Mejerist

Kold College
ca. 3 år og 6 mdr.
SU-godkendt
Heltid
Erhvervsuddannelse
Odense
Kontakt for startinformation

Om uddannelsen

mejerist

Tag din uddannelse til mejerist hos Kold College

Er du vild med mikrobiologi, fysik og kemi? Og har du lyst til at lære, hvad det vil sige at arbejde med miljøstyring, hygiejne og produktionsudstyr for at kunne styre bakterier og svampe i en produktionsproces, så produkter som ost, is, yoghurt og cremefraiche får den rigtige konsistens og smag? Så bør du kigge nærmere på uddannelsen til mejerist.

Her på Kold College har vi vores eget moderne mejeri og de mejerister, vi uddanner er efterspurgt på mejerier i hele verden og i medicinal- og fødevareindustrien.

Det lærer du på uddannelsen til mejerist

Som mejerist-elev lærer du at skabe alverdens gode produkter af mælk. Du lærer om:

  • hygiejne og førstehjælp i praksis
  • procesteknologi, kvalitetskontrol og miljøstyring
  • mikrobiologi
  • fysik
  • kemi
  • emballage
  • produktionsudstyr
  • logistik
  • miljøstyring.

Du lærer, at det handler om at være omhyggelig og holde øje med alting, fordi de mindste afvigelser kan ødelægge det gode resultat.

Din fremtid som mejerist

Når du uddanner dig til mejerist, handler dit job om meget mere end at lave mælk om til ost. Det handler om at styre de processer, der gør, at mælken kan blive til meget andet. Her på Kold College har vi et fuldt udbygget og moderne mejeri, hvor du på din uddannelse får en god følelse af den råmælk, som kommer ind med tankvognen, og hvordan den skal behandles.

Den danske mejeriuddannelse er mere end 125 år gammel. Og som dansk mejerist er du efterspurgt på mejerier over hele verden og i medicinal- og fødevareindustrien.
Som mejeristelev har du mulighed for at bo på skolehjem i Odense under dit uddannelsesforløb. Her er der en helt speciel stemning og et rigtig godt sammenhold.

Ansøgning og adgangskrav

For at blive optaget på mejeristuddannelsen skal du have bestået 9. eller 10. klasse eller tilsvarende med karakteren 02 i dansk og matematik.

Kontaktinfo

Kold College

Landbrugsvej 55
5260 Odense S

 Vis telefonnummer

Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Mejerist endnu. Bliv den første!
Åbent hus
marts 2023
ma
ti
on
to
fr
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9