lære mere. Hvert år kommer der nye vine, nye vinlande og nye trends til. Pludselig er du nødt til at vide alt om rom eller gin. Og det samme gør sig gældende for maden. Den udvikler sig også. Kokkene laver hele tiden nye retter, som du skal sætte dig ind i. Med uddannelsen til tjener får du derfor en fremtid, hvor ikke to dage er ens. 

Som tjener skal du kunne lide at møde nye mennesker hver dag. Du skal kunne yde en høj grad af service, guide dine gæster og trække stolen ud med et smil. Din hverdag ser som udgangspunkt travl ud. Alt efter hvilket sted, du er ansat, kan du opleve at have meget skiftende arbejdstider – eksempelvis på hoteller, hvor alle måltider serveres. Arbejder du på en restaurant, som kun har aftenservering, er dine arbejdstider mere faste.

Ansøgning og adgangskrav

For at blive optaget på tjeneruddannelsen skal du have bestået 9. eller 10. klasse eller tilsvarende med karakteren 02 i Dansk og Matematik.

Tjener med EUX

Som tjener med en EUX kombinerer du din faglige tjeneruddannelse med de gymnasiale fag, der gør, at du har gode muligheder for at bevæge dig ud i andre erhverv – eksempelvis som vinsælger eller en anden for form for sælger, da du er skolet i salgssituationen foran gæsten.

Med en EUX har du også gode muligheder for at blive restaurantchef eller hoteldirektør, da du allerede fra skolen har de rette økonomifag med dig, der gør det lettere at arbejde budgetorienteret.

Fordi du som tjener er uddannet til en meget høj grad af service, er der mange andre brancher, der nyder godt af at ansætte tjenere – detailbranchen eksempelvis. Er du genert og bange for at møde nye mennesker, er tjenerfaget imidlertid ikke noget for dig.

Kontaktinfo

Kold College

Landbrugsvej 55
5260 Odense S

 Vis telefonnummer

Video

Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Tjener endnu. Bliv den første!
Åbent hus
april 2023
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
Det siger andre om skolen
Cecilie Josephine Brandt

"Jeg elsker gæstekontakt. Det her med at nå at skabe en kontakt til gæsterne."

Tjener
Nico Dreier Petersen

"Som tjener kan jeg rigtig godt lide at arbejde med drikkevarer som øl og vin. Man kan løfte måltidet til et helt andet niveau med de rigtige drikkevarer."

Tjener