Smørrebrød og catering

Kold College
ca. 3 år og 6 mdr.
SU-godkendt
Heltid
Erhvervsuddannelse
Startdato
Odense
august 
januar 

Om uddannelsen

catering

Smørrebrød og catering-uddannelsen hos Kold College

Smørrebrød og Catering-uddannelsen er for dig, der er vild med den traditionelle madlavning, men som også gerne vil prøve kræfter med det moderne køkken. Måske vil du gerne arbejde i en bistro, kantine, café eller starte din egen virksomhed, der leverer mad ud af huset?

På uddannelsen kommer du godt rundt om den gode hverdagsmad, imens du lærer at lave forskellige typer pålæg til dit smørrebrød fra bunden. Du lærer meget af det samme som vores kokke, men kommer til at have et større fokus på kolde og lune anretninger.

Det lærer du på uddannelsen

Smørrebrød og catering-uddannelen er en allround køkkenuddannelse, hvor du lærer:

  • at lave traditionel såvel som moderne mad
  • hvordan du planlægger og laver et fuldendt arrangement, der fungerer
  • at drive din egen virksomhed, der måske leverer mad ud af huset
  • at sælge og præsentere dine retter, så dine gæster får lyst til at spise dem.
  • hvordan du laver gode danske egnsretter, forskellige typer pålæg, kreative anretninger og desserter
  • om gæstebetjening og marketing.

På uddannelsen kommer du til at få en stor viden om ernæring og sundhed og om indholdet af næringsstoffer i de forskellige råvarer både i teori og i praksis. Og så får du styr på alt det praktiske fra indkøb over tilberedning, servering, afrydning, opvask og rengøring. 

På uddannelsen kommer du til at lære en del af det samme som på kokkeuddannelsen – du kommer imidlertid til at have et langt større fokus på kolde og lune anretninger.

Ansøgning og adgangskrav

For at blive optaget på smørrebrød og catering-uddannelsen skal du have bestået 9. eller 10. klasse eller tilsvarende med karakteren 02 i Dansk og Matematik.

Smørrebrød og catering-uddannelsen med EUX

Som Smørrebrød og Catering med en EUX forener du din håndværksfaglige uddannelse med de gymnasiale fag, hvilket betyder, at du med tiden har rigtig gode muligheder for at bevæge dig ud i andre erhverv – fx med fokus på salg og service. Med en EUX i bagagen har du nemlig direkte adgang til at læse videre på en videregående uddannelse eller på de danske universiteter – eksempelvis til Procesteknolog eller Serviceøkonom.

Som Smørrebrød og Catering-elev har du mulighed for at bo på skolehjem i Odense under dit uddannelsesforløb. Her er der en helt speciel stemning og et rigtig godt sammenhold.

Kontaktinfo

Kold College

Landbrugsvej 55
5260 Odense S

 Vis telefonnummer

Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Smørrebrød og catering endnu. Bliv den første!
Åbent hus
februar 2023
ma
ti
on
to
fr
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12